Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
s/y Entertainment
Purjenumero FIN-2040
Rekisterinumero
Seura HN
Kotisatama HKI, tervasaari
Runkonumero ei tiedossa
Malli FE83
Vuosimalli 1981
Entertainer IMS-kisassa 1990 luvulla?

Entertainment on suomen tunnetuimpia Finn Express 83-veneitä sillä silloisen omistajan Jukka Partisen ja WB-sails Oy:n veneen kehitystyö tuotti erittäin paljon materiaalia mm WB-news lehtisiin. Jukka ja Mikko Brummer (WB-sails) kehittivät venettä eteenpäin mm. kölin analyysillä ja parantelulla, purjeitten kehittämisellä ja rikin analyysillä. Tämä tutkimus- ja kehitystyö toimi osittain Charlottan kannustimena ja esikuvana. Tutkimustyön tulosten kölimallit ovat edelleen käytössä luokkaliitossa kölien paranteluissa.

Partisen aikakausi

Jukka Partinen panosti paljon veneen absoluuttisen nopeuden nostattamiseen painoa keventämällä. Veneessä ei ollut mm. pöytää, ja puiset tikkaat oli korvattu alumiinisilla. Näin Offshore weekillä (IMS-SM) vuonna 1997 vene painoikin enää vain 2191 kg [1]. Vene menestyi myös Koivusaaren pursiseuran tiistaikisoissa LYS-luvulla 1.07.

Jukka Partinen möi veneen vuonna 1999 ja osti Tempon, samoihin aikoihin kuin Charlottakin oli myytävänä. Ostajana toimi Antti Laine helsingistä ja tätänykyä vene majailee tervasaaren kupeessa.

Laineen aikakausi

Entertainment on sittemmin osallistunut mm. FE-regattaan 2005 ja Hangon Regattaan 2006.

Saavutukset


Viitteet


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa FEWikiä laajentamalla artikkelia.