FE-logo
Viitat         
Forum
Kuvia
Docs
FAQ
Linkkejä
Press
Yhteys
Kilpailut
Sisäiset
RSS
Laituri
Wiki

Svenska


Lokin/kaiun/kompassin paikka on väärä

Alkuperäiset mittarit

Montako kertaa olet pyytänyt miehistöa/naisistoa nojaamaan taaksepäin tai eteenpäin jotta näkisi lokia? Mittareiden alkuperäinen paikka olisi ihan ok jos kippari istuisi yksin veneessä ja aina styyrpuurin puolella.

Toinen huono puoli alkuperäisessä paikassa on että jos kryssitään paapuurin halssilla niin kulmaero keulapurjeen ja lokin välillä on turhan suuri ja vaatii pään kääntämistä.

Alkuperäiset instrumentit olivat niin syvät että en ihmettele ettei olla saatu aikaiseksi mittarpaneelia tuonne ruffiluukun päälle. Nykyaikaiset instrumentit ovat enää alle 50mm syvät joten lauta periaattessa riittäisi.

Ratkaisu ongelmaan olisi em. mittarien siirto luukun etureunan päälle, tämä on tavallinen ratkaisu monessa veneessä. Sellaiselle laatikolle on olemassa muotti Kotkassa, Veleiro OYssa (kiitos s/y Kristiina tipistä). Tätä kirjoitettaessa ei muotin vuokrasta ole tietoa, mutta tiedusteluja on lähetetty. (update 26.9.02: Veleiro ei halua vuokrata muottiaan, ymmärrettävistä syistä. He tekevät kyllä sarjan, kunhan/jos tilaajia saadaan kasaan)

Silvalla on olemassa Al-profiili johon ainakin silvan (standardimittaiset) 110mm mittari voidaan asentaa. Ongelma siinä on hinta, em profiili maksaa esim. Vestekillä noin 134EUR ilman kiinnitysrautaa ja profiiliin on vaikea asentaa järkevän kokoista kompassia. Al-profiileja on tutkassa...

Update 6 Nov 02: Olen sitten soitellut vähän profiilien perään ja taitaa mennä siihen että tehdään sitten tuo mittarikotelo lasikuidusta. Talven aikana pitäisi saada aikaan sellainen plugi josta muotin sitten voidaan tehdä. Parasta lasikuidussa on se että siitä saa sitten sellaisen joka varmasti sopii ja tilaa kompassille keskelle saadaan aikaan.

Teline luukun päällä

Update 20 May 03: Asensimme sittenkin sen Seldénin kiskon. Kuvia asennuksesta täällä. Kiskoon ei saada kompassia keskelle mutta katsotaan ensi talven aikana jos saisia aikaiseksi FE-mittaritelinettä lasikuidusta. Kustannukset olivat 134 EUR profiilistä, 28 EUR kiinnitystanko, NOA kiinnikkeet jotain 15 EUR ehkä sekä ruuveja, massaa, poraa ym.

Changed 03/26/20, harald
[Sivun alkuun Aloitussivulle Forum Ylös yksi pykälä]