FE-logo
Remmare  
Forum
Bilder
Docs
FAQ
Länkar
Press
Kontakt
Tävlingar
Interna
Wiki

SuomiHelsingfors, Finn Express Regattan 2005

Vad är fe83.org?

Finn Express Seglarna rf. är en förening vars mening är att samla Finn Express 83 ägare och andra intresserade av båten för att dela erfarenheter och synpunkter rörande båten.

Finn Express Seglarna rf. är ett klassförbund i det Finska Seglarförbundet (FSF) från oktober 2005. Klassreglerna för FE83:an blev godkända i augusti 2006 men är tyvärr inte översatta till svenska ännu..

Finn Express 83:an firade 25-års jubileum 2006!

Klubben är baserad i Helsingfors, Finland och idkar verksamhet i s.g.s. hela Finland, så därför är björndelen av materialet på sidorna på finska. Det är dock mycket vanligt att särskilt seglare i Finland klarar sig åtminstone behjälpligt på svenska eftersom vattnen vi rör oss i kan klassificeras som svenskbygd (skärgårdshavet mm). Det är alltså fritt fram att kommunicera på svenska på forumet och medlemmarna svarar enligt förmåga. Vid behov kan underskriven översätta de delar av materialet på sidorna som är intressanta, posta en fråga på forumet bara.

H-båtens kryssfart har enligt vissa källor förbättrats med uppemot en knop. Detta kan anses vara en produkt av täta kamper mot identiska båtar. Samma fenomen har iakttagits i Albin Express-klassen. Det vore ju fint om vi genom aktivt kappseglande sinsemellan kom upp till åtminstone en bråkdel av denna förbättring.

Klubbens arbetsspråk är finska, men många finska seglare klarar sig behjälpligt på svenska. Det är fritt fram att skriva i forumet på svenska. Det är t.om. att föredra framom att skicka e-post till sekreteraren, för då får sekreteraren skriva samma e-mail om och om igen.

Tills vidare kan ni följa länken Kuvia (Finska för "bilder") för de fungerar på båda språken :)

Se även sidan om tävlingar under Kilpailut.

Harald, 12 mars -03

uppdaterad 2 Jan 06

Changed 03/26/20, harald
[Till index Startsidan Forum Uppåt ett steg]