FE-logo
Viitat         
Forum
Kuvia
Docs
FAQ
Linkkejä
Press
Yhteys
Kilpailut
Sisäiset
RSS
Laituri
Wiki

Svenska


Loki näyttää liikaa styyrpuurin halssilla

Mikäli sinulla vielä on lokianturi alkuperäisessä paikassaan kölin etureunan takana styyrpuurin puolella, siirrä se. Jos vene kallistuu paapuurin puolelle ja sortaa (purkkari sortaa aina) paapuuriin niin veden virtaus kölin etureunan ohi styyrpuurin puolelle voimistuu ja loki näyttää liikaa sillä halssilla. Ja päinvastoin toisella halssilla.

Meidän veneessä virhe on helposti havaittavissa vertaamalla GPSn näyttämään jos kallistusta on enemmän kuin 10°. Meillä virhe on kokoluokkaa 0.5kn 20° kallistuksessa ja näyttää liian vähän paapurin halssilla ja vastaavasti liikaa styyrpuurin halssilla.

Anturin uusi paikka.

Lokianturin tulisi olla veneen keskilinjalla, MUTU väh noin 25 cm kölin etureunasta jotta virtaukset kölin etureunan ohi eivät vaikuttaisi lokiin. Millä vanha reikä sitten "täytetään" on eri juttu, siitä tulee juttu tulevaisuudessa.

Update 20 May 03 Olemme nyt siirtäneet tuon anturin, emme ole vielä päässeet testaamaan lokin lukemien paikkansapitävyyttä mutta anturi on ainakin helpompi putsata kannelta käsin esim spinnuskuutilla. Lokin vanha paikka näkyy kuvassa pullistumana kölin vieressä SB-puolella (sokeatulpalla tukittu).

Changed 03/26/20, harald
[Sivun alkuun Aloitussivulle Forum Ylös yksi pykälä]