FE-logo
Viitat         
Forum
Kuvia
Docs
FAQ
Linkkejä
Press
Yhteys
Kilpailut
Sisäiset
RSS
Laituri
Wiki

Svenska


"Kompassi on kallellaan"

(Suunto B-110 (?))

Kompassiruusun alle on todnäk päässyt ilmakupla. Jotta kupla saadaan pois on kompassi irroitettava sekä käännettävä rivakasti ylösalaisin. Irrotettaessa kannattaa varoa kompassirungon klo 12 kohdalla menevää valojohtoa joka on tosi ohut.

Yksi tapa irrottaa kompassi on: irrottaa ruuvit, varovaisesti leikkaa kompassin kiinnityslaipan alta partaterällä, mattoveitsellä tai jollain muulla ohuella terällä (varoen valojohtoa). Iroitetaan sisäpuoleinen suojakuori ja työnnetään kädellä rungosta (ei pallomaisesta osasta, se on pehmeähkö) samalla kun ulkopuolelta avitaa parilla puukolla laipan alta.

  • Kiinnitys on päinvastainen, mutta puukoilla ei kammeta kompassia takaisin :)
  • Lue myös Kikat ja Menetelmät sivulta miten laitetaan silikoni

Kestävämpi korjaustapa olisi jos saisi kompassiruusuun tehtyä pienen ilmareiän. Kukin kokeilee omalla vastuulla.

Edit 19 May 03 jos on tarvetta täyttää kompassi, eli se kalvo kompassin takana tihkuu ilmaa kompassiin (mikä on todennäköistä jos sinulla kerran on ruusua kallellaan) niin me Charlottassa sekä pari muutakin venekuntaa on käyttänyt ihan tavallista puhdasta lamppuöljyä. Emme ota vastuuta kompassin toimivuudesta eikä kestävyydestä mutta Charlottassa mennään jo kolmatta kautta n. 50% lamppuöljyllä ilman ongelmia.

Changed 03/26/20, harald
[Sivun alkuun Aloitussivulle Forum Ylös yksi pykälä]