Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


FINN EXPRESS PURJEHTIJAT RY

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010

Finn Express Purjehtijat ry:n kevätkokous pidettiin lauantaina 13. helmikuuta 2010 Helsingin Lauttasaaressa ravintola Casa Maren kabinetissa. Kokousasioiden jälkeen ilta jatkui kuvakertomuksella Raimo Puustisen matkapurjehduksesta ruotsin eteläosan ympäri. Syyskokous pidettiin 30. lokakuuta 2010, niin ikään Casa Maressa. Hallituskaudelle 2011 hallitusta muodostaman oli perustettu vaalitoimikunta. Vaalitoimikunnan puheenjohtajana toimi Harri Jyränkö. Vaalitoimikunnan ehdotus uudesta hallituksesta hyväksyttiin vuosikokouksessa. Hallituksessa toimivat seuraavat henkilöt: Panu Ranta (puheenjohtaja), Harald Hannelius (sihteeri), Seppo Ylä-Himanka (rahastonhoitaja) ja Olli Niemi. Hallitus kokoontui vuonna 2010 kaksi kertaa. Vuoden 2010 ranking voittajan kiertopalkinto luovutettiin taas jälleen kerran Harald Hanneliukselle. Syyskokouksen jälkeisessä hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi hallitus valitsi Olli Niemen.

Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta oli aktiivista ja kilpailemiseen liittyviä oheistapahtumia järjestettiin. Näistä mainittakoon gastikoulu, jota jatkettiin tänä vuonna pienemmässä mittakaavassa pääkaupunkiseudulla s/y Annelin ja lännessä s/y Danielan voimin. Lisäksi järjestettiin pienimuotoista kipparikoulutoimintaa, joka ei kuitenkaan ollut varsinainen yleisömenestys. Lisäksi merkittävänä asiana mainittava jo perinteiseksi muodostunut purjeiden kimppahankinta. Tänäkin vuonna saatiin merkittävä tilaus aikaiseksi, vaikka valtaosa aktiivijäsenistä onkin jo uusinut purjevalikoimansa aiempien kimppatilausten yhteydessä.

Luokan Ranking-kilpailuissa käytiin tiukka kilpailu, josta tälläkin kertaa mestaruuden itselleen voitti selvästi Charlotta ja Harald Hannelius.

FE-sprint käytiin toukokuussa Espoon vesillä viiden veneen voimin. Lautakuntaveneenä toimi ansiokkaasti tällä kertaa s/y Valpuri miehistöineen. Charlotta ja Lisbeth olivat tasapisteissä, mutta Charlotta vei kisan voittamalla viimeisen lähdön. Kunniamaininnan ansaitsee kolmanneksi tullut Anneli, joka tuli kisapaikalle suoraan mastonosturilta, ja otti kuitenkin kaksi lähtövoittoa.

Hangon regatta ei ollut tällä kertaa ranking-luettelossa, mutta purjehdittiin kuitenkin tuttuun tapaan Heinäkuussa. FE83:lla ei ollut omaa luokkaa, mutta Arto Mattilan Daniela tuli viidenneksi LYS-kisassa.

Luokkamestaruudesta kilpailtiin HUS:n järjestässä kilpailussa Hangonkylässä. Kisa oli järjestelyiltään loistava, ja paikkakin viihtyisä vailla itäsataman festivaalihenkeä. Ensimmäinen kilpailupäivä valkeni aurinkoisena ja helteisenä, mutta heikkotuulisena tehden purjehduksesta tarkkuutta ja kestävyyttä vaativaa. Päivän aikana tuuli vain hitaasti kuoli pois ja viimeinen lähtö jouduttiin jättämään väliin tuulen puutteen takia. Toisesta päivästä uhkasi tulla edellisen toisinto, mutta onneksi tuuli jaksoi puhaltaa vakaammin ja voimakkaammin. Kaikki lähdöt saatiin ajettua ja radalla nähtiin kovaa vene venettä vastaa kilpailua, jotka yleensä ratkesivat vasta maalilinjalla. Tiukkaa, haastavaa ja mukavaa purjehdusta heinäkuun helteessä. HUS:lle lämmin kiitos loistavasti kilpailusta ja upeista puitteista. Kuka sanoikaan, että vain rahalla voi saada jotain hyvää..? Charlotta voitti mestaruuden, Daniela oli toinen ja Arkki oli kolmas.

Espoo GP ajettiin, vaikka järjestelyt olivat epävarmat ihan kalkkiviivoille asti. Hienosti talkooporukka veti kisa rulianssin läpi. Lauantaina vaikutti kevyt, shiftaileva ja puuskittainen kevyt tuuli, joka lisäsi purjehduksen vaikeusastetta merkittävästi. Useamman kerran lähdön aikana sijoitukset luokan sisällä vaihtuivat jonkun ajaessa reikään tai toisen saadessa privaatti puffin. Sunnuntaina sitten olikin toinen ääni tuulessa. Tällä kertaa jätettiin Genua 1:set suosiolla nostamatta ja keulaan haettiin jotain pienempää. Reivaaminenkin kävi useamman kerran mielessä tuon päivän aikana. Charlotta otti 1. tilan jättäen Olgan 2:seksi ja Merellin 3:neksi.

Finn Express Regatta peruttiin osallistujien puutteen takia.

Vuoden 2010 yhdistyksen sisäiseen FE83 ranking-sarjaan osallistui kaikkiaan 19 venettä ympäri Suomea. Rankingin 2010 voittajaksi selvisi Charlotta, toiseksi Arkki, ja kolmanneksi Katariina.

Luokkasääntötoimikunta jatkoi toimintaansa vuoden 2010 aikana. Yksi purjemittaus järjestettiin luokkamestaruuskisan yhteydessä Hangonkylässä. Koulutustoimikunnan vetämistä jatkoi Petri Sane. Matkapurjehdustoimikunnan vetäjänä jatkoi Raimo Puustinen.

Yhdistystoiminta

Vuoden 2010 lopussa jäsenrekisterissä oli 83 jäsentä, kanta näyttäisi stabiloituneen tähän, koska luku oli sama edellisenä vuonna.

Talous

Taloudellinen laskusuhdanne on näkynyt yhdistyksen toiminnassa. Luvattoman moni on jättänyt 10 euron jäsenmaksunsa maksamatta. Voihan olla, että jäsenrekisterin yhteystiedot eivät ole täysin paikkaansa pitäviä ja jäsenmaksuilmoitukset ovat kadonneet vanhoihin sähköpostiosoitteisiin. Jäseniä muistutetaan tarkistamaan yhteystietonsa jäsenrekisteristä ja tarvittaessa päivittämään ne yhdistyksen sihteerille.

Yhteydet toisiin järjestöihin

FE-purjehtijat ry. on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliitto.


Hallituksen puolesta puh. joht. Panu Ranta