Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
s/y Daniela
Purjenumero FIN-2614
Rekisterinumero
Seura PV
Kotisatama Raisio
Runkonumero
Malli FE83
Vuosimalli 1983
Daniela UKI LM-kisassa 2008


Kipparina toimii Arto Mattila.

S/y DANIELA, omistajat Arto ja Erja Mattila

Myytyämme Albin Expressimme ÄXY:n kesällä 2007 ryhdyimme välittömästi etsimään uutta venettä. Päälimmäisenä valintakriteerinä tietysti hinta, mutta yhtä tärkeänä seisomakorkeus ainakin Erjalle. Jonkinlaisesta kilpailullisuudesta ei myöskään olisi haittaa. Olimme tutustuneet FEneilijöihin aiemmin kesällä Uuudenkaupungin Express-regatassa. Vaikka vene ei ulkomuodollisesti ollut kiinnostava, vaikutti aktiivinen harrastajaryhmä mukavalta. Ripaus tosikkomaista kilpailuintoa ja ripaus huoletonta "karavaanarimeininkiä" sopivassa suhteessa. Sopivalta tuntuva FE-83 löytyi Espoosta, nimeltään "Majava"(!). Vene ei ollut aivan toivottoman tuntuisessa kunnossa ja ainakin isopurjeella pärjäisiin vielä monta vuotta. G-3 ei ollut, mutta sellaiseksi sopiva Albin Expressin fokka oli jäänyt varastoon. Vene oli varustettu hydraulisella ruorilla, josta Erja oli innoissaan. Kaupat syntyivät sopivan tinkimisen jälkeen ja Majavasta tuli DANIELA pojan perheen esikoisen mukaan.

Jo siirtopurjehduksella havaittiin yksimielisesti, että hydraulinen ruori ei toimi purjeveneessä, joten se poistettiinkin ensitöiksemme kotiin päästyämme. Tuttavalta lainattiin Avance 24:n spinnu ja osallistuttiin vielä kauden päätteeksi Viittakari-Cupin viimeiseen lähtöön. Vaikka purjehdittiin kahdestaan, ei kuitenkaan oltu viimeisiä, vaan kolme venettä jäi vielä taaksemme.

Päätettiin varustaa venettä hieman enemmän kilpapurjehdukseen sopivaksi. Köli kunnostettiin ja profiloitiin keväällä 2008. Niinirannalta (North) tilattiin edullinen spinnu ja WB-sailsilta kimppatilauksen yhteydessä MAXX Aramid G-1 ja G-3. Keväällä 2009 tilattiin niin ikään kimppatilausen yhteydessä uusi isopurje, Matrix GP Race Aramid Taffeta inside (ensimmäinen Suomessa ja Weban mukaan ehkä koko Euroopassa).

Pohja kunnostettiin perusteellisesti 2010 keväällä. Vanhat antifoulingit poistettiin ja pohja hiottiin kuidulle asti. Epoksiprimeriä levitettiin 6 kerrosta yhdellä välihionnalla ja Hempel Hard Racing Volvo Gray -antifoulingmaalia kolme kerrosta, josta päälimmäinen hiottiin pois 380-karkeuden vesihiomapaperilla. Lisäksi köli hiottiin vielä 600-karkeudella.

Miehistössä on ollut vaihtuvuutta, mutta aktiivisesti mukana on ollut FE-gastikoulun "oppilas" Tea Seppä vuodesta 2008 lähtien ja vuosina 2009 ja 2010 niinikään gastikoululainen Esa Pirinen. Muita mukanaolleita mm: Pertti Pilppula, Jyrki ja Jussi Tikkanen, Jari Hannula ym.


Kilpailutuloksia

2007:

Viittakari Cup, Turku: 24./29 (olimme myös samassa harjoituskilpasarjassa sijalla 10 edellisellä veneellämme)


2008

Turun Hopea: 7./14

TTPS Syyskisa: 2./5


2009

Pyytikarin Paluu: 5./22

Hangon Regatta FE-83: 1./6

October Race: 3./9

Turun alueen LYS-2 ranking: 5./44


2010

FE-83 luokkamestaruus: 2./8

Turun Hopea: 3./11

Marrskärs Open: 5./16

TTPS Syyskisa: FE-83 luokkavoitto

Turun alueen LYS-2 ranking: 3./47


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa FEWikiä laajentamalla artikkelia.