Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nelihenkinen

Nelihenkinen miehistö on perustilanne FE83 veneessä. Tällä miehistömäärällä jokaisella on selkeä toimintaalue ja tehtävä, ja aikaa jää keskittyä omaan tehtäväänsä. Nelihenkinen malli on paras oppivan venekunnan opetella, myös vaikka alla olisi isompikin vene sillä se on perustoimintamalli hyvin monessa suuremmassakin veneessä.

Neljän hengen köliveneen miehistö kannattaa jakaa kahteen osaan; kansi- sekä ajomiehistöön.

Kansimiehistöön kuuluu keulagasti- sekä keskigasti (pianisti).

Ajomiehistö koostuu pinnamiehestä sekä trimmaajasta.

Kolmihenkinen

Variaationa (gastipula) voi olla kolmihenkinen miehistö, silloin pianistin tehtävät jaetaan keulagastin ja trimmaajan välillä niin, että trimmaaja valmistelee manööverit keulagastin kanssa.

  • Ylämerkillä pinnamies nostaa spinnun samaan aikaan kun trimmaaja ylämerkillä laskee genoan ja ison skuutit.
  • Trimmaaja sekä navigoi, taktikoi että trimmaa
  • Keulagasti mahdollisuuksien mukaan hoitaa keulapurjeen noston (alamerkille).
  • Pinnamies hoitaa jiipeissä barberit

Kaksihenkinen

Kaikki molemmat tekevät mitä ehtivät :)

Yksihenkinen

  • Kippari huutaa koko ajan miehistölle että ovat myöhässä manöövereissä

Ylikansoitettu

Mikäli veneessä on enemmän henkilöitä kuin neljä, ylimääräiset ovat painolastia ja niitten tehtävä on nimenomaan toimia painolastina. Tätä ei pidä pitää vähäisenä tehtävänä, vaan painolastilla pitää olla kehittyneet aistit tasapaino- sekä perätuntoalueella. Liikkuminen veneessä esimerkiksi vendan aikana tulee vaikeammaksi, mitä enemmän ihmisiä on veneessä. Tästä syystä pyritään jakamaan gasteja venekuntien välillä niin, että jokaiseen veneeseen saadaan tasan neljä gastia.

Suuri IMS vertailu on kuitenkin osoittanut että keskimäärin hyötyy liian painavasta miehistöstä kuin liian kevyestä. Painava ja yhteensoittava miehistö voi viedä venettä nopeammin, vaikkakin lisäpaino muuten jarruttaa venettä jonkun verran kevyehköissä tuulissa. Charlottan voitto Helsinki-Tallinna Racessa 2004 perustui osin myös yhden ylimääräisen 110kg gastin mukaanottamiseen. Valinta ei ennen kilpailua sinänsä ollut strateginen, mutta onni ja keli suosi valintaa.