Potkurin irroitus ja huolto

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

Potkurin irroitus ja huolto

Post by FE-Sillanpää »

Onko syytä joskus irroittaa pronssinen flex-o-fold potkuri SD-20 vetolaitteesta ja huoltaa jotain (mitä?), jos sinkki on vielä hyväkuntoinen? Edellisen kerran potkuri on ollut irti luultavasti vetolaitetta vaihdettaessa 10v sitten. Mahtaako irrotakaan sovinnolla?
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Jotkut irrottavat talveksi esim. Suomenojalla, koska siellä kuulemma varastetaan potkureita.

Potkuri kannattaa kiillottaa hienolla vesihiomapaperilla, ja loppusilauksen voi tehdä vaikka tahnalla. Mitä kiiltävämpi, sitä vähemmän tarttuu otuksia. Mä olen kiillottanut (yleensä puolihuolimattomasti) potkuri paikallaan. Jos sen ottaa irti, niin se kannattaisi syksyllä kantaa olohuoneen pöydälle, ja jynssätä aina kun katsoo telkkaria. Keväällä pitäisi sitten olla kiiltävä propelli.
Olli Niemi
Petri2
alokas
Posts: 12
Joined: Tue May 18, 2010 08:47 am

Post by Petri2 »

Kokeilin ja kokeilin erilaisia yhdistelmiä millä potkurin saisi kiiltäväksi, ilman skraaduja pintaan. Parhaan tuloksen sain mielestäni hienolla teräsvillalla ja venevahalla. Teräsvilla on hellävaraisempi kuin vesihiomapaperi ja venevaha poistaa hellävaraisesti hapettumat ja täyttää mahdollisest huokoset potkusissa, eli luultavasti rajoittaa liman ja eliöstön tarttumisesta.

Kuten Olli jo mainitsi voi kyseistä kiillotus harrastaa TV:n ääressä :D
Petri2
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Petri2 wrote:...Kuten Olli jo mainitsi voi kyseistä kiillotus harrastaa TV:n ääressä :D
Tervehdys

Nythän mennään jo ihan ostostv:n tasolla.

"Eikä siinä vielä kaikki. Super hyper teräsvilla ja piip piip venevaha on oivallinen yhdistelmä potkurin kiillotukseen, siinäpä oivallinen iltapuhde vaikka tv:tä katsellessasi." :shock:
Ystävällisin veneily terveisin PR
vvoltti
luti
Posts: 364
Joined: Mon Sep 15, 2008 11:10 am

Post by vvoltti »

Pohjarempan tiimoilta selvittelin soodapuhalluksen hintoja. Päätin sitten skrapata itse, mutta samalla sain kunigasidean ja veinkin potkurini soodapuhallettavaksi. Pieni kappale, mutta vaikeita muotoja, aivan ideaali soodapuhallettava. Potkuri oli edellisen omistajan jäljiltä kaameassa kunnossa, ties mitä maalia siinä oli kerroskaupalla. Aiemmat yritykset kaikenmaailman hiekkapapereilla tyssäsivät alkuunsa, ne helpotkin pinnat oli liian työläitä puhumattakaan niistä vaikeista pinnoista.

Potkuri on vielä jonkun jätkän autotallin hyllyllä odottamassa käsittelyä, katsotaan mitä siitä tulee. Odotukset ainakin on korkealla. En muista tarkkaa hintaa mutta oisko ollu jotain viitisen kymppiä, alle satasen jokatapauksessa.

Voin raportoida kun saan potkurini puhallettuna käteeni.

Ville
Post Reply