Seuranneessa keskustelussa ehdotettiin jo aiemmin tässä keskustelussa ehdottamaani "akkuköliä", jota itsekin pidän edelleen hyvänä ideana!

Tuollainen 4 kW moottori voi saada pahimmillaan aikaiseksi n. 1000 N työntövoiman. Peräsinlaakerit ja -akseli on mitoitettu ainakin 10-kertaiselle voimalle: http://www.jp3steering.com/en/rudder-be ... e-1and-15/FE-Sillanpää wrote:Oho. Peräsintä kannatteleva skegi olisi mielenrauhaa tuova, jos tällaisiin mennään.
Näin on, maallikon ensi ajatus vain johtaa tuollaisiin epäilyihin. Tuo härveli on esillä Düsseldorfissa tällä viikolla. Ei kuitenkaan Hanse-veneen peräsimessä vaan lasivitriinissä, kiinni peräsimen palassa. On se koneosa pieni verrattuna Oceanvoltin "kakkuun".Joakim wrote:Tuollainen 4 kW moottori voi saada pahimmillaan aikaiseksi n. 1000 N työntövoiman. Peräsinlaakerit ja -akseli on mitoitettu ainakin 10-kertaiselle voimalle: http://www.jp3steering.com/en/rudder-be ... e-1and-15/FE-Sillanpää wrote:Oho. Peräsintä kannatteleva skegi olisi mielenrauhaa tuova, jos tällaisiin mennään.
Itävaltalainen Aquamot valmistaa ja markkinoi laajaa sähkömoottorimallistoa. Suomessa moottorit lanseerataan ensi helmikuussa Vene 19 Båt -messuilla.
Professional Line -sisämoottorit kytketään erilliseen akkupankkiin ja normaaliin potkuriakseliin. Moottorien tehot ovat 2,5–30 kW. Käyttöjännite on tehon mukaan 24, 48, 72 tai 96 volttia. Professional-sarjan moottoreita saa myös perä- tai pod-moottoriversioina.
Hinnaltaan Aquamot-sähkömoottorit soveltuvat hyvin korvaamaan veneen vanhan ja käytöstä poistuvan perä- tai dieselmoottorin. Esimerkiksi Trend 1,1 kW -perämoottorin suositushinta on 1 990 euroa akun kera ja Trend Pod 2,2 kW -purjevenevetolaitemoottori maksaa 3 490 euroa ilman akkuja.