Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seuraavat tekstit on poimittu meidän omasta Forumista.

Ostajan Opas

Ilonan kommentit

Tässä on muutamia perhepurjehtijan ajatuksia FE:n hankintaa harkitsevalle:

Hyviä puolia FE:ssä ovat erittäin tilava avotila, hyvät ulkosäilytystilat, kokonsa vuoksi helposti käsiteltävät purjeet, kohtuullisen rauhallinen käyttäytyminen ja helppo käsiteltävyys yksinkin ajettaessa. (edellyttää kylläkin koneella ajaessa autopilottia, muuten on aivan toivoton). Peräsimen hyvä pito ja kevyt, mutta hyvä pinnatuntuma ovat myös mukavia. Myötäaallokossa mukava (vauhdikas) ajettava leveän peränsä vuoksi.

Koostaan huolimatta perheemme, kaksi aikuista ja kaksi jo isoa tenavaa ovat mahtuneet kamoineen veneeseen jo monta kesää 4-5 viikon yhtämittaiselle kesälomalle.


Huonoja puolia ovat mielestäni pentterin ja wc:n tilat sekä paapuurin punkan jalkatilan mataluus yli 175 cm:n pituiselle. Jos lämmitin on keskilaipiossa olevaa mallia, lämmittää se huonosti, jos lainkaan pistopunkkaa. Vasta-aallokossa on joskus aikamoista läiskettä pohjamuodon vuoksi.

Tarkista normaalien runko-, purje-, moottori- ym juttujen lisäksi ainakin peräsimen kunto ja moottorin vaimennuskumien eheys. Alkuperäiset sähköasennukset omassani olivat vähän viritelmän oloisia. Keulaluukun vedenpitävyys oli ongelmana (paikalle saa uuden ja paremman version n. 250 eurolla). Kammottavista alkuperäisistä kylkiteippauksista pääsi vaimon föönillä ja Sinolilla.

Itse olen ollut ihan tyytyväinen kokonaisuuteen.

Haraldin kommentit

Venehän on yleensä 20v vanha. Kannattaa kiinnittää huomiota juoksevan rikin kuntoon, vinssit, pylpyrät, vaijerifallit (jos niitä vielä on) jne.

Falleissa tarkistetaan että pleissaus köyteen on ehjä, ei saa olla rispaantunut. Jos fallit on loppu suosittelen spectra/dyneema fallien käyttöönottoa. Ei vaadi pleissausta jne. ProSailor Larussa myy halvalla olikossenyt Admiral Racing 32-lyötyä spectraa. Fallien mitat saatte kysyttäessä. Jos vaihtaa köysifalleihin vaatii se toisesta fokkafallista luopumisen ja yläpylpyrän vaihdon.

Kajuuttakaton murtoplokirivi on halvasti toteutettu. Kannattaa vetää falleja hiukan kuormitta- malla ja katsoa kanittaako.

Kajuttakaton alkuperäiset fallilukot eivät pidä ja syövät rystysiä. Vaihto on kallista. Eli jos veneessä on uudemmantyyliset fallilukot (väh 4 + 4 lukkoa) on se suuri plussa, rahallisesti noin 3-400 €.

Ison levankivaunun pyörät olivat alkuperäisinä nylonia, meidän vaunussa pyörät olivat neliskulmaisia. Pfieffer Marinella on korvaava osa jossa yhdessä mallisa valmiit pylpyrät (Maritim). On suht halpa eikä vaadi kiskon vaihtamista.

Vinssit pitää tarkistaa. Purjehtiessa vedetään käsin ja tarkistetaan jos hammastus "pitää". Uudet vinssit ovat kalliita.

Tämä sen takia että juoksevan rikin parantaminen on yllättävän kallista puuhaa.

Purjeista ST-fokka on yleensä ok, sen pienuuden ja kapean sekä korkean muotonsa ansiosta. Isopurje on enemmän kolmiomainen ja saataa olla loppu mutta sen saa kyllä viritettyä jos on cunningham ja muut keinot käytettävissä.

Jos vauhtia haluaa niin WB-sailsin tutkimuksen mukaan eniten vauhtia/valuuttayksikkö saadaan uusimalla genua. Ykkösgenua on yleensä niin huono kun meidän galleriassa vanhemmat ovat. Mallia voi ottaa meidän uudesta ykkösestä uudet purjeet vähintään noin 800 €/kpl.

Tarkistetaan spinnuvarustus. Jos sellainen on veneessä niin olisi suotavaa että puomi on se Seldénin vakio puomi jonka voi työntää mastohelaan kiinni, helppokäyttöinen. Spinnu- purje itsessään on harvoin loppuunajettu, etenkään perheveneessä. Purje saattaa olla "vanhanaikainen" mutta sillä pärjää kyllä.

Purjevarustukseen kuuluu myrskyfokka, ST-fokka on aika syväksi leikattu yleispurje eikä näin sovi oikein yli 12 m/s apparenttituulille. Kannattaa siis valita sellainen FE joka on katsattettu luokkaan 2.

Tarkista peräsinlapa.

Muuta ei rikistä nyt seminaarissa ollessa tule mieleen. Muut täydentäköön sisutuksen kaapeista, pohjatukeista ym...

Pohjatukeista niin joskus vuonna -82 (?) ovat ne muuttuneet niin että ovat köliin asti tulevia. Eli tulevat pilssin pohjalle. Taitaa olla vahvempi versio, parannus...

Ja sisustuksesta sen verran että joissain on kaappeja sisällä kylkiä pitkin, joissain ei. Taisi olla aikanaan lisävaruste ja jotkut pitävät niistä ja jotkut eivät. Siistemmän näköistä ehkä kun tavarat ei näy mutta aukot ovat pienet ja noita tavaroita on vaikea etsiä niistä kaapeista. Jotkut tykkää tyttärestä....

Yhdelle jäsenveneelle oli karilleajon jälkeen kölin takareunan ylittävä palkki irronnut rungosta. sitä ei muuten meressä huomannut kun köli roikotti sitä palkki runkoa vasten mutta kun venettä sitten syksyllä nostettiin niin palkki nousi sentin kaksi irti rungosta, tällaisia kannattaa kattoa. Joskus voi olla vaikeaa katsoa koska taaimmainen turkkilevy olen nähnyt ruuvattavan kiinni joskus.