Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
s/y Mariko
Purjenumero FIN-2380
Rekisterinumero A50215
Seura MP
Kotisatama Marjaniemi
Runkonumero ei tiedossa
Malli FE83
Vuosimalli 1981

Mariko on ollut koko ikänsä samassa perheessä, mitä nyt kertaalleen vaihtanut sukupolvea ja nykyään venettä kipparoi Mikko Horsmanheimo. Veneellä kilpailtiin aktiivisesti 80-luvun Scandicup kisoissa ja erilaisia lautasia kertyi koko joukko. Taidettiin Ranking sarjakin voittaa.

Mariko matkalla HSK 40 kisaan vuonna 1982

Sittemmin veneellä on purjehdittu maltillisesti ja viime vuosina maileja ei kaudessa ole kertynyt kuin kourallinen. Venettä on kuitenkin, etenkin parin viimeisen vuoden aikana, kunnostettu aktiivisesti ja tekniikkaa uusittu. Vene onkin nyt purjehdusvarusteiltaan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Samoin veneen alkuperäinen Yanmar 1GM toimii edelleen kuin kello, mutta tuskin se on ikiliikkuja, joten jossain vaiheessa taitaa olla edessä iso remontti...

Tehdyistä remonteista löytyy kuvia veneen galleriasta

Purjeet

Alkuaikojen purjeita on myös uusittu. Vuonna 2008 Weban Mylar G1 sekä Dacron G3, ja vuonna 2009 tuli hankittua Quantumin Fusion X Pentex iso. Lisäksi veneessä on pari spinnua toinen vuodelta 1981 ja toinen pari vuotta tuoreempi. Kumpaakaan noista spinnuista ei oikein enää voi luokitella kisapurjeeksi.

Juokseva riki

Lähes kaikki köydet on vaihdettu. Alkuperäisistä taitaa olla jäljellä enää 1. reiviköysi. Uudet köydet on pyritty pleissaamaan paikoilleen aina kun intoa ja aikaa on riittänyt. Galleriaan on dokumentoitu sekä High Modulus että Double Braid kuoriköysien pleissaaminen.

Ei-juokseva riki

Alkuaikoina veneessä oli 7 lankainen galvanoidusta hiiliteräksestä tehty förstaagi (ei muuten venynyt yhtään) ja takana barduunat. Sittemmin alkuperäinen staagi laitettiin takaisin paikoilleen ja parduunat on loppusijoitettu autotalliin. Tällä hetkellä veneessä vantit on laitettu "väärin päin" (eli ylävantit edessä), tämä lähinnä antamaan lisää tilaa kolmos genoalle. Samoin rake taitaa olla huomattavasti maltillisempi kuin monessa muussa veneessä.

Kansivarustus

Kansivarustusta on hieman paranneltu. Heti alkuaikoina alkuperäiset vinssit korvattiin Lewmar 16 kaksinopeuksisilla vinsseillä. Alkuperäiset vinssit siirrettiin taaksepäin ja niitä käytettiin barduuna/spinnuvinsseinä. Veneessä on kaikkiaan 7 vinssiä: neljä sitloodassa, kaksi katolla ja yksi maston takareunassa reivivinssinä. Onnettomat alkuperäiset vapauttajat vaihdettiin lopulta mainiosti toimiviin Spinlock XAS lukkoihin. Mastolta köysiä ohjaaviin taittoplokeihin on matkan varrella vaihdettu kaikki rissat uusiin kuulalaakeroituihin pyöriin.

Muita merkittäviä parannuksia ovat maston surkean syöttöhelan uusimeinen sekä spinnupuomin siirto kannelta isopurjeen puomille. Levangin taljassa oli pari vuosikymmentä 1:2 välitys, mutta hiljattain se korvattiin 1:3 taljalla, mikä tuntuu sopivammalta välitykseltä (1:2 oli vähän raskas).

Köli ja Peräsin

Köli muotoiltiin ensimmäisen kerran vuonna 1982, käyttäen kittaukseen polyesterihartsiin sekoitettua talkkia. Vuonna 2008 tehty mittaus osoitti, ettei vuonna 1982 köliin kitattu perusmuoto ollut niin kovin huono. Parin vuosikymmenen varrella köli meni kuitenkin yhä huonompaan kuntoon - rauta ruostui ja kittaus rapistui - joten vuonna 2009 oli edessä kölin uudelleen muotoilu. Köli kitattiin käyttäen apuna itse tehtyjä (alkuperäisistä NACA profiileista johdettuja) mallikaaria. Tällä kertaa kitattiin epoksihartsilla, joten ehkä tuo nyt kestää enemmän kuin vaivaiset 25 vuotta...

Peräsimen laakerit olivat kuluneet hyvin väljiksi ja ne uusittiin talvella 2009. Samassa yhteydessä peräsin hiottiin puhtaaksi, jolloin lavasta löytyi pieniä halkeamia. Halkeamien jatkotutkimuksista lähti liikkeelle peräsimen korjausprojekti. Todennäköisesti peräsin olisi kestänyt ihan hyvin ilman korjaustakin, mutta kun työhön kerran ryhtyi, ei hanketta oikein voi oikein puolitiehenkään jättää.

Dokumentoituja projekteja

2008: Ison skuutin pleissaus

2008: Ilmanvaihtoventtiilin vaihto flektiin

2008: Autohelmin asennus

2008: Genoa 3 sisäskuutit

2008: Köliprofiilin mittaus

2008: Sähkötaulu

2008: Vanttiruuvin lukitus

2008: Vesipumpun siipipyörä hajoaa

2008: Lisää naruja, hekki

2009: Köliremontti

2009: Spinlock XAS

2009: Maasähkö

2009: Maston syöttöhela

2009: Portaiden uudelleenkiinnitys

2009: Moottoritilan luukun kiinnitys ja äänieristys

2009: Spinnupuomin pussi

2009: Omatekoinen AIS antenni / VHF vara-antenni + Langaton Tablet PC

2009: Yanmar 1GM syyshuolto

2009: Puomiliikin säätö ja muita puomin naruja

2009: Levanki

2009: Double Braid köyden pleissaus

2009: Peräsinlaakerien vaihto

2009: Peräsimen korjaus

Suunnitteella olevia projekteja

  • Akkujen siirto parempaan paikkaan. Vene on pahasti kallellaan paaran puolelle, ja olisi hyvä saada edes jotain painavaa syyraan. Akut todennäköisesti siirtyvät veneen sisälle, oikean punkan alle. Samalla voisi asentaa "veneelle" joululahjaksi hankitun jännite/virta mittarin.
  • Potkuriakselin stefojen uusiminen (nyt kun lapa on sopivasti poissa tieltä peräsinremontin vuoksi)
  • Läppärin kiinnitys salongin kattoon.
  • Sähköinen pentrypumppu (on ollut kaapissa jo monta vuotta, mutta hana ja asennus uupuu...)
  • Teippausten uusiminen (Kylkiraitojen teippaukset ovat aivan siivottomassa kunnossa)
  • Sisustuksen ehostaminen (verhoilukankaat kutistuvat ja liimaukset irtoavat, joten verhoilulle pitäisi myös jossain vaiheessa tehdä jotain. Taitaa vaan olla niin iso homma, että siirtyy vielä kauas tulevaisuuteen)
  • Uusi spinnu?
  • Tuulimittarit?

...tämä lista taitaa olla loputon

Saavutukset