Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kilpailukutsu FE83 Luokkamestaruus 2010 hangossa


Luokkamestarin maljaLuokkamestaruus 2010 sunnuntaina - maanantaina 4-5. heinäkuuta 2010 lähtien on Hangö Udds Segelsällskap rf. ja Finn Express purjehtijat ry. yhteistyössä järjestämä luokkamestaruus- ja rankingkilpailu Finn Express 83 veneille. Kilpailu purjehditaan FE83 luokkasäännöillä, eli ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt vene on lähdön voittaja.

Kilpailu purjehditaan Hangon Läntisellä selällä tukeutuen HUS:n paviljongin kotilaituriin. HUS:n paviljongin osoite on Länsiseläntie 1, Hanko. Jotta kilpailu järjestetään, tulee vähintään viiden veneen olla ilmoittautuneena ja osallistumismaksu maksettuna maanantaina 28. kesäkuuta kello 21:00 mennessä.

Kilpailuformaattina toimii kahden kierroksen ratapurjehdukset, 1-5 lähtöä per päivä. Päivän ensimmäiset lähdöt ovat noin kello 11. Sunnuntaina kello 17 ja maanantaina kello 16 jälkeen ei lähetetä lähtöjä. Sunnuntaina purjehdusten jälkeen vietämme yhteisillallisen joka maksaa noin 10€ / henkilö. Kilpailu päättyy maanantai-illan palkintojenjakoon. Sauna on käytettävissä.

Luokkaliiton edustaja voi vaatia GPS-loggerin vastaanottamista ja pitämistä päällä veneessä kilpailun aikana. Luokkaliiton edustaja voi pyytää GPS-navigaattorien jäljet koulutuskäyttöön kilpailujen jälkeen. On erittäin suositeltavaa että GPS-navigaattorit ovat päällä kilpailujen aikana.

Osallistumismaksu 60€ sisältää satamamaksut varsinaisessa kilpailusatamassa, HUS:in Kapellhamnissa aikavälille lauantai 3. heinäkuuta - tiistai 6. heinäkuuta. Varasatamana toimii hangonkylän vierasvenesatama.

Edellä mainittu esitysteksti ei ole osa kilpailukutsua.

Kilpailukutsu

SÄÄNNÖT

Pätevät säännöt

Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä (jäljempänä PKS).

Lisäykset

SPL:on lisäykset ovat voimassa.

Muutokset

Kilpailusääntöjä muutetaan seuraavasti: . Muutokset julkaistaan yksityiskohtaisesti purjehdusohjeissa.

Luokkasäännöt

Kilpailussa noudatetaan FE83 luokkasääntöjä.

MAINOSTAMINEN

Rajoitukset

Mainonta rajoitetaan ryhmään A.

Velvollisuudet

Järjestäjä voi vaatia mainosten kiinnittämistä veneisiin.

KILPAILUKELPOISUUS JA ILMOITTAUTUMINEN

Oikeus osallistua

Kilpailu on avoin kaikille Finn Express 83-luokan veneille, jotka on varustettu vähintään SPL katsastusluokan 4 mukaisesti. Veneen kipparin tai hänen edustajansa tulee olla FEP ry jäsen.

Ilmoittautuminen

Kelpoisuusehdot täyttävät veneet voivat ilmoittautua kirjoittamalla foorumiin viesti ja suorittamalla vaadittu maksu tilille 554983-43862 (IBAN: FI3155498340003862, BIC: OKOYFIHH) päivämäärään 28. kesäkuuta kello 21:00 mennessä. Maksun vastaanottajaksi tulee Hangö Udds Segelsällskap rf. ja viestiin tulee kirjoittaa FE83, purjenumero ja kipparin nimi.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautumiset hyväksytään korotetulla maksulla lauantai 3. heinäkuuta kello 18:00 mennessä.

Veneiden määrä

Vähintään viiden veneen tulee olla ilmoittautuneena ja osallistumismaksu maksettuna viimeistään maanantaina 28.6 kello 21 mennessä jotta kilpailu järjestetään. Maksimimäärä osallistujia on rajoitettu 21:een veneeseen.

LUOKITUS

Kilpailijaluokitus

ISAF:n kilpailijaluokitus (ISAF Sailor Classification Code) pätee.

MAKSUT

Pakolliset maksut

Osallistumismaksu 60 € on pakollinen. Jälki-ilmoittautumismaksu on 80€.

Muut maksut

N/A

AIKATAULU

Saapumisilmoittautuminen

Vene ilmoittautuu saapuneeksi kiinnittymällä kilpailusataman laituriin

Mittaukset ja tarkastukset

Veneen tulee olla tarkastusmittausvalmiudessa ensimmäisen purjehduksen valmiusviestin ja kilpailun päättymisen välisenä aikana.

Kilpailupäivät

Sunnuntai 4. heinäkuuta kello 11:00, ensimmäinen lähtö. Ei lähtöjä kello 17:00 jälkeen.

Maanantai 5. heinäkuuta kello 11:00, ensimmäinen lähtö. Ei lähtöjä kello 16:00 jälkeen.

Purjehdusten lukumäärä

Molempina päivinä purjehditaan 1-5 purjehdusta.

MITTAUKSET

Finn Express 83 Luokkatoimikunta (tästedes FEL) tai kilpailun järjestäjä voi vaatia venettä varustetarkastuksiin, jolloin veneen ja vähintään yhden sen edustajan on saavuttava tarkastuspisteeseen. FEL voi, näin halutessaan, määrätä toisen veneen edustajan suorittamaan tarkastukset. Kieltäytyminen tarkastuksesta aiheuttaa hylkäyksen PKS 76.1 mukaan.

PURJEHDUSOHJEET

Purjehdusohje

KILPAILUPAIKKA

Kilpailusatama

Kilpailusatamana toimii HUS Kapellhamn.

Kilpailualue

Kilpailualueena toimii Hangon läntinen selkä. Rata-alue on välittömästi kilpailusataman ulkopuolella, Hamnholm:enin länsipuolella.

RADAT

Purjehdittava rata on kaksi kierrosta purjehdittava vastatuulirata, jossa yhdistetty lähtö- ja maalilinja on sijoitettu vasta- ja alatuulimerkkien väliin. Purjehdusohjeessa on tarkempi kuvaus radasta.

RANGAISTUSJÄRJESTELMÄ

Rangaistukset

Rangaistukset ovat seuraavat

Rike radalla

sääntöjä 44.1 ja 44.2 muutetaan siten, että vaaditaan vain yksi käännös, johon sisältyy yksi vastakäännös ja yksi jiippi.

PISTELASKU

Pistelaskujärjestelmä

Pistelaskujärjestelmä on sijalukujärjestelmä (Low Point) muutettuna poisheittojen laskun osalta.

Vähimmäismäärä purjehduksia

Kaksi purjehdusta on suoritettava, jotta kilpailu olisi pätevä.

Poisheitot

(a) Kun vähemmän kuin 5 purjehdusta on purjehdittu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksista saamien pistemäärien summa.
(b) Kun 5-7 purjehdusta on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksista saamien pistemäärien summa, josta jätetään pois sen huonoin pistemäärä.
(c) Kun vähintään 8 purjehdusta on suoritettu, veneen kokonaispistemäärä on sen kaikista purjehduksista saamien pistemäärien summa, josta jätetään pois sen kaksi huonointa pistemäärää.

HUOLTOVENEET

N/A

VENEIDEN SÄILYTYS

Veneet on pidettävä kilpailusatamassa.

MAIHINNOSTORAJOITUKSET

Veneitä ei saa nostaa maihin kilpailun aikana paitsi kilpailulautakunnan etukäteen antamalla kirjallisella luvalla ja sen ehtojen mukaisesti.

SUKELLUSVARUSTEET JA MUOVIALTAAT

Veden alla hengittämiseen tarkoitettuja laitteita taikka muovialtaita tai vastaavia ei saa käyttää köliveneiden ympärillä ensimmäisen purjehduksen valmiusviestin ja kilpailun päättymisen välisenä aikana.

RADIOYHTEYDET

Vene ei saa kilpaillessaan lähettää radiosanomia eikä vastaanottaa sellaisia radiosanomia, jotka eivät ole kaikkien veneiden saatavissa. Huomatkaa sääntö 41, Ulkopuolinen Apu.

PALKINNOT

Kilpailun voittajalle luovutetaan kiertopalkinto Luokkamestarin malja. Muut palkinnot RORC:n kaavan (?) mukaan.

VASTUUVAPAUTUS

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun täysin omalla vastuullaan. Katso sääntöä 4, Päätös kilpailla. Kilpailun järjestäjä ei ota vastuulleen mitään korvausvelvollisuutta mistään aineellisesta tai henkilövahingosta tai kuolemantapauksesta, joka tapahtuu kilpailun yhteydessä tai sitä ennen, sen aikana tai sen jälkeen

VAKUUTUS

Jokaisella osallistuvalla veneellä on oltava voimassa oleva vastuuvakuutus.

LISÄTIETOJA

  • FEL edustaja: Harald Hannelius, harald@fe83.org, 050 594 1020
  • HUS kilpailupäällikkö: Mikael Kilpi, 050 581 0307