Filia

FEWikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Filia
Purjenumero FIN-3290
Rekisterinumero H 72486
Seura Asikkalan pursiseura
Kotisatama Padasjoki
Runkonumero 201
Malli FE83
Vuosimalli 1983

Tytär (lat. Filia) saatiin Niemelän perheeseen juuri ennen juhannusta 2010. Filia jäi kaudeksi 2010 vanhaan laituripaikkaansa Porvoossa, tällä tavoin veneenkin on helpompi totutella uuteen miehistöön.

Kausi 2010 meni tuntumaa ottaessa ja vikalistaa tehdessä. Talveksi vene tuotiin pihaan pientä hienosäätöä varten. Volvo MD5 kärsi lämpöongelmista, toisaalta lämmitin ei toiminut. Saildrive vetolaite oli käyttänyt jäähdytykseen sekoitusta Suomenlahden vettä ja vaihteistoöljyä. Thermo lämmittimeen löytyi Nallen Venehuollosta uusiotuotantoa oleva polttoainepumpun kumikalvo. Sähköpuolen virittelin Insinöörikoulutuksen pohjalta tee-se-itse fiiliksellä. Vetolaite meni vaihtoon, pitkään levännyt "uusi" vetolaite löytyi Emsalo Båtupplagista. Samalla vaihdoin myös vetolaitteen kumin. Moottorista löytyi ainoastaan hirvittävä määrä ruostetta joka oli todennäköisesti tukkinut vesikanavat.

"Kun itse tekee saa mitä tulee".

Kaudelle 2011 vene pääsi Padasjoelle meille tuttuihin Päijänteen maisemiin. Kyllä järvipurjehdus on ihanaa, kahviveden voi napata laidan yli kurkotellen, satamissa ja rannoilla on aina tilaa, ilma on lämmin ja auringonpaistetta oli vähintää riittävästi - tuulet tosin loistivat poissaolollaan.

Kausi 2012 alkoi heti vapun jälkeen osin vielä "on the rocks". Kilpailullisesti merkittävin saavutus oli 2. sija Päijännepurjehduksessa Festivon jäädessä kolmanneksi. Edellisenä vuonna hävisimme Festivolle 16 sek (purjehdusaika n. 20h). Tänä kesänä tuli myös todettua, että järvipurjehduksellakin saattaa tulla jopa heinäkuussa kylmä.

2013 tuo mukanaan uusia tuulia myös miehistörintamalla, yksi lähtee suorittamaan varusmiespalvelusta ja nuoremmallakin pojalla tuntuu vapaa-ajan vieton prioriteetit muuttuvan. Onneksi Etelä Päijänne Ranking sarjassa on myös "perheluokka" jossa spinnun käyttö on kielletty, näin saamme vaimon kanssa kädet riittämään. Volvon lämpöongelmat ovat ilmestyneet takaisin, täytynee paneutua asiaan uudelleen paremmilla välineillä.

Filian päivityslogi:
- n. 2009 patjat
- 2011 vetolaite, vetolaitteen kumi, lämmittimen peruskorjaus, (kuljetus?)vaurion korjaus anopinlaatikon kohdalta, moottorin vesitilojen puhdistus, uusi kaikuluotain
- 2012 uudet kaidevaijerit
- 2013 uusi spayhood, uusi puomipeite, G1 korjaus, tee-se-itse GPS nopeusmittari, kölin ruostevaurioiden korjaus + kevyt profilointi