FEP toimintasuunnitelma 2022

FEWikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FINN EXPRESS PURJEHTIJAT RY

TOIMINTASUUNNITELMAPOHJA VUODELLE 2022

Pohjaksi syyskokoukselle 19.11.2021.

Jäsenasiat

Finn Express purjehtijat ry:llä on oma jäsenrekisteri, jota ylläpidetään jäsenten antamien tietojen perusteella. Jokainen jäsen on velvollinen varmistamaan, että jäsenrekisterissä olevat tiedot ovat ajan tasalla. Uusien jäsenten mukaan saamiseksi yritetään saada näkyvyyttä erilaisissa foorumeissa. Ensi vuoden talousarviossa varaudutaan tuleviin maksuihin jäsenmaksuin.

Kokoukset

Seuraava sääntömääräinen vuosikokous pidetään yhdistyksen sääntöjen mukaan tammi-toukokuussa.

Loka-marraskuussa järjestetään yhdistyksen pikkujoulujen yhteydessä sääntömääräinen syyskokous.

Kokouskutsut lähetetään yhdistyksen foorumissa.

Yhdistystoiminta

Covid19 viruksesta johtuen kaikki suunnitelmat on syytä pitää nimenomaan suunnitelmina. Suosittelemme että seuraat foorumia, hallitus tiedottaa kilpailuista siellä. Mahdollisista koulutuksista ilmoitamme keväällä. Tarkoitus on järjestää kippari- ja/tai gastikoulutusta uusille veneenomistaja-jäsenille tai gasteille ainakin pääkaupunkiseudulla. Toimintaa varten hallitus nimeää koulutustoimikunnan puheenjohtajan. Puheenjohtaja tiedustelee yhteistyökumppaneja partiolaisten, koulutusyhteenliittymien ja teekkaripurjehtijoiden piiristä.

Yhdistyksen jäsenistölle järjestetään purjeiden yhteishankinta ”kimppatilaus”. Toimikunta tiedustelee jäsenistön tarpeita ja on yhteydessä purjeneuloimihin ja tekee yhteistyössä markkinakatsauksen jäsenistölle sekä toimittajille. Toimikunta auttaa jäsenistöä eri vaihtoehtojen vertailussa ja esimerkiksi materiaalivalintojen erojen merkityksestä. Tarkoitusta varten hallitus nimeää kimppatilaustoimikunnan puheenjohtajan.

Melkein kaikki FEnelijät ovat matkapurjehtijoita. Matkapurjehtijoita toivotaan aktivoituvan ja kehittämään toimintaa oman toiminnan tarpeisiin. Toimikunta kehittää yhdistyksen sisäistä kommunikointia matkapurjehduksesta kauden aikana. Toimikunta voi kaudella 2022 järjestää jäsenilleen ja toiminnasta kiinnostuneille kokoontumispurjehduksen tai tapaamisen kaikille FEneilijöille. Tarkoitusta varten hallitus nimeää matkapurjehdustoimikunnan puheenjohtajan.

Jäseniä kannustetaan seuraamaan ja osallistumaan aktiivisesti yhdistyksen forumin keskusteluihin.

Hallitus nimeää sääntötyöryhmän puheenjohtajan joka on samalla yhdistyksen kilpailuvastaava.

Kilpailutoiminta

Vuonna 2022 rankingsarjaan lasketaan seuraavat kilpailut korotetulla kertoimella:

  • Pyytinkari (Finrating) 17-18.6
  • NJK Keelboat Regatta 4-5.6
  • Luokkamestaruus Hangon Regatta 8-10.7
  • Drumsöregattan 3-4.9
  • PersOpen (Finrating), syyskuun loppupuolella.

Kilpailuissa noudatetaan Finn Express 83 luokkasääntöjä, ja Finrating-merkityissä kilpailuissa Finrating-sääntöä.

Edellämainituista kilpailuista saa 1,5 kertaisella kertoimella rankingpisteitä Finn Express rankingsarjassa. Viikkosarjoista saavutetut yhteistulokset kerrotaan kertoimella 1,0 ja sisällytetään myös FE-rankingsarjaan. Näiden lisäksi jäsenveneet voivat osallistua yhdistyksen sisäiseen Finn Express rankingsarjaan osallistumalla muihin kilpailuihin ja ilmoittamalla tulokset yhdistyksen tuloslaskijalle, jotka lasketaan kertoimella 1,0 rankingsarjaan. Sisäisen ranking-voittajan kiertopalkinto luovutetaan parhaalle venekunnalle vuosittain syyskokouksessa.

Ranking- ja muista kilpailuista tiedotetaan yhdistyksen foorumissa.

Kilpailutulokset tulee ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen tulokset@fe83.org välittömästi kilpailun jälkeen. Viimeinen lokakuuta jälkeen ilmoitettuja tuloksia ei huomioida rankinglaskennassa.

Sisäisen ranking-voittajan kiertopalkinto luovutetaan parhaalle venekunnalle vuosittain syyskokouksessa.

Ranking- ja muista kilpailuista tiedotetaan yhdistyksen foorumissa.

Yhteydet järjestöihin

Finn Express Purjehtijat kuuluu seuraaviin yhdistyksiin:

Suomen purjehdus ja veneily ry.