Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luonnos, vahvistetaan vuosikokouksessa 2/2013

FINN EXPRESS PURJEHTIJAT RY

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013


Jäsenasiat

Finn Express purjehtijat ry:llä on oma jäsenrekisteri, jota ylläpidetään jäsenten antamien tietojen perusteella. Jokainen jäsen on velvollinen varmistamaan, että jäsenrekisterissä olevat tiedot ovat ajan tasalla. Hallitus velvoittaa jäsenten tarkistamaan yhteystietonsa jäsenrekisteristä ja tarvittamassa ilmoittamaan mutokset. Uusien jäsenten mukaan saamiseksi yritetään saada näkyvyyttä erilaisissa foorumeissa. Vuoden 2013 talousarviossa varaudutaan tuleviin maksuihin jäsenmaksuin.


Kokoukset

Seuraava sääntömääräinen kokous on vuosikokous, joka pidetään helmikuussa 2013. Kokous järjestetään Helsingin venenäyttelyn aikana myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Loka-marraskuussa 2013 järjestetään yhdistyksen "pikkujoulujen" yhteydessä sääntömääräinen syyskokous.

Kokouskutsut esitetään yhdistyksen foorumissa.

Yhdistystoiminta

Kesällä 2013 jatketaan edelleen yhdistyksen koulutustoimintaa. Tätä varten hallitus nimeää koulutustoimikunnan puheenjohtajan. Jäsenten koulutustarpeita kartoitetaan, ja mietitään järjestetäänkö perinteinen gastikoulu edellisvuosien tapaan, vai laajennetaanko koulutusta myös "kipparikouluksi" ja spinaakkeri koulutusta matkapurjehtijoille. Kilpapurjehdus seminaarin tarvetta ja mahdollisia aiheita myös kartoitetaan. Koulutustoiminnan resursseja voidaan lisätä toimimalla yhteistyössä muiden luokkaliittojen kanssa. Vuosina 2009, 2011 ja 2012 tätä on jo harjoitettu järjestämällä yhteinen gastikoulu First31.7 purjehtijoiden kanssa.

Jos jäsenistöllä kiinnostusta riittää, niin järjestetään purjeiden yhteishankinta "kimppatilaus", joka tarjoaa laatua edullisesti osana yhdistyksen neuvottelemaa kokonaistarjousta. Tarkoitusta varten hallitus nimeää kimppatilaustoimikunnan puheenjohtajan.

Yhdistystoiminta painottuu perinteisesti pitkälti kilpailutoimintaan. Vuodelle 2013 hallitus pyrkii edelleen aktivoimaan myös matkapurjehtijoita yhdistystoimintaan ja kehittämään toimintaa matkapurjehtijoiden tarpeisiin. Jäseniä kannustetaan seuraamaan ja osallistumaan aktiivisesti yhdistyksen forumin keskusteluihin.

Hallitus perustaa vaalitoimikunnan.

Hallitus nimeää sääntötyöryhmän puheenjohtajan.

Kilpailutoiminta

Vuonna 2013 järjestetään seuraavat ranking-kilpailut:

  • Panu Ranta tiedustelee TRIP-purjehtijoitten valmiutta järjestää yksipäiväinen ratakilpailu eräänä launtaina espoossa kesäkuun alkupuoliskon aikana. Varapäivä sunnuntai.
  • Pyytinkari (LYS)
  • Hangon Luokkamestaruuskisat HUS:lla viikko ennen regattaa.
  • EspooGP, elokuun lopussa
  • October race GKSS (LYS), lokakuun alussa

Kilpailuissa noudatetaan Finn Express 83 luokkasääntöjä, ja LYS-merkityissä kilpailuissa LYS-sääntöä.

Hallitus tiedottaa foorumissa päätetystä rankingkalenterista.

Edellämainituista kilpailuista saa 1,5 kertaisella kertoimella rankingpisteitä Finn Express rankingsarjassa. Viikkosarjoista saavutetut tulokset kerrataan kertoimella 1,0 (muutos viime vuodelta) ja sisällytetään myös FE-rankingsarjaan. Näiden lisäksi jäsenveneet voivat osallistua yhdistyksen sisäiseen Finn Express rankingsarjaan osallistumalla muihin kilpailuihin ja ilmoittamalla tulokset yhdistyksen tuloslaskijalle, jotka lasketaan kertoimella 1,0 rankingsarjaan. Sisäisen ranking-voittajan kiertopalkinto luovutetaan parhaalle venekunnalle vuosittain syyskokouksessa.

Yhteydet järjestöihin

Finn Express Purjehtijat kuuluu seuraaviin yhdistyksiin:

Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Hallitus 23.11.2012