Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


FINN EXPRESS PURJEHTIJAT RY


TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008

Finn Express Purjehtijat ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 10. helmikuuta 2007 Helsingin Lauttasaaressa ravintola Casa-Maren kabinetissa. Hallituskaudelle 2008 hallitusta muodostaman oli perustettu vaalitoimikunta. Vaalitoimikunnan puheenjohtajan toimi Harri Jyränkö.

Vaalitoimikunnan ehdotus uudesta hallituksesta hyväksyttiin vuosikokouksessa. Hallituksessa toimivat seuraavat henkilöt: Panu Ranta (puheenjohtaja), Harald Hannelius (sihteeri), Seppo Ylä-Himanka (rahastonhoitaja) ja Olli Niemi (vara puheenjohtaja). Hallitus kokoontui vuonna 2008 kaksi kertaa. Vuoden 2007 ranking voittajan kiertopalkinto luovutettiin jälleen kerran Harald Hanneliukselle.

Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta oli aktiivista ja kilpailemiseen liittyviä oheistapahtumia järjestettiin. Näistä mainittakoon viimevuonna alkanut gastikoulu, joka toteutettiin toistamiseen touko-kesäkuussa. Hakijoita kouluun oli niin paljon, että jouduimme suorittamaan selkeää karsintaa. Lisäksi merkittävänä asiana mainittava jo perinteiseksi muodostunut purjeiden kimppahankinta.

Luokan Ranking-kilpailuissa käytiin tiukka kilpailu, josta tälläkin kertaa mestaruuden itselleen voitti selvästi Charlotta. Luokkamestaruuskilpailut järjestettiin Uudessakaupungissa heinäkuussa, jossa luokkamestariksi yllättäen purjehti itsensä Olli Niemen Lisbeth, Arkin ja Alman tullessa tiukasti perässä.

FE-sprint käytännössä peruuntui, kun lähtöalueelle ei saapunut kuin pari venettä. Kovasti muut kiireet verottivat osallistujien määrää.

HTPS vuosipäiväkilpailu purjehdittiin kesäkuussa Helsingissä. Ja taaskin osallistujien vähyyden takia luokkamme peruutettiin.

Hangon regatta purjehdittiin Heinäkuussa. Radalla saapui peräti yhdeksän venekuntaa. Alkukauden huonot säät olivat selvästi pelottaneet osallistujia jäämään kotiin. Hangossa sää oli jälleen vaihteleva, ainakin tuulien osalta. Torstaina puhalsi mukavat 3-5m/s ja kilvoittelu olikin tasaista. Perjantaista ei jäänyt muuta mainittavaa mieleen, kun Pikku Myyn hurja kevyen krissin vauhti. Taisivat pojat löytää aivan omat privaatti tuulet. Lauantaina tuuli teki sitten taas tepposet. Ensi lähtö oli myöhässä, sitten tuulen käännyttyä yli 30 astetta lähtöaluetta siirrettiin. Sitten lähdön hetkellä tuuli päätti vielä pyöriä, niin että ainoa järkevä tapa päästä lähtölinjan yli oli ajaa spinnulla (?!) heikkenevässä tuulessa. Viisi minuuttia lähtöpaukun jälkeen oli luokkamme veneistä vain 4 selvästi linjan yli ja muut jäivät kuin paikoilleen kellumaan. Päivä oli pitkä, kun järjestäjät päättivät, että FE:t ajavat koko radan ilman radan lyhennyksiä. Viimeiset tulivatkin maaliin muutamaa minuuttia ennen maalilinjan sulkeutumista. Regatan voiton nappasi Charlotta, toiseksi tuli Arkki ja Pikku Myy kolmanneksi.

UPS Express regatta ranking järjestettiin toisen kerran ja taaskin viikko Hangon jälkeen. Seitsemän FE-83 venettä oli saapunut purjehtimaan luokkamestaruudesta kesken parhaan lomakauden. Järjestelyiden ollessa upeat ja tuulten ollessa sekä haasteelliset että vaihtelevat. Luokkamestaruuden voitti Olli Niemen Lisbeth perässään Arkki ja Alma.

EMK:n järjestämä Espoo GP purjehdittiin elokuussa Espoon edustalla. Molempina kilpailupäivinä purjehdittiin kolme lähtöä, joista viisi laskettiin mukaan lopputuloksiin. Kilpailun aikana vallitsi tyypillinen maatuuli, joka yleensäkin on vaihteleva sekä suunnaltaan että voimakkuudeltaan. Erot venevauhdissa olivat erittäin pienet ja kilpailu ratkaistiinkin reitinvalinnan ja manööverien onnistumisen kautta. Tuloksissa järjestys Charlotta, Pikku Myy ja Olga.

Finn Express Regattaa järjestettiin syyskuussa ja paikalle oli saapunut viisi venettä kilpailemaan Espoon vesillä saaristoradalla. Palkinnot ja loppu löylyt käytiin Gåsgrundin saaren keittokatoksen alla tulen loimutessa. Charlotta voitti Merellin ollessa toinen ja Annelin kolmas.

Vuoden 2008 yhdistyksen sisäiseen FE83 ranking-sarjaan osallistui kaikkiaan 20 venettä ympäri Suomea ja yksi Ruotsista. Rankingin 2008 voittajaksi selvisi Charlotta, toiseksi Arkki ja kolmanneksi Betty (Ruotsi).

Luokkasääntötoimikunta

Luokkasääntötoimikunta jatkoi toimintaansa vuoden 2008 aikana luovuttaen jo edellisessä vuosikokouksessa sääntöjen virallisen hallinnoinnin vuosikokoukselle.

Yhteydet järjestöihin

FE-purjehtijat on SPL:n luokkaliitto ja vuoden 2008 lopussa jäsenrekisterissä oli 73, jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4 jäsentä.