Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Finn Express Regatta 2010

Kilpailukutsu ja -käsky

työversio

Kilpailukutsu

Finn Express Regatta on FE-purjehtijoiden (FEP) järjestämä sosiaalinen kilpapurjehdustapaaminen. Kilpailu purjehditaan FE83-luokkasäännöillä, mutta muut Finn Express veneet ovat tervetulleita osallistumaan virallisen tuloslaskennan ulkopuolella. H-vene.net sivuston h-veneilijät ovat myös lämpimäisti tervetulleita, ja silloin pätevät H-veneen luokkasäännöt. Koska kilpailu purjehditaan yksityyppisäännöillä on tulosten laskeminen erittäin helppoa, ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt on voittaja.

Kilpailu purjehditaan lauantaina 4. syyskuuta Espoon edustalla kello 12:00 lähtien. Lähtö on Espoon Haukilahden edustalla, rata kiertää Käärmesaaret ja maali on Lehtisaarten pohjoispuolella. Kilpailun jälkeen veneet kokoontuvat Gåsgrundetiin, jossa suoritetaan protestien kättelytilanne sekä palkintojenjako. Gåsgrundetissa jatketaan mukavalla yhteiselolla grilliruuan (itse tuotava) merkeissä.

Tätä kirjoitettaessa tapahtuma on FEP ja H-vene.net jäsenille ilmainen. Muilta perittäneen noin 10€ osallistumismaksu Gåsgrundetissa.

Veneiden tulee olla katsastettuja sekä vakuutettuja kolmatta osapuolta koskevien vahinkojen varalta.

Luokkaliiton edustaja voi pyytää GPS-navigaattorien jäljet koulutuskäyttöön kilpailujen jälkeen. Luokkaliittolla on lisäksi oikeus sijoittaa GPS-seurantalaite veneeseen kilpailuanalyysiä varten. On erittäin suositeltavaa että GPS-navigaattorit ovat päällä kilpailujen aikana.

Olisi hyvä idea että veneissä kuunnellaan VHF-puhelimella kanavaa L2 tai varakanavaa 72.

Kilpailukäsky

Järjestäjä

Finn Express Purjehtijat ry (vastedes FEP).

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan ISAF:n purjehduksen kilpailusääntöjä (jäljempänä PKS), Suomen Purjehtijaliiton (SPL) määräyksiä, tätä kilpailuohjetta ja -kutsua, sekä FE83 luokkasääntöjä

Tarkastukset

Finn Express 83 Luokkatoimikunta (tästedes FEL) tai kilpailun järjestäjä voi vaatia venettä varustetarkastuksiin, jolloin veneen ja vähintään yhden sen edustajan on saavuttava tarkastuspisteeseen. FEL voi, näin halutessaan, määrätä toisen veneen edustajan suorittamaan tarkastukset.

Vakuutukset

Veneet tulee olla vakuutettuja kolmatta osapuolta koskevien vahinkojen varalta.

Varustus

Veneen tulee olla varustettu vähintään SPL katsastusluokan 4 mukaisesti. Vene ei kuitenkaan saa riisua katsastusvarusteitaan, mikäli se on katsastettu ylempään SPL katsastusluokkaan.

Miehitys

Miehistön vähimmäismäärä veneessä on kaksi henkilöä.

Ilmoittautuminen

Foorumissa perjantai 3.9 kello 21:00 mennessä.

Deltajengi lippu

Lähtö

Lähtöviestit annetaan säännön 26 mukaisesti. Lähtö on lauantaina 4.9 2006 noin kello 12:00. Luokkalippuna toimii D-lippu (Delta).

Lähtölinja

Lähtölinja on Mellstenin uimarannan välittömässä läheisyydessä. Linjan suunnan määrää rannalla lähettäjän telineessä oleva keltainen lippu ja rannalta katsoen kauempana oleva viirillä varustettu oranssinen poiju, ja linjan leveyden kauempi ja lähempi viirillä varustettu oranssinen poiju. Lähtölinja ylitetään luoteesta kaakkoon.

Kuva on vain viitteellinen eikä osa kilpailukäskyä!

Rata

Rata on noin 9,8 mailia, mikäli lyhennetään noin 5,6 mailia.

 1. Lähtöviiva
 2. vihreä viitta varsasaaren kaakkoispuolella, jätetään oikealle
 3. punainen poiju Miessaaren itäpuolella (A), jätetään vasemmalle
 4. vihreä viitta Stora ådholmenin p-puolella, jätetään oikealle
 5. Käärmesaaren e-puoleinen vihreä-puna portti, viittojen välistä
 6. käärmeluotojen e-puoleinen punainen, jätetään vasemmalle
 7. käärmeluotojen p-puoleinen EMK poiju, jätetään vasemmalle
 8. punainen poiju Miessaaren itäpuolella (A) (lyhennysmaali), jätetään oikealle
 9. vihreä viitta varsasaaren kaakkoispuolella, jätetään vasemmalle
 10. punainen poiju Miessaaren itäpuolella (A), jätetään oikealle
 11. Haraholmenin p-puoleinen punainen, jätetään oikealle
 12. maali Stora Bodö e-puoleinen punainen viitta + länsiviitta

Ratavaroitukset

 1. Käärmeluotojen itäpuolella havaittu merkitsemätön kivi
 2. Käärmeluotojen eteläpuoleisen punaisen viitan pohjoispuolella on kareikko. Kareikko näkyy, mutta veneillä on oikeus tilaan vielä merkin jälkeen.

Maali

Maalina toimii Lehtisaarten luoteispuolella olevan länsiviitan ja Stora Bodön kaakkoispuolen linjataulujen muodostaman linjan päällä olevan punaisen viitan yhdistävä kuvitteellinen linja. Ensimmäinen vene maalissa kirjaa muitten veneitten maaliintulojärjestyksen.

Radan lyhentäminen

Rataa voidaan lyhentää EMK:n poijun kohdalle (kuvassa merkittynä kirjaimella A) Miessaaren itäpuolella kohdassa 8 rataselostuksessa. Mikäli ensimmäinen vene ei ole ohittanut lyhennysmaalin merkkiä (A) kohdassa 8 2,5h kuluessa startista, ottaa ensimmäinen vene muiden veneiden maaliintulojärjestyksen.

Enimmäisaika

Mikäli ensimmäinen vene ei ole saapunut maaliin kello 17:30 mennessä katsotaan kaikki lähteneet veneet keskeyttäneiksi.

Vene, joka ei ole tullut maaliin yhden tunnin kuluttua luokkansa nsimmäisen veneen maaliintulosta, katsotaan keskeyttäneeksi.

Protestit

Protestit tulee jättää toimitsijoille viimeistään 20 minuutin päästä viimeisen veneen maaliintulon jälkeen. Kilpailu on tarkoitus käydä herrasmiesmäisesti.

Keskeytykset

Keskeyttämiset tulee ilmoittaa GSM-tekstiviestitse numeroon 050 594 1020 tai lautakunta-aluksena toimivalle ensimmäisenä maaliin tulleelle veneelle.

Pimeässä

Auringonlaskun jälkeen PKS osa 2 korvataan meriteiden säännöillä.

Rangaistukset

PKS sääntö 44.1 muutetaan siten että kaksi vasta- ja myötätuulikäännöstä korvataan yhdellä vasta- ja myötätuulikäännöksellä.

Palkinnot

Palkintojenjako on heti protestiajan umpeuduttua regatan kohdesaaressa. Voittajalle jaetaan kiertopalkinto sekä ykköspalkinto. Palkintoja jaetaan muille osallistujien määrän, sekä kilpailulautakunnan harkinnan mukaan.

Lisätiedot

Harald Hannelius, 050 594 1020

Tiedotukset

Kilpailun virallisena ilmoitustauluna toimii foorumin säie. Minkäänlaisia muutoksia kilpailukutsuun tai -käskyyn ei tehdä perjantai 3.9 kello 23:59 jälkeen.