Septi wc:n alle?

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

Cage
Hallitus
Posts: 994
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Septi wc:n alle?

Post by Cage »

Yhtenä kevään projektina meidän veneeseen tulisi uusia makeavesijärjestelmä. Tämän seurauksena myös septitankin pitää vaihtaa paikkaa (nyt ihan järkevällä paikalla keskellä keulapiikissä, mutta siihen olisin uutta vesitankkia asentamassa). Septille tulisi siis löytää hyvä paikka.

Haraldilla oli hyvä idea septin sijoitukselle wc:n alle. Hieman jäi alkukesästä auki miten hyvin tuo levy pytyn alla on upotettu sinne, mutta eiköhän se sieltä irtoa. Kenelläkään kokemuksia septin asennuksesta wc:n alle?
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

En saanut sitä irti, vaikka irroitin kaikki ruuvit. Todennäköisesti se on liimattu ruuvauksen lisäksi, tai sitten jotenkin "itsestään liimautunut" ajan myötä.
Siellä keulassa on kyllä aika hyvin tilaa. Mikäli siellä on vielä alkuperäinen vesisäiliö, ehdotan sen korvaamista pienenmällä. Tiedossa on parikin tapausta, jolloin säiliö on murtunut merenkäynnissä ja liki 100litraa vettä on päässyt pilssiin.
Meillä on septitankki keulassa (45litraa) ja sen etupuolelle mahtuisi vielä vähintään saman kokoinen vesisäiliökin. Tosin septi- ja vesisäiliön sijoittaminen samaan tilaan ei välttämättä ole terveellistä (ei ainakaan täytä vesihygieniavaatimuksia).
Muistelisin nähneeni jonkun galleriassa kuvia septitankin sijoittamisesta siihen pieneen styyran puoleiseen lokeroon, joka on heti wc- tilan puolilaipion etepuolella. Vesisäiliön voisi sitten sijoittaa paaran puolelle samaan tilaan. Näin ei painoakaan kertyisi liikaa aivan keulaan.
terv. Artsi/DANIELA
Cage
Hallitus
Posts: 994
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage »

Olimme aikeissa irrottaa se levy helpottaaksemme pytyn asennusta ja sama kuva minulle jäi tuosta levystä. En loppujenlopuksi ruuvannut kaikkia ruuveja irti, mutta vaikka suuri osa oli irti, niin levy ei näyttänyt minkäänlaista löystymisen merkkiä.

Vesitankiksi ajattelin jotain 60-70 litraista laatikkoa, joka mahtuu keulaan keskelle heti sen "keskilaatikon" takaosaan. Painon saisi näin ainakin alkuperäistankkiin verrattuna taaemmaksi.
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
Post Reply