FE-Sillanpää wrote: Niin se on, mutta olisiko lenkki auki ollut EU:lainen vääntynyt? Arvaukseni on, ettei, paitsi toisen lenkki kiinni olleen EU:laisen vastakappaleena.
Tervehdys
Heitetään tähän arvausleikkiin omakin veikkaukseni.
Oletamme, että tuon kiinalaisen materiaalin edes jollain tasolla made in EU:ta vastaava, niin tuo kiinalainen selviytyisi voittajana "lukituskieli auki teipattua laatuhakaa" vastaa. Perustelen tätä hakojen mutkan erilaisella muodoilla. EU haassa on tasaisen pyören lenkki, jolloin vaikuttava voima luo taivutusmomentin, jonka suuruus = veto x pyöristyksen säde. Kiinalaisen muodossa tuo mutka on muotoiltu siten että veto pyrkii sinne mutkan tyveen lähelle vartta, jolloin momentin vipuvarsi jää pakostakin hyvin lyhyeksi. Tällöin EU taipuu nopeammin kuin "Kiinan miina"

.
FE-Sillanpää wrote: Toinen arvaus, että kiinalainen olisi murtunut jos ei olisi ehtinyt vääntyä ensin.
Materiaali myötää ensin kunnes murtuu saavuttaessaan murtovenymänsä murtolujuutta vastaavalla jännityksellä. Kiinalaisen murtuminen olisi vaatinut vakavan materiaalivian, kuten kuonasulkeutuman taikka esim materiaalin herkistymisestä johtuvan raerajakorroosion.
FE-Sillanpää wrote: En olisi näiden metallien kanssa lainkaan niin optimistinen, että uskaltaisin väittää niiden olevan AISI... tai minkään standardin mukaisia. Ruostumattomuus ei takaa sitä, että se olisi jaloa terästä. Moni lejeerinki on ruostumaton. Muutkin kuin veneilijät/venetarvikekauppiaat ovat joutuneet ongelmiin noiden alihankkijan alihankkijan alihankkijan tekemistä tuotteista.
Kuten vesille. fi kirjoittaa: --"busterien kiinnnitykseen"..-
Tuota... Hmmm mitenkähän määrittelet termin "jaloteräs"? Siinä mielessä olet kyllä oikeassa, että monen kiinalaisen tuotteen edullisuus ei perustu ainoastaa halpaan työvoimaan, vaan myös säästöihin materiaalien laadussa. Tyypillinen käytännön esimerkki on pitkien sarjojen sarjatuotantoon tarkoitettu ruiskupuristusmuotti. Usein on huomattu, ettei Euroopasta saa edes työkaluterästä kiinalaisen valmiin muotin hinnalla. Tällöin muotit kyllä mahdollisesti muistuttavat ulkoisesti toisiaan, mutta toisen materiaalit ovat epäpuhtauksien takia pehmeitä, heikkoja ja mahdollisesti osin jopa hauraita alhaisissa lämpötiloissa. Väsymiskestossakin voi olla hurjia eroja EU ja Kiinan materialien välillä.
Kyllä ne Kiinankin teräkset ovat jonkun stadardin mukaisia (lue: ei minkään sivistysmaissa tunnetun standardin). Se nyt kuitenkaan takaa niiden hyvää laatua millään tavalla. Jos standardin analyysirajat ovat löysät ja se sällii suuret epäpuhtauksien määrät on ominaisuudet ja lopputulos varsin heikko.
Tyypillisesti austeniittisilla rostereilla teräksen hiili on epäpuhtaus, joka voi aiheuttaa korkeammissa lämpötiloissa mikrosuotautumista raerajoille. Tällöin hiili sitoutuu esim. kromikarpideihin, mikä taas laskee raerajalla korroosiota ehkäisevän "vapaan" kromin määrää. Tällöin näennäisesti ehjä rosterinen kappale saattaa murtua rosterille epätyypillisesti hauraasti "korroosion raiskaamaa" raerajaa pitkin. Onhan tuokin murtumistyyppi nähty ja dokumentoitu tälläkin foorumilla
http://www.fe83.org/gallery/view_album. ... asto-nurin
Onneksi tuolloin oli suojelusenkelit paikalla ja suurimmilta tuhoilta ja uhkilta vältyttiin

.