Paikka: Helsingin ydinkeskustassa
MAKSUT
Osallistumismaksu: 40 ¤
Omakustannushinta sisältää herkullisen iltapalan molempina iltoina (kahvit/teet, runsas täytetty leipä, makeaa, hedelmiä), tilan ja kurssijärjestelyt. (Hinta 20 ¤, jos olet mukana vain jomman kumman illoista).
Voit tulla mukaan myös vaikka et vielä/enää suorittaisi tutkintoa.
Eräpäivä: VÄLITTÖMÄSTI
Maksut tarvitaan tilille ennen kurssia. Ota myös kuitti maksusta mukaan kurssille. Tilinumeron saat soittamalla Realle.
PERUUTUSEHDOT
Ilmoittautumiset ovat sitovia ja osallistumismaksu peritään vaikka joutuisit jostain syystä perumaan osallistumisesi kulujen kattamiseksi. Ravintola edellyttää sitovat tarjoilutilaukset etukäteen. Jos et siis jostain syystä pääsisikään tulemaan kurssille, ymmärrät varmaan, etten voi omasta pussistani maksaa jo tilattua iltapalaasi. Jos kurssille saadaan joku tilallesi ja kulut katetuksi, saat toki osallistumismaksusi takaisin.
KURSSISISÄLTÖ TI-KE
Kahden illan aikana käymme tehokkaasti ja syvällisesti läpi kaiken mahdollisen Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneoppaasta (2010!). Täysipainoisen meri-VHF -kurssin pääpaino on hätä- ja turvallisuusliikenteen asioilla ja käymme läpi myös uusien DSC-laitteiden ominaisuudet ja käyttötavat. Tärkeää on, että osaa toimia tilanteiden mukaan. Kurssi ei edellyttä teknistä osaamista. Kunnon yöunet kurssipäivien välissä tukee hyvää opiskeluvirettä, koska päivät ovat pitkiä.
Keskiviikkona käydään alkuillasta vielä kurssiasioita läpi ennen kuin n. 19.30 - 20.00 alkaa pätevyystutkinnon tentti. Tutkinnon alkaessa ne, jotka eivät osallistu tutkintoon, voivat siirtyä esim. Pullman baarin puolelle, jos haluavat odottaa muita.
TUTKINTOON TULEVILLE TIETOA (Rannikkolaivurin radiotodistus SRC (VHF)
Viestintäviraston perimät maksut: tutkintomaksu 45,40 ¤ + todistusmaksu 43,75 ¤. Näistä tulee lasku kotiin tutkinnon jälkeen.
Virallisessa tutkinto-osuudessa saavat olla läsnä vain ne, jotka suorittavat tutkinnon. Tutkinnon pääpaino on hätä-, pika- ja varoitusliikenteessä sekä kanavien käyttöä koskevissa asioissa. Ensin täytetään kuulakynällä viralliset paperit, n. 15 min. Varsinainen tutkintoaika on 1 h 15 min. Tentin jälkeen opettaja käy mallivastaukset läpi, n. 15 min, joten tutkintoon osallistuneet tietävät heti, miten kävi. Hyvin tietysti, onneksi olkoon uusille radisteille

Muista ottaa mukaan virallinen henkilötodistus. Tutkinnossa on lisäksi oltava mukana: kuulakärkikynä, passikuva (1 kpl), joka ei ole vuotta vanhempi ja jossa ei ole mitään aikaisempia merkintöjä, kuten esimerkiksi leimoja.
Tutkinnoissa saa käyttää apuna ainoastaan tutkinnon vastaanottajan antamaa oheismateriaalia, joka koostuu Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneoppaasta 2010 seuraavasti: liitteet 1 ja 2, liitteestä 4 tarvittava sanasto sekä karttakuvat hätäradioverkosta ja turvallisuusradioverkosta. HUOM! On syytä opetella tutkintomateriaali hyvin, sillä koetilanteessa on tärkeää, ettei aikaa käytetä liikaa oheismateriaalin selailuun.
Mm. tutkintotiedote ja esimerkkitehtäviä löytyvät täältä: http://www.ficora.fi/index/luvat/tutkin ... rivhf.html
KURSSIN OPETTAJA JA MATERIAALI
Opettajana meillä on viestintäviraston meri-VHF-guru ja tarkastaja Ari Caselius, joka on myös kirjoittanut uuden oppaan.
Edellytys osallistumisellesi on, että olet LUKENUT uuden oppaan huolellisesti läpi ENNEN kurssia ja että sulla on ainakin 1-2 kysymystä mietittynä opelle etukäteen! Kurssikirja löytyy täältä: http://www.ficora.fi/attachments/suomir ... 150210.pdf
Rannikkolaivurin radioliikenneoppaan painetun version voit myös tilata maksutta Viestintävirastosta, puhelinnumero (09) 6966 230 (klo 9 - 15).
ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIETOJA
Pirauta pikaisesti kurssivastaava Réalle, puh. 040 579 2000.
TAUSTATIETOA:
Aluksessa olevien merenkulun taajuuksilla toimivien radiolähettimien hallussapitoon ja käyttöön tarvitaan lupa, jonka myöntää Viestintävirasto. Pienveneissä tyypillisimpiä luvanvaraisia laitteita ovat meri-VHF -radiopuhelimet, navigointitutkat sekä EPIRB-hätäradiolähettimet. Meri-VHF-radiopuhelimen ja EPIRBin käyttäjältä edellytetään lisäksi henkilökohtainen pätevyystodistus. Radiolupa ja pätevyystodistus on pidettävä mukana aluksessa. Pätevyystutkinnon suorittanut henkilö tuntee merenkulun radioviestintää koskevat olennaiset määräykset ja toimintatavat, joista tärkeimmät liittyvät hätä- ja turvallisuusviestinnän hoitamiseen. Pätevyystodistuksen saa hyväksytysti suoritetun pätevyystutkinnon jälkeen. Viestintäviraston valtuuttamat tarkastajat valvovat radiolaitteiden vaatimustenmukaisuutta ja tarkastavat radiolaitteiden käyttöön liittyviä lupia ja todistuksia. Radiolaitteen haltija on velvollinen pyydettäessä esittämään Viestintäviraston tarkastajalle asianmukaisen luvan ja pätevyystodistuksen.