Kilpapurjehduksen gastikoulu -09

Moderators: harald, Petri

Panu
hyperaktiivi
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Kilpapurjehduksen gastikoulu -09

Post by Panu »

Tervehdys

Gastikoulun hakuaika on tämän vuoden osalta päättynyt, tervetuloa taas ensi vuonna (mode-edit P)
Tänä vuonna olemme päättäneet jatkaa suosioita saanutta gastikoulua \:D/. Kokemukset viimevuosilta on meitä opettaneet ja olemme monta kokemusta rikkaampia kuin aiemmin.

Uutta vuodelle 2009 on mahdollinen laajentuminen myös toisiin veneluokkiin (esim. keskustelua First 31.7 luokan kanssa). Näin yhteisvoimin voisimme palvella laajempaa oppilasmäärää ja samalla antaa mahdollisuuksia kerätä monipuolisia kokemuksia erilaisista veneistä :D. Tämän vuoden oppilasmäärät ratkeavat vasta kun saamme käytännön järjestelyt sovittua yhteistyö kuvioiden osalta.

Lisäksi mainittakoon, ettei gastikoulu rajoitu vain pääkaupunkiseudulle vaan Artsi on taas lupautunut toimimaan viime vuoden malliin Turussa. Huhut kertovat Artsin tarvitsevan veneeseensä ainakin yhden uuden gastin tälle kaudelle aktiiviseen kilpailemiseen.

Gastikoulua jatketaan kahdessa sarjassa:

- vanhat oppilaat
- uudet oppilaat

Vanhoille oppilaille teroitetaan purjehduksen teknisiä saloja syvemmältä ja vastuu veneessä kasvaa (harjoittelua käytännössä erilaisissa olosuhteissa ja tehtävissä).
Uudet oppilaat saavat aloittaa likimain samoilla eväin kuin edellisinä vuosina.

Aiempaa keskustelua on foorumilla ollut seuraavissa keskusteluissa:

- Gastikoulu -07: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php ... gastikoulu
- Gastikoulu -08: http://www.fe83.org/forum/viewtopic.php ... gastikoulu

Kerrataan kuitenkin vielä uusille oppilaille mistä on kysymys sisältöineen.

Gastikoulu 1. kurssi
Kohderyhmä: Purjehtimiseen tutustuneet ja kilpapurjehduksesta kiinnostuneet, jotka haluavat oppia ja aloittaa kilpapurjehduksen harrastuksena.

Tavoite: On tutustuttaa oppilaat noin 4 hengen kölivenemiehistön tehtäviin veneessä ja kilpapurjehduksen manoovereihin. Kurssin jälkeen oppilailla on auttavat valmiudet osallistua purjehduskilpailuun miehistön jäsenenä.

Kurssin sisältö: Kurssi jakautuu kahteen osaan. Yhteen luokkatiloissa annettavaan teoria osuuteen ja kahteen - kolmeen vesillä tapahtuvaan käytännön harjoitteluun.

Teoria-osuudessa käydään läpi:
- Kilpailun kulku
- Miehistön roolitus ja tehtävät
* pinnamies
* keulagasti
* keskigasti
* trimmaaja
- Manooverit:
* vastakäännös
* jiippi
* ylämerkin kierto
* alamerkin kierto

Käytännön harjoittelua on kolme kertaa vesillä sisältäen seuraavien osa-alueiden harjoittamista:
1. Harjoitus:
* tutustuminen veneisiin ja niiden köysistöihin
* vastakäännös
* spinnun nosto ja lasku
2. Harjoitus:
* spinnulla ajamisen harjoittelemista
* spinnu jiippi
* spinnun laskeminen erilaisissa tilanteissa
3. harjoitus:
Westhouse cup saaristokilpailuun osallistuminen eräänä keskiviikkona kesäkuussa -09.

Koulussa on rajoitetusti tilaa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Tavoitteenamme on siis kouluttaa vain tarpeeseen siten, että kaikilla on mahdollisuus osallistua kauden aikana kilpailuihin. Nopeat syövät siis hitaat ja on hyvä muistaa, että aktiviiset ovat etusijalla.

Nyt on siis aika julistaa tämän vuoden gastikoulun uusien kokeilaiden ilmoittautuminen alkaneeksi. Vapaamuotoisessa ilmoittautumisesta olisi hyvä selvitä ainakin seuraavat seikat:
- Nimi ja yhteystiedot
- Lyhyt kuvaus purjehdustaustasta
- Ja lyhyt vastaus kysymykseen: Pystytkö sitoutumaan, jos saat vakiogastipaikan kilpamiehistössä kaudelle -09?
- Milloin tarvitset viimeistään vahvistuksen osallistumisestasi kurssille, etteivät kesäsuunnitelmasi mene viime hetkellä sekaisin...?

Ilmoittautumiset tulee jättää pikinmiten sähköpostilla osoitteeseen petri@fe83.org

Vanhat oppilaat voisivat samoin ilmoitella sähköpostilla suunnitelmistaan ensi kaudelle, jotta saamme pidettyä kokonaisuutta jollain lailla hallinnassa ja jotta voisimme varautua kauteen ilman suurempia sähläyksiä ja päällekkäisyyksiä.
Ystävällisin veneily terveisin PR
Petri
FE-junkie
Posts: 3930
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Vahvistamattomien huhujen mukaan erityisesti First 31.7 puolella on merkittävästikin tarvetta gasteille, eli gastipaikkoja tuleville gastikoululaisille varmaankin löytynee. Tällä hetkellä jo muutama ihminen on ilmoittanut kiinnostuksestaan, mutta vielä mahtuu mukaan.

Vahvistuksia gastikoulun tilanteesta tulee hakijoille varmaankin jo ennen pääsiäistä ja itse toiminta startannee kuitenkin vasta toukokuun puolella kunhan veneetkin ovat vesillä. Toki jo 21.4 järjestettävä kilpapurjehdusseminaari toimii hyvänä pohjustuksena koulutukselle.
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Tervehdys

Meillä oli tänään hyvä yhteistyöpalaveri First 31.7 purjehtijoiden kanssa. Kävimme läpi yhdessä sekä suunnitelmia että resursseja. Nyt näyttäisi siltä, että Firstien mukaan tulo tuo runsaasti mahdollisuuksia kouluttaa uusia gasteja sekä gasteille saada venepaikkoja kaudella -09 :D.

Nyt vielä jollain on haluja tai tavoitteita kilpapurjehduksen saralla on nyt erityisen hyvä tilaisuus tulla mukaan.
Ystävällisin veneily terveisin PR
Petri
FE-junkie
Posts: 3930
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Mainittakoon että aikaa ilmoittautumisille on yhä n. viikko, deadline olkoon vaikka 8.5 jonka jälkeen osallistujat valitaan 9.5-10.5 viikonlopun aikana.
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Gastikoulu etenee

Post by Olli »

Laitetaanpa tänne vähän edistymäraporttia, kun gastikoulu on edennyt aika äänettömästi.

Tänään käytiin Hoskin edustalla treenaamassa Hannan ja Ollin kanssa. Heikki oli apuna kouluttamassa.

Spinnumanöövereitä tuli varmaan saman verran kuin FE-sprintissä. Kaikki pääsivät kokeilemaan eri miehistötehtäviä, paitsi minä, joka en osaa muuta kuin kääntää pinnaa.

Keli oli sopivasti aluksi hyvin kevyt, mutta koveni loppua kohti. Tuuli kääntyi niin että kryssittiin selällä ympyrää samalla halssilla... Taisi tiistiksissäkin olla tänään koko rata pelkkää kryssiä. Meitä tämä ei haitannut, kun virtuaalilautakunta käänsi virtuaalirataa reaaliajassa.

Hyviä gastikoululaisia ovat, manööverit menevät jo paremmin kuin useimpien viikkokisojen keskitasolla. Vielä vähän treeniä ja kisailua niin hyvältä näyttää.

Onkohan nämä harjoituspurjehdukset edenneet muilla rintamilla miten? Meillä olisi tarkoitus vielä ennen sitä ensi viikon WHC:tä käydä kerran vesillä, ehkä maanantaina. Onko vielä gastikoululaisia jotka eivät ole käyneet vesitreeneissä? Tai onko tarvetta kokeilla eri veneitä? Meille voisi mahtua seuraavaan harjoitukseen vielä yksi mukaan.
Olli Niemi
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10932
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

Sampsa on ollut Charlottassa 10 startin verran, sekä keulalla (enin osa), että pianistina. Otto oli FE-sprintissä pianistina (8 starttia). Molemmat ovat edistyneet gasteina huimasti, suurin kiitos FE-sprintin jossa saatiin hinkattua samoja asioita riittävällä toistolla.

Varsinaisten Charlottaan nimettyjen oppilaitten kanssa ei vielä olla saatu aikatauluja sopimaan yhteen. Tämä varmaan järjestynee kohtapuolin.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
Artsi
luti
Posts: 662
Joined: Fri Sep 07, 2007 08:12 am
Location: Naantali
Vene: Daniela

Post by Artsi »

Terveiset Turusta!
Esa (Pirinen) on ollut meillä mukana vasta kerran, mutta eipä vesilläkään ole oltu vasta kuin kolme kertaa. Tea ei vielä ole kerinnyt mukaan. Esa oli mukana kauden kolmannessa Viittakari-Cupin lähdössä, joka oli meille ensimmäinen kisa. Tuulta oli kohtuullisesti ja kun vantttiruuvit oli jäänyt lukitsematta, kiertyi styyran ylävantti lähes auki ja jumittui vendassa niin, ettei sitä voinut enää säätää. Keskeyttäminen ei kerinnyt tulemaan mieleen, joten oltiin "superlöysällä" rikillä hitain maaliin tulleista. Onneksi molemmat AE:t keskeyttivät, joten ei kuitenkaan oltu viimeisiä!
31.5. sunnutaina seilattiin Viittakari-Cupin ratakisaa kaksi lähtöä. Valitettavasti kumpikaan gastikoululaisista ei ollut mukana, koska nyt alkoi tulla tulostakin. Tästä on hyvä jatkaa.
Tulokset:
http://www.turunpursiseura.net/content/view/878/458/

terv. Artsi/Daniela
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Re: Gastikoulu etenee

Post by Olli »

Olli wrote:Meillä olisi tarkoitus vielä ennen sitä ensi viikon WHC:tä käydä kerran vesillä, ehkä maanantaina. Onko vielä gastikoululaisia jotka eivät ole käyneet vesitreeneissä? Tai onko tarvetta kokeilla eri veneitä? Meille voisi mahtua seuraavaan harjoitukseen vielä yksi mukaan.
Nostan tämän jutun vielä pinnalle. Eli meillä olisi maanantaina paikka veneessä vielä Hannan ja Ollin lisäksi yhdelle gastikoululaiselle. Lähdetään (säävarauksella) 17:15 HSK:n C-laiturista lähivesille treenaamaan manöövereitä. Tähän siis pääsee mukaan kuka tahansa gastikoululainen joka haluaa lisää treeniä tai jos on vaikka ollut mukana First 31.7:ssa ja haluaa kokeilla FE:tä. Jos kukaan ei ilmoittaudu, niin yritän sitten värvätä taas jonkun apukouluttajaksi, jotta saadaan 4 henkeä veneeseen.
Olli Niemi
Petri
FE-junkie
Posts: 3930
Joined: Thu May 29, 2003 01:17 am
Location: Espoo

Post by Petri »

Onko Sauli Kamppari päässyt vesille vielä? Harald?
Voisit Olli pistää vaikka Saulille suoraan viestiä asiasta.
Mäkin saattaisin olla tuolloin vapaana, mutta kelin salliessa ehkä pitää kyllä ennemmin mennä ulos treenaamaan Olgalla itse :)
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10932
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

Sauli ei ole päässyt vesillä. Ei myöskään Heidi.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Petri wrote:Voisit Olli pistää vaikka Saulille suoraan viestiä asiasta.
Laitoin mailia.

Meidän pitäisi varmaan myös miettiä gastikoululaisten jakoa venekuntiin ensi viikon WHC:tä varten. Mielestäni olisi parasta, jos saataisiin jaettua 1 gastikoululainen / vene. Oppiminen on tehokkaampaa, jos veneissä on mahdollisimman monta vakituista/kokenutta gastia. Kaikille täytyy kuitenkin löytyä paikka.
Olli Niemi
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Post by Olli »

Gastikoulun osalta tämä huominen "loppukisa" näyttää vähän heikolta, kun Hannalta jumahti selkä meidän eilisessä treenissä (pikaista paranemista!) eikä myöskään Olli P. pääse paikalle. Toivottavasti Sauli pääsee tulemaan.

Yritetään järjestää poissaoleville muita mahdollisuuksia, viimeistään syyskauden WHC:ssä, mutta myös viikonlopun sprinttikisaan olisi varmaankin gastikoululaisia tarjolla.
Olli Niemi
User avatar
asalovuo
Hallitus
Posts: 885
Joined: Fri Feb 15, 2008 00:35 am
Location: Helsinki

Post by asalovuo »

Merellillä on vaikeuksia löytää miehistöä viikonlopun sprinttikisaan!
Jos innokkaita gastikoululaisia on vielä vapaana minä voisin tarjota paikan veneestäni.
(Ongelmana on etten saanut vakiomiehistöstä ketään mukaan eli edellä todetun oppimisen kannalta tämä ei ehkä ole paras mahdollinen tilanne...)
Antti
S/y Merelli
FIN 2545
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 10932
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

Montako gastia uupuu?
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
toxi
kokelas
Posts: 124
Joined: Wed Aug 13, 2008 15:00 pm
Location: Grani

Post by toxi »

harald wrote:Montako gastia uupuu?
No monellako FEnettä ajetaan kovaa?:)

Me ollaan rumasti jätetty Antti yksin.:oops:

//Tomppa
Post Reply