Kemiallinen WC klosetin tilalle

FE-vene ja yhdistys / FE-båten och föreningen

Moderators: Petri, harald

avoipio
kokelas
Posts: 50
Joined: Sat Sep 08, 2012 20:17 pm

Kemiallinen WC klosetin tilalle

Post by avoipio »

Pikkuhiljaa olen uusimassa sisustusta etc. Septitankkia ei ole ja pytty finaalissa. Kuinka on, olisiko kemiallisesta pytystä mihinkään? Ei septiä, ei läpivientejä, letkuhässäkkä minimissään. Vaivana tyhjennys tietenkin. Mutta nyt olen törmännyt sellaisiin pytynmalleihin, merkinnältään MSD, jotka voidaan tyhjentää imuletkulla tavalliseen septitankkitapaan. Onkohan kellään kokemuksia ?
Nettiparlamentti kovasti väittää, että jätöstä on kielletty imettäväksi asemien tankkeihin käytettyjen kemikaalien takia. Eikä septissäkin joitain kemikaaleja käytetä. Ja onko kemiallisessa pytyssä pakko käyttää kemikaaleja, jos käytön jälkeen sen pikapuoliin tyhjentää?
Kapeaksikin moitittiin, Maritimin malli (Visa) jotain 38cm.

Malleja löysin Visa 319 MSD, Dometic 965 MSD, Porta Potti 465 MSD, Sealand useita.

Toisaalta hullu idea: tekisikin septitankin nykyisin käyttämättömästä keulapiikin vesitankista. Heikkouksia?
Cage
Jäsen
Posts: 1039
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage »

Mietiskelen itsekin ratkaisuja septitankin sijoitukselle, nyt kun keulassa on iso tankki, joka lisää painoa varsin paljon keulaan ja kunnollinen vesitankkikin pitäisi johonkin sijoittaa ja mieluiten sen sijoittaisin juuri siihen nykyisen septitankin paikalle.

Maritimista löysin ihan mielenkiintoisen tuotteen: http://kauppa.maritimshops.fi/Published ... 9515022108 .

Onko kellään kokemuksia säkkimallisista septitankeista? Onkohan niistä yhtään mihinkään ja mitenköhän ton hajun pitämisen suhteen?
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
Olli
hyperaktiivi
Posts: 2050
Joined: Wed May 19, 2004 20:16 pm
Location: Helsinki

Re: Kemiallinen WC klosetin tilalle

Post by Olli »

avoipio wrote:Toisaalta hullu idea: tekisikin septitankin nykyisin käyttämättömästä keulapiikin vesitankista. Heikkouksia?
Ne alkuperäiset tankit ovat n. 30 vuotta vanhoja, ja niitä on jo joistain veneistä hajonnut. 75 litraa vettä on paljon, kun se leviää kerralla veneeseen. Jos sama määrä k*sta ja p*skaa leviää veneeseen, siitä ei enää puhdasta tule. En ottaisi riskiä... Samasta syystä en laittaisi myöskään säkkimallista septitankkia.
Olli Niemi
Cage
Jäsen
Posts: 1039
Joined: Fri Feb 03, 2012 14:40 pm
Location: Espoo
Vene: Estelle

Post by Cage »

Itsekin olen vähän skeptinen niiden säkkimallien kanssa, tosin kokemuksia olisi kiva kuulla. Jos ovat jollain ratkenneet, niin ei mielellään kuvamateriaalia. ;)
Cage, s/y Estelle (FIN-2040)
User avatar
FE-Sillanpää
luti
Posts: 568
Joined: Mon Mar 26, 2007 16:04 pm
Location: Itä-Uusimaa

vetuksen säkki

Post by FE-Sillanpää »

Cage wrote:Itsekin olen vähän skeptinen niiden säkkimallien kanssa, tosin kokemuksia olisi kiva kuulla. Jos ovat jollain ratkenneet, niin ei mielellään kuvamateriaalia. ;)
Onhan kokemusta, muttei mistään ikävästä tapahtumasta. Sellainen tuli FE:n mukana ja oli ollut siinä edellisen edelliseltä omistajalta saakka. Riskin tiedostaen ostin muutama vuosi sitten Vetukselta uuden 55-litraisen ja samalla butyylipintaiset hajuttomat letkut. Säkki päästää hiukan hajua läpi, mutta ehkä hieman vähemmän kuin vanhempi säkki. Hyvä puoli on se, ettei tarvitse arvailla onko säkki tyhjentynyt jollain näistä Suomen surkeista imutyhjennysasemista. Sen näkee vilkaisemalla. Samoin, vilkaisu riittää kun alkaa olla täysi. Säkki on ilmeisen tukevaa ainetta, nimittäin pari kertaa kun se on täyttynyt aivan täyteen, niin Jabscon pytty lakkaa yksinkertaisesti pumppaamasta koska vastassa on riittävästi painetta. Noilla kerroilla olen toki aika nopeasti laskenut painetta siirtämällä muutaman litran muhinutta ainetta kaloille.

Säkkimallin sijoituspaikan kannattaa olla umpinainen tila, ehkä hieman suuremmalla syyllä kuin kuin muiden septitankkien. Hajua on säkin välittömässä läheisyydessä ja "turva-allas" on esim. laipioiden rajoittama sohvan aluslaatikko, mutta voisi sille kehitellä vieläkin turvallisempaa lisäturva-allasta.

Säkki kestää kemiallisesti loistavasti, väitetään että paljon pidempään kuin rosteritankin hitsaukset. Puukkoa se kestää vähän huonommin, en ole kokeillut.
Post Reply