Paukkuliivit

Post a reply


This question is a means of preventing automated form submissions by spambots.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: =D> #-o =P~ :^o [-X [-o<
View more smilies

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Paukkuliivit

by harald » Thu Aug 21, 2008 20:24 pm

Tuosta muuten infoa erilaisista laukaisujärjestelmistä:

http://www.sailingproshop.com/lifejacket.aspx

hjertmansilla Baltic Winner valjailla erikoishintaan 790 SEK 30.8 asti!

http://www.hjertmans.se/webshop/artikla ... 1&artname=

by MikaS » Fri Jun 13, 2008 12:33 pm

Rahti olisi 350 kruunua, eli yhteensä liivit+rahti tämän hetkisellä kurssilla noin 95¤.

Virosta löytyis hintaan 995 viron kruunua eli 63¤.
http://www.gps.ee/?op=body&id=114&cid=190
Noilla ei vain ole toimitusta, tai en ainakana löytänyt.

by harald » Thu Jun 12, 2008 22:03 pm

Pyydä niiltä arviota rahdista. "Kan ni uppge fraktkostnader till Finland, tack?"

by MikaS » Thu Jun 12, 2008 21:49 pm

Anonymous wrote:Nuo hinnat ovat aika järkyttäviä. www.hjertmans.se tarjoaa hintaan 545kr, normaalihinta on ollut 650kruunua. Postituksen hinnasta ei ole tietoa.

Klas
hmm. montahan kiloa ne liivit mahtaa painaa.

Export inom Europa
Betalning skall ske med kontokort, typ VISA. Paket med vikt över 20 kg eller med längd över 1,5 m kan ej skickas med post. Expeditionsavgiften inklusive frakt är:

70 kr vid brev under 0,5 kg
100 kr vid brev 0,5-1 kg
200 kr vid brev 1-2 kg

Vid paket över 2 kg återkommer vi med fraktkostnad för ert godkännande.
50 kr tillkommer för rek. brev vilket vi rekommenderar för alla brev med varuvärde över 500 kr.

by harald » Thu Jun 12, 2008 21:24 pm

Hjermtansia voi suositella. Olen tilannut tavaraa, hyvin toimii.

by Guest » Thu Jun 12, 2008 21:22 pm

Nuo hinnat ovat aika järkyttäviä. www.hjertmans.se tarjoaa hintaan 545kr, normaalihinta on ollut 650kruunua. Postituksen hinnasta ei ole tietoa.

Klas

by MikaS » Thu Jun 12, 2008 09:58 am

Mistäs nuo balticin liivit saa edullisesti?

http://www.baltic.se/product.asp?prod_id=43&lang=eng

Prosailorissa oli hinta 119¤ kuvastossa, tingitty hinta 105¤.
Colortradingista sain tarjouksen sama 105¤,
varmaan jokin kartelli.

by risto » Wed Jun 11, 2008 20:02 pm

Anonymous wrote:
Petri wrote:
Et ilmeisesti ole kokeillut parimetrisessä aallokossa? Eihän helpoissa oloissa mitään ongelmaa olekaan, mutta eihän silloin oikeastaan tarvitse edes koko liivejä.
Ei kai tämäkin keskustelu mene juupas-eipäs linjalle? :twisted:

Tässä varmaan on taikasanana "saaristo" ja "rata" ja "kevyt keli". Silloin minusta kokemukseen pohjautuen riittää hyvin 50N veneilyliivit, jotka yleensä on kevyen kuoritakin alla mukavuuden ja käytännöllisyyden takia. Jalassa tuolloin on tennarit ja melko kevyet housut

Silloin kun ajan avomerellä tai muuten pitkää matkaa, päällä on 150N paukkuliivit tarpeeksi kireällä, ettei tipu hihnojen välistä. Takki vaihtuu raskaampaan ja jalkaan tulee monesti saappaat.

Atlantilla taas on ollut päällä 250N liivit harusremmillä täyden off-shore asun kanssa, life-line koko ajan kiinni ja jalassa pitkälti saappaat, kevyessä kelissä sandaalit tai tennarit.

Eli ei minusta ole olemassa yhtä oikeaa varustusta joka keliin. Raskaat kuteet ja isot liivit ei vaan toimi ratakisoissa tai kivassa kelissä päiväpurjehduksella. Toisaalta taas ne romut, mitä käyttää tuossa kelissä ei ole oikeat avomerelle.

by Guest » Wed Jun 11, 2008 16:47 pm

Petri wrote: Siis tuo pohjautuen vain omiin kokemuksiin liivien kanssa uiskentelusta, itselläni ei koskaan ole ollut mitään suurempia ongelmia. Edellisestä kokeilusta on n. viikko kun lippukunnan leirillä (järvi toki) kaadettiin koulutusmielessä kanootteja jne.
Ja 10 asteinen vesi on kuitenkin toisaalta yhtälailla sitä ääripäätä, aika nopeasti se vesi kuitenkin lämpenee siihen 15 asteen pintaan.
Et ilmeisesti ole kokeillut parimetrisessä aallokossa? Eihän helpoissa oloissa mitään ongelmaa olekaan, mutta eihän silloin oikeastaan tarvitse edes koko liivejä.

Kerran lähdin surffaamaan keskellä heinäkuuta, paljain jaloin, kuten tapana oli. Ihmettelin kun jalat olivat aivan kohmeessa, vaikka ilma olikin lämmin ja vesi oli pari päivää aiemmin lähes 20 astetta. No rantaan tultua katsoin mittarista veden lämpötilaksi 8 astetta.

Pari vuotta sitten kävin uimassa Matinkylän uimarannalla edelleen keskellä heinäkuuta. Tuntui aika raikkaalta ja mittari kertoi +9 Edellisesti uinnista oli alle vuorokausi ja vesi tuolloin +17.

Pintavesi lämpeää nopeasti, mutta myös kylmenee hetkessä pohjoistuulessa. Vasta elokuun puolivälissä alkaa olla yli +10 syvemmälläkin ja edelläkerrottuja ei enää tapahdu.

Kannattaa siis varautua siihen, että vesi ei ole lämpimää edes heinäkuussa, toukokuusta puhumattakaan.

Joakim

by Petri » Wed Jun 11, 2008 15:31 pm

Anonymous wrote: En uskaltaisi sanoa noin varmasti ilman kokemusta. Mulla on paljon (tosin kaukaista) kokemusta surffaamisesta Kytön selällä 10-15 m/s tuulessa, jolloin kyllä kaatumiseen liittyi yleensä aikoimoista veden nielemistä ennenkuin oli takaisin laudalla. Ei huvittaisi kokeilla ilman märkä/kuivapukua (joka myös kelluttaa) pidempää jaksoa vedessäoloa, varsinkaan esim. +10 vedessä.
Siis tuo pohjautuen vain omiin kokemuksiin liivien kanssa uiskentelusta, itselläni ei koskaan ole ollut mitään suurempia ongelmia. Edellisestä kokeilusta on n. viikko kun lippukunnan leirillä (järvi toki) kaadettiin koulutusmielessä kanootteja jne.
Ja 10 asteinen vesi on kuitenkin toisaalta yhtälailla sitä ääripäätä, aika nopeasti se vesi kuitenkin lämpenee siihen 15 asteen pintaan.

Toiseen kommenttiin mainiten, että mulla yleinen purjehdusvarustus on ohut kuoritakki ja shortsit/aika ohuet pitkät housut sekä jaloissa sealskinit ja sandaalit. En ole myöskään noitten kamojen kanssa törmännyt ongelmiin.

Yhä, on eri asia purjehtia avomerellä kovassa kelissä Muston kokovartalokondomi päällä, mutta jos purjehdusharrastus keskittyy pääasiassa saarten suojassa purjehdittaviin rata/saaristokisoihin yms. purjehduksiin toukokuu-syyskuun alku akselilla, niin ei touhu ole vielä kovin extremeä.
Se on totta, että ilman jalkaremmiä kelluntaliivit ovat vähäsen hankalat, mutta omat (tai ne jota yleensä olen käyttänyt) ovat sen verran sopivat että kroolaus onnistuu ongelmitta.

by Guest » Wed Jun 11, 2008 15:10 pm

Petri wrote:
Anonymous wrote: Jollain varmaan on kokemusta tekeekö noilla 50 N liiveillä sitten yhtään mitän silloin kun on oikeasti tarvis.
Siis jos on tajuissaan, niin ei noitten liivien kanssa ole mahdollista hukkua (tai sitten se vaatii kyllä jo taitoa), sen verran kelluttavat että vaikka voimat hiipuisivat täysin niin pää pysyy kyllä veden pinnalla.
Miten sitten on tilanne kunnon aallokossa ja/tai useamman tunnin kellumisessa puhumattakaan tajuttomuudesta?
Kyllä 50 N veneilyliiveillä on mahdollista hukkua tajuissaankin. Itse olen ollut lähellä kyseistä tilannetta jollan kaaduttua. Isoissa alloissa aaltojen pohjalla painuu helposti veden alle, koska on laskevassa liikkeessä. Virtaus aallossa menee vielä jotenkin sillä tapaa, että se tehostaa vaikutusta. Lisäksi veneilyliivien kiinnitys ilman haararemmiä tekee sen, että liivit nousevat ylös, jolloin pää jääkin niiden sisään ja osa liiveistä on veden päällä, jolloin liivin kantavuudesta vain osa on käytössä.

Veneilijällä saattaa olla taskuissaan painavaa tavaraa, mikä on tietty pois myös pois liivien kantavuudesta.

Suosittelen kokeilemaan liiviensä kanssa uimista todellisessa purjehdusvarustuksessa. Saattaa monelle tulla ikävä yllätys, miten kankeaa liikkuminen on ja kuinka huonosti liivit kelluttavat. Parempi kokea tämä kuitenkin ensin harjoitellen kuin tositilanteessa. Oman kokemukseni jälkeen en ole kyseisiä veneilyliivejä käyttänyt, eikä niitä ole käyttänyt kukaan muukaan.

by Guest » Wed Jun 11, 2008 14:51 pm

Petri wrote: Siis jos on tajuissaan, niin ei noitten liivien kanssa ole mahdollista hukkua (tai sitten se vaatii kyllä jo taitoa), sen verran kelluttavat että vaikka voimat hiipuisivat täysin niin pää pysyy kyllä veden pinnalla.
En uskaltaisi sanoa noin varmasti ilman kokemusta. Mulla on paljon (tosin kaukaista) kokemusta surffaamisesta Kytön selällä 10-15 m/s tuulessa, jolloin kyllä kaatumiseen liittyi yleensä aikoimoista veden nielemistä ennenkuin oli takaisin laudalla. Ei huvittaisi kokeilla ilman märkä/kuivapukua (joka myös kelluttaa) pidempää jaksoa vedessäoloa, varsinkaan esim. +10 vedessä.

Saappaat, fleecet jne. eivät myöskään helpota asennon korjaamista uintiliikkein.

Joakim

by Guest » Wed Jun 11, 2008 14:14 pm

Näköjään tuollaisia paukku + tavallisen liivin yhdistelmä oin olemassa.
Taitaa muuten olla ihan uus juttu. Olen jo pitkään mankunut, että miksei tuollaisia tehdä. Tuohan on täysin pro vehkeeksi suunniteltu ja hinta tosiaan sen mukainen. Tosta kun nyt vielä tekisivät tavallisen tallaajan version (en esim. ajatellut ihan heti hankkia henkilökohtaista epirbiä tms.) ja saisivat hinnan vähän alemmas niin meen ja ostan heti.

Ville

by MikaS » Wed Jun 11, 2008 13:59 pm

MikaS wrote:Näköjään tuollaisia paukku + tavallisen liivin yhdistelmä oin olemassa.

http://www.baltic.se/product.asp?prod_id=32&lang=eng

Hinta vain suolainen 640 euroa.
Varmasti 75N ja 240N jos paukku toimii.
Tavallisetkaan liivit eivät ole 100% varmoja, mutta melko lähellä sitä.

Tarpeeksi ikää ja UV-säteilyä niin kangaat hajoaa käsiin. Tosin tämän
huomaa varmasti aikaisemminkin. Samoin täyte ei välttämättä kestä
ajan hammasta ja juuri tuota UV säteilyä.

by Petri » Wed Jun 11, 2008 13:34 pm

Anonymous wrote: Jollain varmaan on kokemusta tekeekö noilla 50 N liiveillä sitten yhtään mitän silloin kun on oikeasti tarvis.
Siis jos on tajuissaan, niin ei noitten liivien kanssa ole mahdollista hukkua (tai sitten se vaatii kyllä jo taitoa), sen verran kelluttavat että vaikka voimat hiipuisivat täysin niin pää pysyy kyllä veden pinnalla.
Miten sitten on tilanne kunnon aallokossa ja/tai useamman tunnin kellumisessa puhumattakaan tajuttomuudesta?
Eihän ne tajuttomuudessa auta, mutta toisaalta eivät kyllä kaikki paukkuliivitkään, sitten kun vielä laskee yhteen laukaisinten toimintavarmuuden (=! 100%) jne.
Kovassa kelissä meidän veneessä kansigastit pitävät normaaleita "pelastusliivejä", kun taas kevyemmässä mennään kelluntaliiveillä. Eli sikäli kun eivät liivit nyt niin kauheasti paina, niin katsastusta ja äärioloja varten voi varata kunnon liivit ja sitten taas kesäiseen purjehduskäyttöön toiset.

Tottakai jos sitä lähtisi Jäämerelle tammikuussa sitä suhtautuisi vähän eri tavalla liiveihin, mutta lähivesillä saa tosiaan lyödä päätään ettei jaksaisi uida lähimpään rantaan jo ennenkuin veneessä olevat ovat saaneet purjeet alas ja veneen käännetyksi. Eli sikäli mieluummin 100% varmasti 50N kuin ehkä 150N paukkuliiviä.

Top