Kohteesta FEWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä toimintakertomus käsittelee Finn Express Purjehtijat ry:n [Koulutustoimikunnan] toimintaa vuoden 2015 aikana. Vuonna 2015 toimikunnan muodostivat Petri Sane (pj.) ja Panu Ranta. Toimikunta ei kokoontunut fyysisesti kertaakaan vuoden aikana, kokoontumiset tapahtuivat pääosin puhelimitse tai sähköpostitse.

Vuoden 2015 toiminta koostui seuraavista osa-alueista: - Perinteiseen tapaan järjestettävä Gastikoulu järjestettiin taas muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen ja koulu keräsi kohtalaisen osanoton koulutettavia, teoriatilaisuus järjestettiin EMK:n tiloissa keväällä 2016 ja gastikoululaiset jakautuivat koulutuksessa mukana oleviin venekuntiin. Yhteisiä vesiharjoituksia ei järjestetty, mutta kouluttavat veneet järjestivät omia harjoituksiaan ja osallistuivat gastikoululaisten kanssa kilpailuihin kauden aikana.

Toimintasuunnitelmaa vuodelle 2016:

- Gastikoulu on jo muodostunut perinteeksi, joten resurssien rajoissa koulutus pyritään järjestämään keväällä jos sille nähdään tarvetta kipparien puolelta. - Kipparien teoriakoulutusta voidaan järjestää kysynnän perusteella, käyttäen esim. aikaisemmin järjestettyjen kilpapurjehdusseminaarien materiaalia pohjana ja täydentäen soveltuvilta osin - Starttiharjoitusten osalta on tarkoitus kokeilla Ollin uutta starttikonetta heti kevään alkumetreillä jotta sen kenttäkelpoisuus voidaan vahvistaa mahdollisia harjoituskilpailuita varten. Ajankohta näille starttiharjoituksille voisi olla toukokuun alkupuolella riippuen suunnitelmista viikkokilpailuihin osallistumisesta.