2008: Vanttiruuvin lukitus 
 
From: harald  Fri Jun 27 22:01:19 2008
Pitäisin silmällä että kestävätkö. Meillä on kaksi narunpätkää, toinen menee vanttien pääteharukkojen välillä lukitsemassa niitä ja toinen molempien ruuvien läpi. Helppo irroittaa säätöä varten.

From: Petri  Mon Jun 30 10:51:02 2008
Itsekin olisin hieman skeptinen tuon kestävyyteen, ellei noita suojaa sitten vielä jollain vanttiruuvinsuojilla. Meillä on ollut jonkunverran nippusiteitä käytössä varvaslistan pehmusteitten kiinnitykseen ja jotenkin vain ovat itsestään katoilleet kauden aikana...UV varmaan heikentää rajusti, jos sattuu olemaan väärää muovilaatua.

From: Kalevi Härkönen (kalevih)  Mon Jun 30 13:49:51 2008
Minä en ole hoksannut tuossa käyttää mitään lukitusta. Silti tuntuisi, että syksyllä ne vantit ovat olleet ihan yhtä kireällä kuin keväälläkin.

From: harald  Mon Jun 30 20:47:06 2008
Tässä saat luottaa sanaani, lukitse ne edes narunpätkällä. Panu komppaa kohta.

From: Petri  Mon Jun 30 21:29:30 2008
Hmm, siis miten mulla on sellainen muistikuva että lukitus on pakollista, ainakin mä muistan elävästi ottaneeni vanttiruuveja esille katsastusmiehen vilkaisua varten.

From: Petri  Mon Jun 30 21:30:45 2008
Niin ja tosiaan lukituksella ei sikäli kyllä ehkäistä hidasta löystymistä, mitä ei periaatteessa paljoa tapahdu, vaan dramaattista (Panu ei ehkä komppaa, jos Anneli on jo matkalla kohti Hankoa) ruuvin avautumista vantin pumppauksen, tärinöitten yms. vaikutuksesta.

From: Kalevi Härkönen (kalevih)  Tue Jul 1 10:10:32 2008
Ei ole KLV:ssa katsastaja asiaan reagoinut. Pitääkin ensi kerralla satamassa katsoa kuinka moni on vanttiruuvit lukinnut. Mutta joo, minä lukitsen nuo toki. Ja Vestekissä on nähtävästi myynnissä lukitussokkia. Rahalla tästäkin selviää :-)

From: Petri  Tue Jul 1 11:36:39 2008
Ja jos lukitussokat ovat sellaisia "puolikaaria" missä on keskellä tappi, niin älä, ainakin meillä vääntyivät pari vuotta sitten aika muodottomiksi ja en varsinaisesti vakuuttunut niitten luotettavuudesta.

From: Mikko  Tue Jul 1 19:55:30 2008
Joo, kieltämättä vähän ohuet nuo ovat. Tuota viritystä olen tosin käyttänyt jo monta vuotta ilman suurempia ongelmia. Vantteja tulee kyllä aina välillä säädettyä, joten yksillä nippusiteillä ei ole koko kesää seilattu. Ja totuuden nimissä veneellä myös purjehditaan aika vähän. UV ongelmaa ei ole, koska laitan päälle aina teippiä. Ilman lukitusta en kyllä purjehtisi mailiakaan...

From: Kalevi Härkönen (kalevih)  Wed Jul 2 13:40:26 2008
Kävin laittamassa lukituksen ja samalla vilkaisin laiturin muut veneet. Noin puolet niistä, joista vanttiruuvit näki (ei ollut suojia) oli ilman lukitusta. Jaa mitähän tästä tiedosta on hyötyä? Ei varmaan mitään, mutta tuskin tuo vanttiruuvien irtoaminen kovin yleistä on. Toki yksikin kerta on liikaa ja helppoa se on estää, jos narunpätkä kerran riittää.

From: panu  Mon Jul 7 00:37:28 2008
Komppaan ja en... Mielestäni tuo nippari on ihan hyvä lukite. Ainakin se on parempi kuin ei mitään. - Harald varmasti muisteli viimevuotista vanttiruuvin vaihtoani WHC:ssa "lennosta". Tällöin ei ollut kyse vanttiruuvin lukituksesta vaan sen yläpään rikipultin sokasta, joka lähti manoovereissa genoan skuutin matkaan ja sitten olikin itse rikipultin vuoro ja a'vot heilui vantti tuulessa aallokon mukana ...

From: Anssi  Sun Oct 11 16:29:31 2009
Tämä ei ole mainos, mutta meillä on Maritimistä ne tappitarranauhajutut ja vaikka kuulostaakin epäilyttävältä niin toimii! Todella helppo kiepauttaa pois ja ilman työkaluja ja koska meillä käytetään vanttiruuvien suojia niin ei ole paikallaan pysymisen kanssakaan ollut ongelmia. Suosittelen!


 

Powered by Gallery v1 RSS