Perasin 
Peräsinakseli tukirautoineen irroitettuna lavasta.
Viewed: 919 times.

Koko hoito on haponkestävää, mutta hitsisaumat on jätetty peittaamatta. Tässä osa oksidikerroksesta jo poistettu, alta paljastuu siistin näköinen sauma. Onko tässä syy huhuihin, että joissain peräsimissä on käytetty ruostuvaa kamaa? *
Viewed: 1416 times.

Vanhat pesusieni-uretaanit poissa. Kittien "piikkaus" menossa. Raspi-roope osoittautui ainoaksi toimivaksi työkaluksi tässä. Kittikasat selvästi saaneet vettä, jätin vain sen verran vanhaa, että akselin saa samaan linjaan.
Viewed: 750 times.

Huuhdeltuun ja pari kuukautta kuivattuun lapaan laminoitu akseli kiinni. Umpisoluinen PVC-vaahtolevy (Airex?) on liimattu hiukan mikropalloilla jatketulla epoksilla kiinni. En tiedä onko tekotapa oikea, mutta tuntuu jämäkältä. *
Viewed: 1292 times.

Tässä on perämelan yläreunaa edestä taaksepäin kuvattuna. Tossa on n. 5 senttiä yläreunasta (polyesteri?)kittiä. Tosta kuvasta näkyy vähän huonosti, mutta kittauksesta tulee mieleen englanninlakritsi, siinä on lääppästy aluksi kerroksittain kittiä ja ilmeisesti jonkinlaista parin millin paksuista uretaanilevyä/nauhaa väliin.

Keskellä on sitten paksu kerros pelkkää kittiä, sillä lapapuoliskot on siis liimattu toisiinsa. Sanomattakin on selvää, että myös tossa englanninlakritsirakenteessa uretaani on märkää kuin pesusieni.
Viewed: 737 times.

Tässä akselin alta löytynyttä kittausta. Täällä oli vesi selvästi luirinut välissä. Myös näiden kittausten alla on paikoin märkää "englanninlakritsia". Tässä on jo osa kittauksista poistettu. Poistin osan, jotta sain lavan kuivumaan kunnolla talven aikana. Sen verran niitä kuitenkin piti jättää, että akselin sai asemoitua samaan paikkaan.
Viewed: 773 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS