2018: Yanmar 1GM vesipumpun tiivisteet/stefat 
Vesipumpu alkoi heti vesillelaskun jälkeen tiputtaa vettä "juorureiästä".

Pumpun akselilla on kaksi tiivistettä. Toinen pitää veden pumpussa ja toinen moottoriöljyt moottorissa. Tiivisteiden välissä on tyhjä tila ja valumareikä, mistä normaalisti ei pitisi tulla mitään. Jos aukosta valuu vettä tai öljyä, täytyy pumppu huoltaa.
Viewed: 164 times.

Pumppu on hyvin helppo irroittaa. Ensin letkut irti ja sitten 10mm avaimella kolme pulttia irti. Pumppu mahtuu hyvin hihnapyörän välistä, joten hihnapyörää ei tarvitse irroittaa.

10mm räikkälenkkiavaimella homma on erittäin helppo.
Viewed: 151 times.

Tarvittavat varaosat (tosin vain toinen noista o-renkaista tarvitaan).

FE83 -foorumi on vain ihmeellisen hyvä tietolähde. Forumista löytyi vanha viestiketju ja valmis ostoslista rempan tekemiseen. Tiivisteet hain Tiivistekeskuksesta (Mäkituvantie 5, Vantaalla).

https://www.fe83.org/forum/viewtopic.php?t=2275&postdays=0&postorder=asc&start=15

Tiivisteet eivät toki ole alkuperäisosia, mutta olettaisin, että ne ovat vähintään yhtä hyviä. Alkuperäisissä oli kaksi huulta ja näissä vain yksi, mutta tuolla ei liene mitään merkitystä. *
Viewed: 171 times.

Tulostin Haraldin vuoden 2016 kuitin mukaan ostoslistaksi. Hinnat omalla kuitillani ovat täsmälleen samat kuin pari vuotta sitten.
Viewed: 158 times.

Ostin kaksi ruostumatonta jousta, mitkä päätyivät uusien tiivisteiden alkuperäisten jousien paikalle.

Jousi puretaan pyörittämällä/ruuvaamalla liitoskohta auki. Jousen toinen pää on kartiomainen ja se ruuvautuu jousen toisen pään sisään, muodostaen renkaan.
Viewed: 152 times.

Uudessa tiivisteessä oleva jousi kaivetaan ulos ja avataan. Tuota käytetään mittatikkuna kun ruostumaton jousi katkaistaan samaan mittaan.

Jousen katkaisussa on hyvä olla riittävän pienet ja terävät sivuleikkurit, jotta jousi saadaan siististi katkaistua, ilman että se painuu kasaan.
Viewed: 156 times.

Jousen kiertäminen itsensä sisään on aikamoista näpertelyä. Jousi on kovin ohut ja lenkki hyvin pieni. Tuossa itsestään puristuvat pinsetit helpottavat hommaa merkittävästi. En tiedä miten tuo virallisesti pitäisi tehdä, mutta alkuun kiersin jousta vastapäivään auki muutaman kierroksen ja sitten laitoin päät vastakkain ja ruuvasin kavennettun pään jousen sisään. Muuten helppo homma, mutta isot sormet ja pieni jousi ei ole niin kovin helppo yhdistelmä. Onnistuu kuitenkin.
Viewed: 153 times.

Ensin impelleri poistetaan akselin päästä. Omassa pumpussa tuo oli niin hyvässä kunnossa, että laitoin sen takaisin kasausvaiheessa.
Viewed: 164 times.

Tämän jälkeen poistetaan jousiprikka, mikä lukitsee laakerin paikoilleen. Tässäkin työvaiheessa oikea työkalu tekee hommasta huomattavan paljon helpompaa. Melkein kannattaa hakea paikallisesta halpahallista jousisokkapihdit, niin ei mene hermot sokkaa irroittaessa.

Lopuksi pumpun akseli laakereineen työnnetään ulos minkä jälkeen myös kaivetaan/työnnetään ulos vanhat tiivisteet.
Viewed: 165 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS