2017: Virtalukon korjaus 
Asensin uutta lämmitintä ja säilytystilassa ryömiessäni kolautin virtalukkoa ja se tietysti katkesi.

Ajattelin ensin laittaa tilalle ihan vaan katkaisimen, mutta kun en ole jaksanut lähteä etsimään sopivaa vesitiivistä katkaisinta, päätin korjata vanhan virtalukon.

Samoin pohdin ajatusta tulostaa lukkoon uudet sisuskalut 3D tulostimella (ilman avainta), mutta en viitsinyt ryhtyä tuohonkaan. Siispä korjaamaan.
Viewed: 140 times.

Ymmärtääkseni tuosta ei mene läpi kovinkaan suurta virtaa, joten tilalle voinee laittaa melkein minkä hyvänsä katkaisimen. Samoin jos lukko murtuu uudelleen, kytkimen saa irtonaisenakin käännettyä päälle ruuvimeisselillä.
Viewed: 143 times.

Ei tarvita mestarivarasta tiirikoimaan tätä lukkoa. Avain pääsee kääntymään kun tuo kuula tippuu avaimessa olevaan koloon. Alunperin tuossa on varmaan ollut pieni jousi painamassa kuulaa alaspäin, mutta tässä tapauksessa jousi on hävinnyt.

Avain on kyllä täysin turha. Olisi paljon parempi, jos tässä olisi pelkkä kytkin. Sisätiloissa kun on kuitenkin pääkytkin, mikä estää moottorin käynnistämisen.
Viewed: 131 times.

Suunnitelma oli heftata irtimurtunut kierreosa paikoilleen pikaliimalla ja sen jälkeen sulattaa alin kierre saumakohdan päälle vahvistamaan liitosta.

Muovin siirtely hoitui vanhalla kolvilla.
Viewed: 145 times.

Sunnitelma toimi yllättävän hyvin. Tuo saattaa jopa kestää.
Viewed: 133 times.

Powered by Gallery v1 RSS