2014: Kiinnitysköyden pleissaus 
Kiinnitysköyden pleissaus. Ostin muutaman vuosi sitten uudet peräköydet, missä oli valmiit lenkit. Sinänsä hyvät köydet, mutta olivat 10m mittaisina aavistuksen liian lyhyet (yltääkseen tolpasta laituriin). Joten, ositin vähän pidemmän narun ja tällä kertaa tein lenkin itse.
Viewed: 688 times.

Köysi on Gleinsteinin Dockline ja pleissausohjeet löytyvät täältä (sivu 25): http://www.gleistein.com/assets/download_pdfs_images/Kataloge/Splicebookenglweb.pdf

Jaksoin vihdoin selvittää, miten tuo ohjeissa usein mainittu "pleissipuikon mitta" (Fid length) on määrtelty. Nähtävästi yksi fid length on about 21 kertaa köyden paksuus.

Tässä pleissauksessa en olut kovin tarkka merkkien ja mittojen kanssa. Tein merkinnät noin suunnilleen oikeille paikoille. Köysi on sen verran löysä, että oletin sen antavan vähän anteeksi mittojen epämääräisyyksiä.
Viewed: 779 times.

Kuori työnnetään ytimen sisään. Kuori menee ytimeen tavallaan vastakarvaan, jolloin silmukka alkaa hahmottua köyden päähän.
Viewed: 655 times.

Ydin pujotetaan takaisin kuoren sisään. Tässäkin mennään "vastakarvaan".
Viewed: 714 times.

Kun pujotukset on tehty köysi "lypsetään" muotoonsa. Ohennettu kuoren pää katoaa ytimen sisään. Ytimestä sen sijaan osa jää näkyviin ja leikataan loppuvaiheessa irti.
Viewed: 650 times.

Valmista.
Valmista.
Viewed: 572 times.

Liitoksista tulee hämmästyttävän hienoja.

Jos joskus tarvitsee soittaa Gleinsteinille, niin yhteystiedot löytyvät köyden sisältä...
Viewed: 750 times.

Tässä vielä kuoriköysien pleissauksessa käytettäviä työkaluja. Toki pleissin voi tehdä vaikka kuulakärkikynällä, mutta kunnon puikot tekevät hommasta aika paljon helpompaa. Hankin muutama vuosi sitten oman leikkurin köysien katkaisuun (kun tuntuu, että näiden narujen ja köysien kanssa tulee puuhasteltua aika paljon). Tuo on kyllä aivan ylivoimainen vehje köyden siistiin katkaisuun (on samalla myös käsittämättömän kallis laite).
Viewed: 649 times.

Powered by Gallery v1 RSS