2013: Pressuteline talveksi 
Dokumentoidaanpa vielä minimalistinen pressuteline. Materiaaleina vanhaa haperuvaa ja halkeilevaa lautaa.
Viewed: 514 times.

Molempiin päihin tulee pystypuut. Pystypuiden väliin pitkä harjalauta ja siihen puolestaan kiinni varvaslistasta lähtevät A-tuet.

Pitää kyllä taas joskus käydä ostamassa vähän uutta materiaalia... Takana oleva jatkettu tolppa syntyi vanhoista venetikkaista :)

Kun kansi on täynnä erilaisia ansoja mihin voi kompastua, olen jättänyt kaidetolpat pystyyn rakentamisen ajaksi. Kun kehikko on pressua vaille valmis, kaidetolpat voi nostaa koloistaan ja vaijerit jäävät A-pukkien päälle.
Viewed: 654 times.

Pressu on yhtä vanha kuin vene, eli vuosimallia 81.

Tuo pressu painaa aivan h....tisti ja sen saaminen kannelle yhden henkilön voimin vaatii pientä punnertamista. Pressun saa kuitenkin vanhalla nuottatyylillä vedettyä harjan yli.

En ole vielä koskaan saanut aikaiseksi, mutta pressun asemointia kannelta helpottaisi huomattavasti pressun keskilinjalle piirretty viiva. Nyt joutuu aina välillä menemään alas ja katsomaan onko rätti edes suunnilleen keskilinjalla.
Viewed: 769 times.

Valmista. Ei tuota nyt mitenkää erityisen kauniiksi voi kehua, mutta toimii, ei maksa käytännössä mitään ja on helppo pystyttää. Aikaa meni yksin työskennellessä tunti ja vartti.
Viewed: 570 times.

Joskus laitoin A-pukit siististi tasavälein ja samoihin kohtiin. Nykyisin en enää jaksa välittää. Laitan A-pukien lautoja niihin kohtiin, mihin olemassa olevat laudanpätkät tuntuvat jotakuinkin sopivan (ettei niitä joudu kauheesti sahailemaan).

Vuosittain lautatavaraa yleensä myös katoaa pieniä määriä johonkin parempaan käyttöön, joten rakenne harvenee vuosien kuluessa, kunnes jossain vaiheessa on taas pakko ostaa vähän uutta lautaa...

Pressu on myös kiinni varvaslistassa, mutta en enää jaksa huolestua tuostakaan. Vene on vanha ja kyljet eivät juuri kiillä. Tietysti vene on keväällä likainen, mutta nykyisillä puhdistusaineilla kyljet on helppo pestä ennen vahausta.
Viewed: 538 times.

Powered by Gallery v1 RSS