2013: Uudet luukut sisäänkäyntiin 
Luukut alkavat olla aika heikossa hapessa ja kaipaisivat vähän huolenpitoa.
Viewed: 474 times.

Levyt eivät kaiketi alkujaankaan ollet ihan parasta mahdollista tavaraa ja kun niitä ei ole hoidettu, niin väistämätön on tapahtunut...

Nyt täytyy miettiä mistä materiaalista tekee uudet luukut. Tähän projektiin tulee jatkoa sitten joskus myöhemmin.
Viewed: 534 times.

Sitten ideoihin. Hyllystä löytyi vanha flekti jostain muinaisesta projektista ja siitä syntyikin ajatus, ostaa pieni aurinkopaneeli ja laittaa toiseen luukkuun koneellinen ilmanvaihto tuulettamaan venettä kun se seisoo satamassa. 10W aurinkopaneeli löytyi kolmella kympillä Ruoholahdesta. Tosin olisi ehkä kannattanut mitata ensin, koska tuo paneeli ja flekti eivät mahdu vierekkäin edes ylempään luukkuun. Täytynee hankkia pari kolme pienempää flektiä.

Ajatus on siis poistaa aurinkopaneelista alumiinikehykset ja upottaa pelkkä elementti luukun pintaan. Sitten paneelin vierelle puhaltimet vaihtamaan ilmaa.

Ja koska tämä todennäköisesti hajoaa heti alkuunsa (tai ei muuten vaan toimi), lienee syytä tehdä myös ihan tavallinen luukkupari. Ja kuin kerran luukkuja syntyy useampia, voisi ehkä tehdä vielä yhden alaluukun missä upotus iPdäille...
Viewed: 840 times.

Laipion kulma on 105 astetta, joten ainakin tuon verran täytyy viistää luukkujen alareunoja, jotta vesi pysyy luukun oikealla puolella.
Viewed: 485 times.

Tässä kokonaiskorkeus sekä ylä- ja alareunojen leveydet. Nykyisen luukun paksuus on 15 mm.

Jos joku käyttää i-puhelimia, niin My Measures Pro -softa on aika hyvä dokumentoimaan projektien erilaisia asennusmittoja. Eli ensin otetaan kännykällä kuva kohteesta ja sitten kuvan päälle voi suoraan kirjata strategiset mitat.
Viewed: 518 times.

Powered by Gallery v1 RSS