2012/2015: Polttoainetankki 

Polttoainetankki

Polttoainetankille pitäisi varmaan joskus tehdä jotain. Monesti on ollut mielessä nostaa tankki ulos ja puhdistaa. Tankkiin voisi samalla lisätä polttoainemittarin, niin ei aina tarvitsisi arpoa, paljonkohan siellä taas tänä vuonna onkaan löpöä jäljellä.

Pohjalla on varmaan paljon moskaa. Kerran moottori sammui tankkauksen jälkeen, kun paineella täytetty tuore polttoaine sekoitti pohjalla olleen sakan, mikä sitten hetken kuluttua tukki polttoainesuodattimen.

Minimikunnostus voisi olla imeä öljynvaihtopumpulla pohjasauma puhtaaksi ylimääräisestä tavarasta. Tuolla toimenpiteellä voisi aloittaa, niin näkisi mitä tankin pohjalta löytyy. *
Viewed: 587 times.

Joskus muinoin olen näköjään laskenut tilavuudenkin. Mitat ovat pituus 45cm, leveys 45cm ja korkeus 21cm, mistä koulumatematiikalla olin saanut tilavuudeksi 20 litraa. Lienee oikein.
Viewed: 517 times.

Edit 2014: Projekti ei ole tähän mennessä edennyt paria valokuvaa pidemmälle.

Tankin muoto on hieman hankala polttoainemittaria ajatellen. Ilmeisesti tuohon saisi sovitettua 20 cm anturin, mutta säiliön muodosta johtuen, kohon ollessa puolessa välissä, jäljellä oleva polttoaine määrä on itse asiassa vain 25 % kokonaistilavuudesta.

Vähän älykkäämmällä mittarilla määrän saisi varmaan näytettyä oikein: http://www.fe83.org/gallery/view_album.php?set_albumName=album608
Viewed: 361 times.

Projekti jatkuu 2015 (tai oikeastaan alkaa).

Moottorirempan yhtydessä, irrotin myös takin veneestä. Tarkoitus on puhdistaa tankki ja asentaa siihen polttoainemittari.

Kuvassa on polttoaineen lähtö- ja paluuputket. Nähtävästi nuo menevät hyvin lähelle tankin pohjaa, joten pohjalle mahdollisesti kertyvä sakka löytää kyllä nopeasti tiensä putkistoon.
Viewed: 306 times.

Hankin tuohon Wema-anturin.

Anturin pituuden osalta päädyin lopulta kaikkein lyhyimpään 150 mm malliin.
Viewed: 238 times.

Bilteman 38 mm reikäsahalla syntyi anturille asennuspaikka.
Eli järjestyksessä aukot ovat: täyttö, lähtö moottorille, paluu moottorilta, korvausilma ja tankkimittari.
Viewed: 276 times.

Weman antureista tankkiin mahtuu 150mm, 175mm tai 200mm anturi. Mikään noista ei näytä todellista polttoainemäärää oikein, joten on valittava, minkälaisen kompromissin haluaa tehdä.

200 mm anturilla mittari näyttää nollaa kun tankki on tyhjä, mutta sen kanssa ongelma on että polttoaineesta on kulunut 75% kun mittari näyttää puolta tankkia. Eli tuon kanssa mittarin neula vajuu alussa hitaasti sitten lopussa nopeasti.

150 mm anturilla puolestaan, mittarin näyttäessä nollaa, on tankissa vielä vajaat neljä litraa polttoainetta. Puolessa välissä, mittari kuitenkin näyttää kutakuinkin oikein. Kuvassa vedellä ja lappoletkulla tehdyn kokeen tulos.

FE:n vakiotankin kanssa kannattanee käyttää 175mm tai 150 mm anturia.
Viewed: 264 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS