2010: Makeavesipumppu/hana 
Makeavesiletkujen uusiminen on ollut suunnitelmissa varmaan yli 10 vuotta.

Samoin pari kolme vuotta sitten hankittua sähköistä pumppua ei sitten koskaan tullut asennettua.

Hommaan meni sitten lopulta pari tuntia. Tämänkin hankkeen olisi ehkä voinut tehdä vähän aikaisemmin.
Viewed: 489 times.

Tämä on vanha huohotinletku. Ei näytä kovin raikkaalta...

Ongelma on letkun reitti keulapunkan alla olevan säiliön etureunasta taaksepäin vaatekaapin kautta kannelle. Vanha letku oli aivan liian pitkä ja teki matkalla jopa silmukoita, mihin tietysti kertyi vettä ikuisiksi ajoiksi.
Viewed: 563 times.

Ajatus on yrittää vetää uusi huohotusletku mahdollisimman suoraan siten, että se nousisi koko ajan kohti kansiventtiiliä, jolloin letkuun ei jäisi seisovaa vettä. Taitaa käytännössä ola aika vaikeaa. Ajatus on laittaa letkun tueksi puinen rima kannattamaan letkua laipiosta toiseen.
Viewed: 520 times.

Hanan syöttöletku uusittiin myös kokonaisuudessaan. Ensin ajattelin tehdä letkuun T-haaran ja vetää letku vanhalle pumpulle sekä uudelle sähköiselle pumpulle. Sitten en keksinytkään enää syytä, miksi pumpata onnetonta pientä jalkapumppua, jos kerran vettä saisi samaan aikaa yksinkertaisesti hanan avaamalla. Jalkapumppu jäi historiaan.
Viewed: 626 times.

Pumppu löysi paikkansa etummaisesta (korotetusta) pilssistä. Tuota ei vielä ole varsinaisesti kiinnitetty mitenkään. Ajattelin liimata pilssin pohjalle neljä pientä korotuspalaa, mihin pumpun voi sitten ruuvata kiinni.
Viewed: 586 times.

Powered by Gallery v1 RSS