2010: Uusi kompassi 
Kyllästyin vanhaan vuotavaan kompassiin. Tuo on vuotanut jo vuosia ja aina keväisin kompassiin on täytetty lisää lamppuöljyä. Tässä versiossa täyttöruuvin saa nippa nappa auki sisäpuolelta ilman, että kompassin irrottaa. Ainoa ongelma on, että ruusua ei saa aivan täyteen koska kiinnityslaipio on kalteva (täyttöruuvi ei ole kaltevan asennuksen johdosta ylimmässä kohdassa).

Toinen ongelma on, että lautasen alle jää ilmakuplia, jotka nostavat kompassiruusun vinoon. Täyttöreiän kautta lautasta voi tosin kevyesti tökätä vaikka nippusiteellä, jolloin lautasen heilahtaessa kuplat tulevat pois.

Parhaiten ylimääräisen ilman saisi pois ottamalla kompassin irti, mutta siihen en tähän mennessä ole jaksanut ryhtyä.
Viewed: 564 times.

Alkuperäinen kompassi oli Suunnon B110. Tarkoitus oli ostaa uusi B116 Sail, mikä päällisin puolin vaikutti hyvin saman oloiselta ja kokoiselta kompassilta. Osoittautui, että B116 asennetaan huomattavasti pienempään reikään, jolloin asennus olisi ollut hyvin hankala.

Sitten seurasi erikoinen ostokokemus: Maritimistä löytyi uusi (tai ei ehkä uusi, mutta käyttämätön kuitenkin) B110 kompassi. Hämmentävää, koska tuon mallin tuotanto on lopetettu yli 20 vuotta sitten. Oikealla on vuodelta 1981 oleva kompassi, vasemman ikää en tiedä, mutta alumiinin käyttöä on jo selvästi vähennetty. Molemmat ovat kuitenkin paljon järeämpää tekoa kuin nykyinen muovirimpula (B116). *
Viewed: 606 times.

Uusi kompassi sopi suoraan vanhoihin kinnitysreikiin. Eikä aikaa tuhraantunut montaakaan minuuttia.
Viewed: 605 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS