2009: Peräsimen korjaus 
Noh niin. Nyt ollaan yksinkertaisesta peräsimen laakerinvaihtoprojektista ajautumassa seuraavaan projektiin, eli peräsimen korjaukseen.

Alkuun lapa on putsattu pääpiirteissään (sää vesihiontaan on ollut mitä mainioin - huuhteluvettä tulee taivaalta ihan automaattisesti)
Viewed: 1022 times.

Ja sitten löydöksiin. Tilanne voisi olla paljon pahempikin, mutta pari halkeamaa lavasta löytyi. Yläosassa, lapapuoliskojen liitoksessa, halkeama on edennyt akselista taaksepäin noin 4 cm ja pystysuunnassa akselin edessä skegin korkeuden verran. Akseli ei vaikuta heiluvan lapaan nähden, mutta märkänä lasikuidun ja akselin liitoksessa olevasta vedestä kyllä näkee, että liitos hieman elää kun akselia vääntää.

En tiennytkään, että myös yläreunassa on reikä täyttövaahdolle. *
Viewed: 1210 times.

Halkeama ei kuitenkaan jatku kohti lavan etureunaa.
Halkeama ei kuitenkaan jatku kohti lavan etureunaa. *
Viewed: 1196 times.

Halkeamassa on mustaa myrkkymaalia, joten se erottuu harvinaisen hyvin. Maalista päätellen se on ollut tuossa jo jonkin aikaa.
Viewed: 986 times.

Lavan etureuna ei ollut haljennut, ainakaan yläosastaan. Alareunan hiominen jäi vähän kesken, täytyy otaa huomenna pari kuvaa lisää alempaa. Lavan pohja vaikuttaa ehjältä, mutta ala/etukulmassa on pieni halkeama.
Viewed: 944 times.

Toinen puoli lavasta putsattuna. Homma sujuu nopeasti nauhahiomakoneella. Puhtaaksihiottuna tuo yläreunan halkeamakaan ei näytä yhtä pahalta. Toisaalta vanha sanontahan menee: "Jokaisen pienen ongelman sisällä on suuri ongelma mikä pyrkii ulos..." *
Viewed: 1008 times.

Porasin alemman Polyuretaanin täyttöaukon kittauksen auki. Ei ollut suuri yllätys, että sieltä löytyi vettä. Pikku hiljaa kaikki alkaa viitata siihen, että ainoa tapa saada lapa kuntoon on halkaista se. Tuo uretaanimössö vaikuttaa, paitsi läpimärältä, myös hyvin pehmeältä. Tuo ei tuo varmaan juuri tuo lisää lujuutta sandwich rakenteeseen.
Viewed: 979 times.

Hioin gelkkarin pois toiseltakin puolelta, mutta ennen hiontaa mittasin lavan profiilin. 15% ja 20% kohdilla olin jo hionut auki yhtä halkeaman näköistä kohtaa, joten noita kahta lukua on aavistus korjattu/kasvatettu. Tuo piirustusten mukainen profiili on omituisen etupainoinen ja mitattu profiili onkin selvästi pulleampi takaosastaan. Melkeinpä kuitenkin valitsisin noista kahdesta tuon todellisen, kuin piirustusten mukaisen profiilin. (Tämä on mitattu paaran puolelta) *
Viewed: 1118 times.

Onneksi on ollut FE83 pioneereja, joiden jälkiä on helppo seurata. Pirsin styyran puolelle viivan jättöreunan suuntaisesti 10cm jättöreunasta eteenpäin. Lapa leikattiin auki viivaa pitkin rälläkällä (1 mm laikalla).
Viewed: 1010 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS