2009: Double Braid köyden pleissaus 
Kuorellisen köyden pleissaus. Kuoriköysien pleissaaminen tehdään vähän eri tavalla, riippuen köyden rakenteesta ja materiaalista. Tässä pleissataan kaksikerroksinen Polyester köysi, missä ei ole erityistä kuorman kokonaan kantavaa (dyneema-)ydintä. Tämä köysi on joustava ja taipuisa.
Viewed: 2626 times.

Alkuun köyteen tehdään solmu noin metrin päähän köyden päästä. Tällä estetään kuoren ja ytimen liikkuminen. Tämän jälkeen pää leikataan poikki (ei sulateta) ja pää teipataan löyhästi kiinni rispaantumisen estämiseksi.

Köyteen tehdään kynällä merkki 10cm etäisyydelle köyden päästä (kututaan tätä merkiksi "A").
Viewed: 1963 times.

Köyteen tehdään sopivan kokoinen silmukka ja lenkin yhtymäkohtaan tehdään kynällä toinen merkki (Merkki B).
Viewed: 1988 times.

Köyteen tehdään jyrkkä taitos kohtaan ”B” ja ydin kaivetaan varovasti esiin kuoren lankojen välistä. Ytimeen tehdään tähän kohtaan myös kynällä merkki (merkki ”C”)
Viewed: 2031 times.

Köyden ytimeen tehdään kynällä vielä toinen merkki hieman kauemmaksi köyden päästä. Mittana voi käyttää pleissipuikon lyhyttä merkkiviivaa (Merkki D).
Viewed: 2362 times.

Seuraavaksi pujotetaan ydin takaisin kuoren sisäpuolelle. Tarkoitus on mennä kuoren läpi merkin ”A” kohdalta ja tulla ulos pari senttimetriä merkin ”B” takaa. Tässä on hyvä käyttää suhteellisen ohutta puikkoa.
Viewed: 2628 times.

Varsinainen silmukka syntyy tässä vaiheessa, joten mahdollinen ploki täytyy muistaa laittaa paikoilleen. Kuori on suhteellisen ahdas, joten teräspuikko, millä pleissipuikkoa voi työntää eteenpäin, on lähes välttämätön.
Viewed: 2383 times.

Kun ydin on saatu pujotettua paikoilleen, se asemoidaan siten, että ytimessä oleva merkki ”D” asettuu kohtaan josta ydin tulee kuoresta ulos. Ulostulokohdan ympäri kiedotaan tiukasti ohut teippikerros. Tämän jälkeen 10cm mittainen kuoren loppuosa puretaan auki.
Viewed: 2255 times.

Irtonaisia lankoja leikataan asteittain poikki, jotta saadaan aikaan pleissin tasainen ohentuminen.
Irtonaisia lankoja leikataan asteittain poikki, jotta saadaan aikaan pleissin tasainen ohentuminen.
Viewed: 2223 times.

Powered by Gallery v1 RSS