2009/10: Levanki 
Pressua laitellessa leikkasin irti pari vuotta sitten laitetut uudet levangin säätököydet. Tuo ei osoittautunut hyväksi viritykseksi. Ensinnäkin nuo solmut ovat liian isot (lisää pleissattavaa...) ja toiseksi, plokeissa on leikarit, jolloin ploki pääsee pyörimään (talja menee solmuun). Eli narut ja plokit vaihtoon... *
Viewed: 799 times.

Alkuperäinen vaunu oli kelvottomassa kunnossa, ja muutaman vuosi sitten se vaihdettiin uuteen. Ongelma on, että jossain vaiheessa Nylon rullat lopettavat pyörimisen ja tämän jälkeen ei mene kuin hetki, kun rullat hioutuvat kuutioiksi. Kelkka on helppo vaihtaa ja esim. Maritimista saa kiskoon sopivan uuden vaunun suoraan hyllystä. Parempi (ja kalliimpi/työläämpi) vaihtoehto olisi laittaa tilalle joku kunnollinen kisko/vaunu.
Viewed: 778 times.

3X välitys tuntuu sopivalta. Alkuvuosina veneessä oli 2X talja, mutta se on osoittautunut vähän turhan raskaaksi.
Lopulta talja päivitettiin pykälää kevýemmäksi. Kääntöplokit ja lukko eivät ole kiskon kanssa samassa linjassa siksi, että ainakin tässä veneessä hanskalokeron päätyseinä on hieman levangin etupuolella. Jos hyväksyy pienen kulman, on pulttien kiinnitys hanskalokeron kautta helppoa. Käytännössä tuolla kulmaerolla ei ole mitään merkitystä.
Viewed: 905 times.

2010 Update: Talvella pleissasin levankiin uudet narut.

(http://www.fe83.org/gallery/view_album.php?page=1&set_albumName=album412).

Muistelin, että vaunun lenkin saisi irti ja valitsin pokit sen mukaan. Eihän tuo helposti auennut ja plokien ja vaunun lenkin väliin tuli ylimääräiset sakkelit. Taitaapa toimia tuokin viritys - ainakaan en jaksa pleissata uusia köysiä.
Viewed: 1036 times.

Saa kelvata...
Saa kelvata...
Viewed: 677 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS