2009: Spinnupuomi 
Tuo WBn spinnupuomin pussi vaikutti niin näppärältä, että se oli pakko hankkia. Tuo toimii aivan loistavasti.

Edestä liikkiköysi on solmittu kiinni puomin niveleen. Taakse laitoin paksua kumiköyttä pussin ja isopurjeen kulman välille. Kumiköysi pitää spinnupussin paikoillaan ja samalla vetää isopurjeen kulmaa eteenpäin, jolloin puomiliikin löysääminen on helpompaa.
Viewed: 768 times.

Edellinen spinnupuomin kiinnitysjärjestelmä ei ollut aivan yhtä hyvä ja toimiva...
Viewed: 657 times.

Tuo ison puomilla säilyttäminen on sikäli hyvä, että ylä ja alagaijoja (jos sitä käyttää) ei tarvitse ottaa koskaan irti. Jotta puomi menee hyvin sukkaansa oli spinnupuomin keskellä olleet alkuperäiset kiinnityshelat poistettava ja korvattava kukonjaloilla.
Viewed: 754 times.

Pleissasin kukonjalat dyneemasta ja laitoin kukonjalan sisälle hieman esiveneytetyn kumiköyden.
Viewed: 812 times.

Kun gaijassa ei ole kuormaa, dyneema kuroutuu kasaan kuminauhan avulla ja kukonjalka istuu siististi kiinni puomin pinnassa.
Kun gaijassa ei ole kuormaa, dyneema kuroutuu kasaan kuminauhan avulla ja kukonjalka istuu siististi kiinni puomin pinnassa.
Viewed: 991 times.

Seuraavaksi pitäisi varmaan miettiä spinnun pussi uusiksi. Yksinpurjehduskisaa varten tein IKEAn kassista spinnun nosto- ja laskupussin kulkuaukkoon. Oviaukosta mahtuu vielä jopa kulkemaan. Tuo toimi hämmästyttävän hyvin, hintakaan ei hirvittänyt...
Viewed: 735 times.

Powered by Gallery v1 RSS