2009: Maston syöttöhela 
Ratsastajien syöttöhelan kanssa on ollut ongelmia vaikka kuinka kauan ja nyt se sai lopulta lähteä. Alkuperäisen helan ylä- ja alareunat ovat ikään kuin auki ja jossain ajan saatossa ratsastaja on jäänyt helan kulmaan kiinni ja fallia kiristettäessä syöttöhelan kulma on taipunut vähän sisäänpäin. Koska olen ollut laiska enkä ole jaksanut irrottaa kiinni niitattua helaa ei reunan suoristaminen ole oikein onnistunut. Seurauksella, että ratsastajat tuppaavat yhä enemmän juuttua kiinni helan kulmaan. Toinen ongelma on, että liipottimen kumityyny on kulunut ja läpilattojen ratsastajat tuppaavat avaamaan liipottimen purjetta nostettaessa.
Viewed: 727 times.

Vanhan helan saa irti poraamalla niitit auki. Ensi täytyy liipotin poistaa. Se irtoaa helposti painamalla ensin yläreuna sisään ja sitten alareunaa työnnetään sisään/ylöspäin.
Viewed: 805 times.

Uusi hela on tavallaan suljettu kotelo, mikä on ruuvattu kiinni mastoon. Ratsuja poistettaessa on ruuvit ja koko kotelo poistettava mastosta.
Viewed: 850 times.

Paitsi että vanha hela oli huono, oli myös kiinnitys huonosti tehty. Sekä ylä- että alareunassa profiilin kulmat olivat vääntyneet ulospäin. Väänsin ne takaisin linjaan jakoavaimella.
Viewed: 685 times.

Uudessa helassa on valmiina ohjausreiät poraamista varten. Uusi kotelo asetetaan paikoilleen ja ohjausreikien avulla porataan mastoon 4mm reiät. Kotelo käännetään asennuksessa toisin päin (ylos/alas), jolloin varsinaiset ruuvireiät kohdistuvat oikein mastoon porattuihin reikiin (helassa on myös kierteet). Jos jossain vaiheessa jengat hapettuvat, voi helan kiinnittää uudelleen toisin päin. Mastoon porattuihin reikiin tehdään kierretapilla M5 kierteet. Huom. kierretappi on syytä voidella ennen kierteiden tekoa.
Viewed: 693 times.

Uutta koteloa sovitettaessa kannattaa olla huolellinen kiinnitysruuvien kanssa. Ruuvi tippuu helposti mastouraan, jolloin se kolisee uraa pitkin alaspäin ohi puomihelan ja mahdollisen reivivinssin helojen ohi aina mastonjalkaan asti. Alakautta ruuvia ei saa ulos. Jos nyt jostain syystä on niin tumpelo, että kuitenkin tiputtaa ruuvin mastouraan, voi ruuvin onkia takaisin ylös pujottamalla vahalangan alas mastouraa pitkin ja ujuttamalla mastouran kautta solmun ruuvin ympärille. *
Viewed: 710 times.

Uusi hela kiinnitettynä. Toimii hyvin, eikä ratsastajat takerru helaan kiinni. Ratsastajat eivät myöskään vahingossa pääse ulos helasta. Tämä olisi pitänyt vaihtaa jo kauan sitten!
Viewed: 725 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS