2010 Läppärin kiinnitys kattoon v.2.0 
Läppärin kiinnitys kattoon ruffiluukun eteen on muuten hyvä juttu, mutta tässä kiinnityksessä läppäri jää vähän turhan kauas pinnamiehestä. Jos koneen taas tuo oviaukkoon, se tahtoo olla tiellä ja luukusta on vaikea kulkea.
Viewed: 526 times.

Tein läppäriä varten hieman kirjan kansia muistuttavan telineen, mikä puolestaan tuli alumiinikiskoilla kiinni ruffiluukun alapintaan.

Nyt kun luukun vetää taakse, seuraa läppäri mukana. Ja kun luukun työntää etee, läppäri asettuu perinteiseen kattokiinnityskohtaan. Tuolloin kirjankansimaisesta telineestä on alapuoli sisällä kajuutan kattoa vasten ja yläpuoli ulkona luukun ja kannen välissä.
Viewed: 538 times.

Teline liukuu myös kiinnityskiskoja pitkin, jolloin luukun voi vetää kiinni ja samalla työntää läppärin eteenpäin suojaan sateelta (tai auringonpaisteelta)
Viewed: 586 times.

Mikäli läppäri on "sääsuojassa" ei luukku aukea kokonaan, kun teline ottaa jossain vaiheessa vastaan. Luukun voi tässäkin tapauksessa työntää kokonaan eteen, läppäritelineen samalla liikkuessa kiskoja pitkin taakse (mutta silloin se tietysti altistuu sateelle).
Viewed: 510 times.

Asennuspaikkana tuo on ihan hyvä.
Viewed: 483 times.

Teline on tehty lasikuidusta ja mukaan on laitettu myös pari kerrosta vanhoista projekteista yli jäänyttä hiilikuitua.

Telineen pitäisi olla mahdollisimman jäykkä, mutta samalla riittävän ohut, jotta se mahtuu luukun ja kannen väliseen kapeaan rakoon. Tuosta tuli lopulta kerrosrakenne, missä kankaiden keskellä on pari milliä paksu täyte(vaahto)levy.
Viewed: 527 times.

Muotti syntyi parista rimasta, vaneri- ja lastulevypalasta. Päälle kalvo, jotta teline lähtee puusta irti. Alareuna on suora ja yläreuna kaareva (mukaillen luukun kaarevuutta).
Viewed: 523 times.

Sitten vain kuidut ja sandwitch täyte muotin päälle ja koko roska alipainepussiin kovettumaan.
Viewed: 582 times.

Powered by Gallery v1 RSS