Köli 
Veneen alla on mukavampi asua talvella, kun rakentaa teltan ympärille. Viritin kevytpressuista pienen teltan, koska se on helpompi lämmittää kuin iso. Tossa mahtuu kuitenkin ihan hyvin työskentelemään.
Viewed: 652 times.

Sähkön ohella teltta lämpiää myös kaasulla. Markkinoilla olisi tehokkaampia kaasulämppäreitä, joissa on sähköflekti, mutta tämän tarkoitus on jatkossa toimia myös sähkölämmitteisen kämpän varalämppärinä...
Viewed: 637 times.

Tällä härpättimellä raaputin myrkyt pois kölistä. Samaa skrabaa käytin aikanaan pohjarempassa. Pölyää vähemmän kuin muut menetelmät. Tossa skrabassa on huonoa se, ettei se niele Bahcon kovametalliteriä, vaan siinä on omat. Niissä taas on se vika, että ne ovat suoria tai jopa koveria, prkl.

1800W imuri on Honkkarista, huono ja lienee kertakäyttöinen.
Viewed: 791 times.

Skrabaajan varustus. 3M puolimaski on hyvä. Hiukkasfiltterit riittävät skrabaamiseen, mutta tohon saa myös huurufilsut. Jos hioo maalia esim. rälläkällä, pitäisi periaatteessa käyttää molempia, koska osa maalista höyrystyy.

Suojalaseja ei oikeesti tässä tarvittaisi, kun kamaa ei tipu päälle kuten pohjarempassa. Kuulosuojat on imurin takia :-)

Kölin suoralla osuudella näkyy, millaista jälkeä tulee koveralla skraballa... Bahcon kuperilla terillä näin ei kävisi...
Viewed: 787 times.

Köli skrabattuna. Loppu myrkky lähtee epäkeskolla.
Viewed: 731 times.

Ja tässä vedetty loput myrkkymaalit ja yacht-primerit epäkeskolla P80 imuriin kiinnitettynä, pölyä silti teltta täynnä.

Kerrostumista näkee, että tossa on beigeä ja valkoista inerta 5 epoksiprimeria, ja alla NM206 kevytepoksia, jolla on lähinnä vain tasoitettu pinta, profilointiin ei edellisellä kerralla aika riittänyt. Joistain kohdin tuli hiottua puhki, ne pitää sitten hapottaa ja maalata ennen paklausta.
Viewed: 601 times.

Kölisauma laminoituna 160 g/m2 kudosnauhalla. Edessä ja takana 5 varvia, muualla vähintään 2.

Takanurkassa on ainakin tässä yksilössä ollut rungon puolella pelkkää kittiä. Siinä on sellainen paikka, johon kuidut eivät ole taipuneet laminoitaessa. Vanhat haljenneet kitit mäkeen, uutta tilalle, ja pari mattoa päälle. Siksi tossa takana on gelkkari hiottu ylemmäs. *
Viewed: 799 times.

Puhkihiotut kohdat paikkailtu primerilla, ja mallikaarten paikat piirrelty varmuuden vuoksi pariin kertaan...

Täyttöä tulee etureunaan paljon, paaran puolelle ylös n. 15 mm.
Viewed: 590 times.

Styyran puolelle täyttöä vähän hillitymmin. Johtuu pääasiassa siitä, että köli oli etureunastaan liikaa styyran puolella.
Viewed: 722 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS