Safeflame 
Safeflamen poltin irrotettuna rungosta. Rungossa näkyy toinen pitkistä pulteista, joilla koko poltinrunko on kiinni kotelossa. Samoilla pulteilla kiristetään myös poltin, ja poltinkotelon kansi. Noihin muttereihin ei mikään hylsy yllä, sopivan kuparisen vesijohtoputken saa hakattua mutteriin, ja sillä noita voi avata ja kiristää. *
Viewed: 936 times.

Poltin yläpuolelta. Vieressä tiivisteen kappale, nämä murenevat vanhemmiten (=vuodessa). Hehkulanka on myös heikko lenkki, tässä tosin se oli ehjä. Tiivisteet, tyynyt ja lanka tulevat korjaussarjassa mukana.

Ekassa korjaussarjassa oli hehkulanka jo vamiiksi irti, vakuuttavaa.
Viewed: 801 times.

Vanhat nokiset tyynyt. Uusien asennuksessa on huomioitava, että ne ovat ihan liian paksut. Mineraalivillaa on helppo leikata pari milliä ohuemmaksi, niin sitten se istuu polttimeen hyvin.
Viewed: 751 times.

Keittolevyn pohjasta oli löystynyt tuo vasemmalla näkyvä laippa, johon poltin tulee. Tämän naurettavan surkean peltiosan välistä pääsi kaasut karkuun.

Piirilevy on muuten kiinni kytkimellä. Sen saa irti, kun ottaa ensin tuon johtoja hiertävän alumiinisen lämpösuojan pois, sitten löysää kytkimessä olevaa kahta vinossa olevaa ruuvia reilusti. Tämän jälkeen käännetään ulkopuolella olevaa kromattua bajonettirengasta. Mulla kytkin pätki, se on kallis, joten kokeilen CRC:tä...

Piirilevyllä olevaa 1 ohmin suojavastusta kannattaa epäillä, jos liesi ei lähde käyntiin. Muistaakseni se ei edes pumpannut, kun vastus paloi. *
Viewed: 844 times.

Uusi keittolevy alhaalta kuvattuna. Tämä on siis oikeanpuoleinen (kylmempi) levy, joka lämpiää pakokaasulla. Nämä pohjat pitää käytännössä uusia aina levyjen mukana, koska vanhoja ei saa irti. pohjan reuna on surkean röpelöinen, vaikka sen pitäisi tiivistyä levyn reunaan. Hioin suoraksi. Oikealla toisen keittolevyn alkuperäinen kiinnityspultti, joka on tarkoituksella väännetty vinoksi (muuten levy ei istu, todella hyvää suunnittelua)
Viewed: 740 times.

Kutakuinkin tässä asennossa levyt tulevat vehkeeseen. Tuo onneton irtopala on levyt yhdistävä kanava, se tulee noihin kahteen reikään. Minkä hiton takia nämä värkit pitää valmistaa pienistä pellinpaloista, joista mikään ei ole tiivis?

Ja tässä vielä tuo polttimen puoleisen levyn pultti vääntämättä vinoksi. Suoralla pultilla poltin ei osu.
Viewed: 732 times.

Ensimmäinen kasausyritys. Ei näin. Tässä on poltin kokonaan kasattuna, ja yritän laittaa värkin kasaan. Poltin ei takuuvarmasti osu oikein tuohon surkeaan keittolevyn laippaan, kun sinne ei näe polttimen läpi. Ensin siis vain tuo ylempänä näkyvä peltirinkula pohjaan kiinni, sitten tuo kirkas peltikotelo kiinni, ja poltin vasta lopuksi paikalleen.
Viewed: 746 times.

Vanhemmissa liesissä ei ole jostain syystä tätä surkeaa peltistä poltinkoteloa tiivistetty mitenkään. Ehkä vähän liioittelin kuumasilikonin kanssa, mutta nyt on tiiviimpi.

Poltinkotelon kyljessä näkyy termostaatti. Se on myös rikkoutuva osa, mutta tässä ehjä. Testasin sen kotona lieden levyllä. Kontaktit kliksahtavat kiinni 80 asteessa, ja aukeavat jossain vähän alemmassa lämmössä.
Viewed: 845 times.

Tässä näkyy vasemman keittolevyn kiinnityspultti, joka siis on lyötävä vinoksi, jotta polttimen saa osumaan keittolevyn pohjassa olevaan laippaan. Tämän suunnittelija on häpeäksi koko insinöörikunnalle.

Pultin takana näkyy myös naurettava mutterikeko, jolla poltin on himmailtu suunnilleen oikealle korkeudelle, ja melkein suoraan. *
Viewed: 866 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS