2008: Sähkötaulu 
Autopilottia kytkiessä kävi selväksi, että sähköillekkin olisi aika tehdä jotain...
Viewed: 1131 times.

Paikallisesta puutavarakeskuksesta sai sopivan paksuista levyä vain puoli levyä kerrallaan -- suolaiseen hintaan. Onneksi nurkista löytyi 3,5mm teak viilutettu levynpalanen, jonka liimasin kiinni toiseen vaneriin -- ja tarvittava paksuus oli saavutettu.
Viewed: 860 times.

Vähän öljyä pintaan...
Viewed: 837 times.

Vanha taulu sai mennä ja tillalle uusia automaattisulakkeita. Uskomatonta, että suljetussa tilassa sähköjohtokin homehtuu. Jos tämä olisi omakotitalo, paikka olisi varmaan käyttökiellossa.
Viewed: 937 times.

Luukku kiinni. Kytkentöjä ei tosin vielä ole tehty. Onneksi rannassa on kaveri, jolla on kunnon pihdit paksujen kaapelikenkien puristamiseen. Vanhat pääkytkimet ajattelin kierrättää ja laittaa ne luukun viereen oikealle puolelle. Hmm: tohon mahtuisi hyvin jotain mittareitakin...
Viewed: 970 times.

Piuhat pääpiirteissään kiinni. Täytyy vielä niputtaa johdot uudelleen ja kiinnittää ne vähän siistimmin. Akkujen väliin tuli rele, joka yhdistää akut kun jännite nousee 13,7 Volttiin ja kytkee ne taas irti kun jännite laskee alle 12,8V. Eli käytännössä akut ovat rinnan aina kun kone käy ja itsenäisiä kun kone on pois päältä. *
Viewed: 1706 times.

Valmista...
Valmista...
Viewed: 840 times.

Ilmeisesti kytkentä onnistui, koska savua ei tullut mistään. Lisäsin vielä pääkytkimien yläpuolelle pikkuruisen jännitemittarin, mikä näyttää hupiakun jännitettä.
Viewed: 976 times.

Jännitemittari. Tämä on aina päällä kun pääkytkin on kytkettynä (mittari kuluttaa vaivaiset 2mA). *
Viewed: 1102 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS