2008: Köliprofiilin mittaus 
Tätä hiottiin 800 vesipaperilla vuonna 1982. Jättöreuna oli terävä kuin veitsi ja pinta oli kiiltävä.
Viewed: 864 times.

Ei kiillä enää...
Viewed: 765 times.

...ja sitten kaikkien joo-joo-hommien äiti. Köliprofiilin mittaus. Alkuun tarvitaan sopiva vanerilevy ja kevyttä puutavaraa tellinkeihin. Tässä sopivaa vaneria ja puutavaraa ei ollut, joten lattialaminaattien ja saunalautojen ylijäämät pääsivät hyötykäyttöön.
Viewed: 815 times.

Ensin piirretään lautaan 90 asteen kulmassa apuviivat 5cm välein (molemmille puolille, ja samoihin kohtiin). Sitten lautaa sovitetaan kölin viereen ja siihen piirretään summittainen profiili, jota pitkin sitten laudasta poistetaan kölin muotoinen pala.
Viewed: 817 times.

Taakse tehdään tiukkasovitteinen koko jättöreunaa varten. Keskilinja merkitään ja sen etäisyys laudan reunasta mitataan.

Mittalauta pysyy itsestään paikoillaan kölin takareunaan puristettujen palikoiden ja edessä vaakatasoon viritetyn saunapanelin päällä.
Viewed: 810 times.

Toiseen päähän tehdään tähtäyslinja samalla etäisyydellä reunasta kuin takareunassakin. Köliin merkki mahdollisimman tarkasti keskilinjalle.
Viewed: 821 times.

Sitten tarvitaan sopiva palikka, jolla kölin profiili siirretään apuviivojen kohdissa lautaan. Tämä tehdään apuviivan kohdalla ja apuviivaa pitkin (90 asteen kulmassa keskilinjaan nähden).

Kun homma on valmis, käännetään lauta ympäri ja mittaukset toistetaan toiselle puolelle.
Viewed: 861 times.

Palikan pituus mitataan ja mittaa käytetään korjaamaan myöhemmin mittaustuloksia.
Viewed: 769 times.

Edessä ja takana olevien keskilinjamerkkien välille laitetaan suora levy, jota vasten voidaan mitata kaikkien merkintöjen etäisyydet keskilinjasta.
Viewed: 828 times.

Powered by Gallery v1 RSS