2008: Genoa 3 sisäskuutit 
Uusi purje ei ole vielä tullut ulos pussistaan, mutta muiden kuvista päätellen edessä on kaksi haastetta: skuuttauspiste ja -kulma. Alkuperäinen kisko voisi olla vähän pidempi, jotta skuuttauspisteen saisi vähän edemmäksi.

Samoin jonkinlainen barberi tarvitaan skuttauskulman pienentämiseksi. *
Viewed: 1065 times.

Mietin lähinnä kahta vaihtoehtoa. Alkuperäinen ajatus on laittaa venttiilien väliin keskilinjalle 6-kertainen talja, josta taljan säätököyden molemmat päät johdetaan taakse kummallekin laidalle. Samoin tarkoitus on johtaa taljasta yhtä pitkät sisäskuutit molemmille laidoille, joten säätö ikään kuin toimii yhtä aikaa molemmille puolille ja säätöä voi myös yhtälailla käyttää molemmilta laidoilta (riippumatta kumpaa halssia ajetaan). *
Viewed: 998 times.

Ongelma on vain rajallinen säätövara. Näyttäisi siltä että maksimiliikevara venttiilien välissä jää noin 30 senttiin. Mitoitus pitäisi aukiasennossa ulottua alavanttiin, mutta kysymys kuuluukin riittääkö 30cm kiristäminen tuomaan kulman riittävän sisälle. Säätövara taitaa olla vähän liian lyhyt. Täytyy varmaan odottaa että saa rikin pystyyn ja purjeen ylös että pääsee mittaamaan.

Toinen vaihtoehto taitaa olla laittaa yksi rissa kajuutan kulmalle ja johtaa yksinkertainen köysi leehen kakkosvinsseille (jotka aikoinaan olivat barduunoja varten). Tämä taitaisi olla kaikkein simppelein ratkaisu.
*
Viewed: 989 times.

2009 update. Jäi viime vuonna inhauler toteuttamatta... Sitten tuli "Keep It Simple" sääntö mieleen ja päädyin lopulta 1:1 välitykseen. Lenkki+ploki kannelle, säätö kattovinssiltä ja köysi kiinni spinlockissa. Tämä vie katolta pari lukkoa, mutta kun reivit on puomin päässä, niin parilla ylimääräisellä rapulukolla saa puomiliikin ja cunninhamin hoidettua. Muut narut mahtuvatkin sitten lopuille vapaille vapauttajille.
Viewed: 1472 times.

* Comments available for this item.
Powered by Gallery v1 RSS