Sy Serenity, Starttirenppa 30.07.2007 
Tästä se alkoi - tai oikeastaan siitä, että moottorin käynnistystuttia piti painaa kolme kertaa ennenkuin startti suostui pyörähtämään.
Viewed: 869 times.

Startin kiinnityspultit blokiin pois, samoin kaapelikytkennät irti ja startti kokonaisena pajan pöydälle. Startin paikalla pilkottaa moottorin vauhtipyörä.
Viewed: 862 times.

Palaset purettuna - elikkä peräosan kaksi pitkää pulttia sekä hiilien kiinnitysruuvit irti (ruuvit piti suorastaan repiä irti, niin juuttuneet).
Viewed: 957 times.

Tässä roottorin kate (staattori) ja siihen juotettu hiilien kiinnityslevyke.
Viewed: 829 times.

Tässä roottori ja sen yläpuolella bendixlaite (solenoidi). Roottorin oikea pääty muodostaa kommutaattorin, joka pikeytyy ja voi vaikeuttaa käynnistystä.
Viewed: 1354 times.

Tässä päätylevy, johon hiilien kiinnityslevyke kiinnitetään kahdella pienellä ruuvilla. Tänne tuota möhnää tuppaa myös kertymään.
Viewed: 806 times.

Palat puhdistettuina. Huomaa kommutaattorissa upea kiilto. Kiilto syntyi kun kommutaattoria hiottiin kevyesti 400:n paperilla ja puhdistettiin spriillä. Myös hiilet 3 kpl puhdistettiin.
Viewed: 869 times.

Startti kasattuna ja valmiina kiinnitettäväksi. Aikaa kului 3 tuntia.
Viewed: 861 times.

Tässä startin kilpi - elikkä kyseessä Hitachin 35 A:n startti merikäyttöön.
Moottori on Yanmar 1GM.
Startti oli mielestäni lähes uudenveroisessa kunnossa. Hyviä ohjeita löytyy engl. kielisestä korjaamo käsikirjasta, jonka olen netistä imuroinut.
Viewed: 901 times.

Powered by Gallery v1 RSS