Kun johdot on kytketty ohjeiden mukaisesti ja moottori käynnistetty, niin Sterling-säädin näyttää tällaiselta.
Alkuperäinen l
Comments
on 2008-Jul-28 17:32:42 Anonymous coward said
harald
Oliko manuaalissa mainintaa tuosta akkutyypistä? Eikös tavallisesti ole noita LEAD OPEN akkuja? Sinulla näyttää olevan GEL/SEALED asetus, tarkoittaako se näitä "huoltovapaita" joihin ei voi nesteitä lisäillä jälkeenpäin?
on 2008-Jul-28 18:00:17 Anonymous coward said
Olli
Eikös ns. huoltovapaa akku ole kuitenkin avoin, eli siinä on huohotusreikä, ja nesteet tulee pihalle jos sen kaataa. Huoltovapaa tarkoittaa vain, että siinä ei ole avattavia korkkeja, joista voi nestettä lisätä. Suljettuja on sitten noita geeliakkuja ja lasikuituakkuja (agm), jotka voi laittaa vaikka vaateriin ilman että mitään tulee pihalle...
on 2008-Jul-28 18:24:29 Anonymous coward said
harald
jouduin tuossa vaihtamaan akut nauvossa, tuli exiden sellaiset umpinaiset ja vety-putkella. 90° saa kaataa tarran mukaan.
Kysyin siksi että märkiä akkuja saisia ladata 14,9V alkuvaiheessa. Lisäisi vielä roimasti latauksen tehokkuutta.
on 2008-Jul-28 21:14:02 Anonymous coward said
panu
Tuo "huoltovapaa" status ainakin -80 luvulla tarkoitti (DIN normin mukaan), että kyseisen akun lyijylevyjen antimooni pitoisuus oli alle muistaakseni luokkaa 3% (anteeksi, tarkkaa arvoa en enää muista). Tuo antimooni jäykistää akunlevyjen ristikoita, mutta tuo sivuvaikutuksena "vedenkeitto" ominaisuuden.
on 2008-Jul-29 15:12:33 Anonymous coward said
Petri
En nyt varmaksi sanoisi, mutta imo 80-luvun standardit eivät ehkä enää ole kauhean valideita akkuteknologian kehityksen myötä. Tosin perusakut ovat kai yhä samaa kamaa kuin ennenkin, mennee tovi ennenkuin Li-ioneista (tai metallihybrideistä) saadaan mitenkään kauhean järkeviä ison koon kuluttajaversioita.
Googlettelun perusteella huoltovapaa tarkoittanee kai ainakin sitä, ettei siitä pääse mitään kaasuja ilmaan eli tuskin myöskään nestettä pääsee pois.
on 2008-Jul-30 14:47:51 Anonymous coward said
panu
Hassua, että Akkuteollisuus Oy:n tuotannon jaospäällikkö totesi 80-luvun puolen välin jälkeen, ettei lyijyakku ole kehittynyt juurikaan viimeisten 30 vuoden aikana. Pientä hienosäätöä on saatu aikaa, muttei mitään mullistavaa...:-)