Tutustumisen arvoisia kohteita Tukholmasta etelään

Moderators: Petri, harald

Post Reply
rpuustin
kokelas
Posts: 224
Joined: Mon Feb 17, 2003 16:25 pm

Tutustumisen arvoisia kohteita Tukholmasta etelään

Post by rpuustin »

Hei,

tarkoituksemme on viettää kuusi viikkoa lomaa purjehtien suuntana Visby. Olisin kiinnostunut kuulemaan vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista Tukholman edustan ja Visbyn välisellä osuudella. Eli, siellä päin paikkoja kolunneet, kertokaapa kokemuksistanne.

t. Raimo
Raimo Puustinen (WAFI)
FE-741
S/Y Chara
L-7414
Arkki
luti
Posts: 664
Joined: Fri Apr 23, 2004 09:21 am
Location: Uusikaupunki
Vene: Baladeur
Contact:

Post by Arkki »

Useita kertoja tuolla purjehtineena voin suositella ainakin http://www.skargardsstiftelsen.se/?tid=areas&areaid=860 ja sieltä Träskö Storö paikkaa, jossa aito puulämmitteinen sauna, puut itse hakaten eli hyötyliikuntaa parhaasta päästä, hyvät ankkuripaikat ja illanviettokalliot. Muutenkin http://www.skargardsstiftelsen.se/ kannattaa katsoa koska täältä löytyy muitakin mukavia paikkoja.
Sandhamn kuuluu ehdottomasti Visbyn kävijän meno tai paluu satamaksi, Möja, Ruotsin Utö, Nynäshamn, Landsort (saa mennä nykyään jo vapaasti - ilman että laskee lipun ennen satamaantuloa...), jopa Trosa tai vaikka vielä Södertäljen kanavan kautta Mälaren ja sieltä Mariefredin (linna suoraan "takapihalla") kautta Tukholman siltojen alle Rålambshovs parkeniin, sulkujen kautta merelle ja Wasa hamneniin, Duvnesvikin ja sieltä etelän kautta tai sitten laivaväylää Waxholmin kautta Furusundiin, ahvenenmeren ylityksen voi hyvin aloittaa hyvinnukutun yön jälkeen Söderarmin majakan läheisistä entisistä armeijan saarista (varo kaapeleita ja muuta roinaa meressä kun ankkuroit). Paljon muitakin ihan mukavia paikkoja on - yleisesti kuitenkin loma-aikaan vieläkin ruuhkaisempi kuin Suomen saaristo. Vierasvenesatamia riittävästi, monet Skärgårdsstiftelsenin ja entiset armeijan paikat käymisen arvoisia - suojaiset hyvät satamat, nähtävää, saunoja...
Siispä valiten: Utö - Gotlanti tai sitten saaristo-saaristo lyhyet avomeret...
Huomioi myös että Gotlannissa muitakin hyviä ja ei-niin-ruuhkaisia satamia http://www.gotland.info/eng/framesetfinsk.htm
Lisäksi nykyiseen GPS-aikaan tämänkin voisi katsastaa http://www.biarne.nu/page58.html
t
Seppo
S/Y Baladeur, FIN-6889
rpuustin
kokelas
Posts: 224
Joined: Mon Feb 17, 2003 16:25 pm

Post by rpuustin »

Hei,

ja kiitos Seppo tiedoista. Oletko tutustunut Landsortin eteläpuolisiin alueisiin, sanotaan vaikka Gotlannin eteläpäähän saakka? Mietinnässä on myös tutustua joko meno- tai paluumatkalla siellä oleviin kohteisiin.

t. Raimo
Raimo Puustinen (WAFI)
FE-741
S/Y Chara
L-7414
Arkki
luti
Posts: 664
Joined: Fri Apr 23, 2004 09:21 am
Location: Uusikaupunki
Vene: Baladeur
Contact:

Post by Arkki »

Ei mitään erityistä kohdetta ole jäänyt mieleen, Visbystä kun tultiin joskus noin suuntaan 300 ja siitä pikasiirroin takaisin Suomeen. Muistan jonkun linnan rännissä mistä lähti Götan kanava. Tämäkin muuten on kokemuksen arvoinen jos aikaa riittäisi - tiiviillä tahdilla noin viikko suuntaansa ja Göteborgista pohjoiseen vain ns E6 reitti saariston osittaisessa suojassa. Sinne joskus vielä uudelleen. Kaikki ovat erilaisia - omalla tavallaan kiinnostavia - Suomessa upeita saaria, paljon ulkoluoto henkeä. Tukholman saaristo "rehevämpää" ja kansoitetumpaa mutta pääosin viihtyisää. Länsirannikko taas paljasta, syvää ja korkeaa.
Seppo
S/Y Baladeur, FIN-6889
Post Reply