Venemessut -05

Moderators: Petri, harald

Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Venemessut -05

Post by Panu »

Tervehdys

Kävin juuri tuolla Vene -05 Båt kotisivuilla ja tuli mieleeni, että pitäisiköhän järjestää Feneilijöiden messu vierailu.

Seuraavaa todetaan ryhmälipusta www.finnexpo.fi/vene sivuilla:
Vene05 wrote: Talven ajaksi veneet nostetaan taas talviteloille. On aika suunnata ajatukset ensi kesään. Mitäpä jos avaisitte tulevan veneilykauden helmikuisilla Venemessuilla? Merkitse jo nyt kalenteriin viikko 7 ja kerää porukka kasaan!

Tarjoamme edulliset ryhmäliput kaikille harrastajille: venekerhoille, pursiseuroille, kalastuskerhoille, melontaseuroille, sukellusporukoille sekä muille vesielämästä innostuneille ryhmille.

Vähintään 10 hengen ryhmässä saapuville pääsylipun hinta on 8 ¤ per henkilö (normaalihinta 12 ¤). Lisäksi saat ennakkotilaajan etuna yhden ilmaisen lipun jokaista kymmentä lippua kohden.

Ryhmälippuja voi ostaa myös kassoilta Helsingin Messukeskuksessa. (Tällöin ennakkotilaajan etu ei kuitenkaan ole voimassa.) Myös ryhmänvetäjä tarvitsee oman pääsylipun.
Mielestäni Feneilijöiden aina pitää tuo 10 henkeä saadaan kasaan... :D ?

Mielipiteitä - ehdotuksia...?
Ystävällisin veneily terveisin PR
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 11046
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

No koska vuosikokous on aikomus pitää tuolloin juuri siellä niin eipä tuo
mikään huono idea ole (ryhmälippu siis). Palataan vielä ensi viikolla kun
on lisää papereita kirjoitettu tässä päässä.
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
User avatar
harald
Hallitus
Posts: 11046
Joined: Thu Sep 19, 2002 14:32 pm
Location: P-helsinki
Vene: Charlotta
Contact:

Post by harald »

Onko ryhmälipun mukaan tulijoita? Minä en valitettavasti pääse porukan
mukaan messuille tuolloin vuosikokouksen jälkeen mutta muita tulijoita
on varmaan.

Voisiko joku messuille menijä ottaa harteilleen järjestää asia?
FIN-2674 s/y Charlotta [Mielipiteet on mielipiteitä] GSM: +358 50 594 1020
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Tervehdys

Tuli sitten eilen käytyä vihdoinkin vene-05 messuilla. Kolme tuntia meni niin että hurahti ja paljon jäi vielä näkemättäkin.

Tunsin itseni tosi huonoksi ihmiseksi (lue köyhäksi) kun katsoi kaikkia niitä hienoja (lue isoja) purjeveneitä ja niiden hintoja :oops:. Tuli ihan väkisin mieleeni, että markkinoilla täytyisi olla potentiaalia hyvin tehdyille kelvollisin ominaisuuksin varustetuille kohtuu hintaisille veneille. Siis sellaisille veneille johon palkansaajallakin olisi varaa ilman suurta lottovoittoa taikka tuottoisaa "pankkikeikkaa". Olenko väärässä? Lasketaanko tässä kylmästi sen varaan, että köyhällä ei ole missään tilanteessa varaa hankkia mitään, joten on turha myöskin heille veneitä tarjotakaan ja niillä jolla on varaa veneitä ostaa, niin he vaativatkin sitten jo luksusta.

Toinen ihmetyksen aihe on uusien veneiden sisustus. Ne kun eivät pääsääntöisesti toimi veneen ollessa kallistuneena. En nähnyt yhtään meripunkkaa, jossa voisi nukkua merellä. Toki voisihan salongin sohvista sijata meripunkat tekemällä niihin vaikka markiisikankaasta laidat. Hyvä ajatus, mutta kun sohvat ovat niin kapeita ja lyhyitä ettei niissä mahdu aikuinen (lue iso) olemaan kuin kyljellään ja jalat kippurassa :(. Nykyinen trendi tehdä salongin toiselle laidalle pitkä pentteri vetoaa varmasti ruokaa laittavaan kansanosaan. En tosin ole varma miten tällaisessa pitkässä ja avoimessa pentterissä voi merellä toimia ilman että satuttaa itsensä. Siellä missä on tilaa on aina hyvä mahdollisuus saada heilautettua itselleen vauhtia ennen törmäämistä johonkin :x. Itse toimin veneessä mielummin hieman ahtaissa tiloissa pienillä mustelmilla kuin avarissa tiloissa ruhjella ja murtumilla 8).

On se kumma, kun veneessä on max 8 punkaa, mutta ei tiloja miehistön tavaroille saati sitten suurille purjepusseille. Eikö nykyajan veneissä tarvita enään vaihtopurjeita? Ilmeisesti tässä lasketaan sen varaan, että iso on aina mastolla ja genoa keulassa rullalla. Spinnua ei tarvita, ja jos myötätuulessa genoa virsikirjalla saavutettava vauhti ei riitä, niin iso mootori vie tarvittaessa vauhdikkaasti perille. Samalla latautuvat akutkin, jotta taas illalla voi katsoa telkkaria... Ulkosäilytystilatkin ovat olemattoman pienet, kun veneen peräkajuutat tuplapunkilla vievät kaiken tilan istuinlaatikon alta.

Happamia tuntuvat nuo pihlajanmarjat olevan... :D. No en minä nyt yritäkään väittää, että kaikki em. asiat olisi FE-83:ssa huodettu paremmin, mutta on huojentavaa huomata samojen ongelmien vaivaavan melkein kaikkia veneitä niiden koosta ja hinnasta huolimatta :idea:.
Ystävällisin veneily terveisin PR
Erkka
luti
Posts: 434
Joined: Tue Mar 11, 2003 13:43 pm
Location: Espoo

Post by Erkka »

Näin. Toinen erittäin ärsy asia on uusi trendi "veneisiin vain esittelijän luvalla/läsnäollessä/ajanvarauksella". Höpöhöpö. Minen halua ketään huokailemaan niskaan, että "tässä on todella asiallinen jääkaappi". Aha. Henkkoht ihan sama. Mä haluan katsoa veneitä kaikessa rauhassa, penkoa kaappeja, vaikka istua pöntöllä ja haaveilla. Vaan ei. Eikös messujen tarkoitus ole olla ISO myyntinäyttely, noin periaatteessa? Eikä pienen piirin vuotuinen get-together? McSea on oikealla asialla, vaikka vääränlaisia venoja myyvätkin. Ja toinen kunniamaininta Venemessuille Bavarian moottoriveneille, niihin sai lampsia kuin torppaan sisälle. Oikea meininki.

Nimim. Ketuttaa.
Panu
hyperaktiivi
Posts: 2289
Joined: Tue Apr 06, 2004 21:33 pm
Location: Espoo

Post by Panu »

Awa wrote:Näin. Toinen erittäin ärsy asia on uusi trendi "veneisiin vain esittelijän luvalla/läsnäollessä/ajanvarauksella". Höpöhöpö. Minen halua ketään huokailemaan niskaan, että "tässä on todella asiallinen jääkaappi"...
Tervehdys

Valitettavasti täytyy todeta noin 20 käydyn venemessun jälkeen, että olen aika useasti ollut pettynyt edellä mainittuun järjestelyyn. Eli järjestely ei ole niinkään uusi :x. Pitäisi varmasti hakea lippuluukulta korvausta menetetystä messujen osuudesta, eli kohteista joihin ei päässyt tutustumaan. Toinen vaihtoehto lienee kysyä lippua maksaessaan, että pääseehän tällä tutustumaan KAIKKIIN veneisiin. No jos tämäkään ei mene jakeluun, niin kysyy suoraan alennusta lipusta koska ei kuitenkaan kaikkiin veneisiin pääse. Luulisi jo messujärjestäjänkin vähemmällä ymmärtävän ja ohjeistavan seuraavat messut toisin.

Eli sanoma on, että veneiden esittelijät ovat tulleet julkiselle paikalle esittelemään tuotteitaan yleisölle maksua vastaan. Jos tämä esittely taikka tutustumisen mahdollisuus ei toteudu niin myydyssä tuotteessa on VIRHE eikä se vastaa julkisuudessa esitettyä / lippua myytäessä annettua kuvaan :!:.

Voisin kertoa joukon liikkeitä joista en venettä taikka niiden varusteita koskaan osta, koska he eivät pysty suhtautumaan yleisöön kuten asiakkaisiinsa. Suomi on liian pieni maa jakaa ihmiset kahteen leiriin. Joskus nuorempana huomasin, etten ollut tervetullut ennen kuin isäni oli paikalla. Silloin minulta siis puuttui ns. ikä- ja läskikerroin jotta olisin ollut uskottava.

Ei muuta kuin kraka kaulaan ja pikkutakki päälle, niin kyllä alkaa palvelu taas pelaamaan... :roll:
Ystävällisin veneily terveisin PR
User avatar
juhpoh
kokelas
Posts: 94
Joined: Fri Oct 25, 2002 08:27 am
Location: Vantaa

Post by juhpoh »

Jep, olisittepa nähneet viime vuoden messuilla (tänä vuonna jää väliin), kun mulla oli vielä ihan kunnon keesi päässä ja yhden punkbändin T-paita päällä, kun yritin päästä kurkkimaan purjeveneitä sisältäpäin.. :D Kyllä oli klubitakkeihin sonnustautuneilla esittelijöillä naama ns. pitkänä.. Parille "myynti"edustajalle jouduin mainitsemaan, että hei, mulla on oma purkkari ja mielessä mahd. vaihto isompaan. Eivät satavarmasti uskoneet. Teki mieleni lisätä, että olen perheenisä ja aivan kunniallinen kansalainen, opettaja vielä..jäi sanomatta, tuskin ois auttanut.
Eli toi Panun mainitsema jako kahteen leiriin, eli vauraisiin (tai ainakin sellaisten näköisiin) ja meihin "muihin" on ainakin mentaalipuolella hyvin sisäistetty.
Mutta emälä jatkuu, ensi kesän suunnitelmissa mahd. aluevaltaus joksikin aikaa moottoriveneilyn :!: puolelle. Siis yhteys/päiväajelu- käyttöön perämotskalla varustettu n. 5-6m avovene haussa.
s/y Sea Legs L-3170
Läskiä laidalle!
pasi
alokas
Posts: 41
Joined: Mon Apr 12, 2004 18:55 pm
Location: Turku

Post by pasi »

Todella kiva huomata, että muutkin ovat tehneet samanlaisia havaintoja! Olimme avajaispäivänä messuilla aina sulkemisaikaan asti, ja silti emme ehtineet katselemaan tarpeeksi edes purjeveneitä. Päivän limbo oli Nauticat, johon jonotimme jotakuinkin 45 minuuttia. Kun vihdoin pääsimme kannelle, huomasimme, että siellä olikin toinen esittelijöistä jutustelemassa erään seurueen kanssa asiasta n. Toisin sanoen he olivat täysin tietoisesti pitäneet yllä järjetöntä jonoa kyseisen moottoripurjehtijan vierellä, eivätkä esittelijät olleet asiaa juurikaan noteeranneet. Kuitenkin samaisella "tontilla" oli hirsirakenteinen huvimaja rupattelua ja kaupanhierontaa varten. Eipä tarvitse toiste mennä Nauticatin esittelyyn!
Toinen silmiinpistävä havainto oli kohderyhmien valikointi: Erityisesti purjeveneiden kohdalla oli järkyttävää huomata, että rahaa pitää olla TODELLA paljon, jotta voisi harkita uuden veneen hankintaa. Vai kenen mielestä on realistista se, että alle 100000 euron hintaisia veneitä oli tarjolla vain muutama! No, kävinhän minäkin kuolaamassa Najadia, mutta tosiasiassa tuossa tilanteessa purjehtiminen ei edes käynyt mielessä...
Jos jotain hyvää haluaa hakea, niin jostain veneestä jäi tervan tuoksu sormiin :D
Post Reply